Οδηγός επιβίωσης κάμπινγκ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Για δες καιρό που διάλεξε στο κάμπινγκ να σε πάρει... Έλα πες την αλήθεια, όλο και κάποιος φίλος κάποια στιγμή ξεστόμισε την επική ατάκα «θα πάμε κάμπινγκ, θα ‘ρθεις;» και εσύ σκέφτηκες μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, πως θα αντέξω εγώ αυτό το μαρτύριο, που είναι η έξοδος κινδύνου, πότε αναχωρεί το πρώτο αεροπλάνο; Μην ανησυχείς όμως γιατί όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση! Κάθε αρχή και δύσκολη. Εδώ όμως σου έχουμε κάποια βασικά tips για να οργανωθείς σωστά, να απολαύσεις αυτές τις μέρες χαλάρωσης και να ερωτευτείς το κάμπινγκ!

Κάμπινγκ 101

Καταρχήν χαλάρωσε λίγο, breath in breath out…κάμπινγκ θα πας, γι’ αυτό φρόντισε να έχεις μαζί σου τα πιο σημαντικά: καρέκλα και σκηνή! Μπορείς να μετακινείς την καρέκλα σου όπου θες, όπου σε βολεύει για να μπορείς να κάθεσαι και να απολαμβάνεις τη στιγμή σε μια αναπαυτική και καθαρή επιφάνεια. Παρόλο που τις περισσότερες ώρες θα είσαι έξω με την παρέα, είναι σημαντικό την στιγμή που θα πας για ύπνο ή θα θέλεις βρε παιδάκι μου να ξαπλώσεις για να χαλαρώσεις, να έχεις μια ευρύχωρη σκηνή για να μη νιώθεις στρυμωγμένος σαν συσκευασία λουκάνικων Φρανκφούρτης. Σημαντικό επίσης να ξέρεις πως όταν η σκηνή λέει πως είναι «για δυο άτομα», δεν το εννοεί στα αλήθεια! Αν είστε όντως δύο άτομα, πρέπει να πάρεις σκηνή για τέσσερα άτομα, ενώ αν είστε τρία τότε η χωρητικότητα ατόμων πρέπει να είναι για πέντε. Μην ξεχνάς ότι έχετε και τις αποσκευές σας και πρέπει να είστε άνετοι.

Μη πας ξυπόλυτος στα αγκάθια

Αναλόγως τοποθεσίας, ιδιαίτερα κοντά στη θάλασσα, τα έντομα κάνουν ξέφρενο πάρτι, για αυτό φρόντισε να εξοπλιστείς κατάλληλα! Το φαναράκι, αυτό το απλό, σύνηθες αντικείμενο που σπανίως χρησιμοποιούμε, στο κάμπινγκ θα γίνει ένας από τους καλύτερους σου φίλους! Θα το χρειαστείς κατά τη διάρκεια της νύχτας μέσα και έξω από την σκηνή αλλά και για όταν θα θες να… αποδράσεις από την παρέα! Έστω και αν ο βασιλιάς πάει μόνος του εκεί, εσύ θα χρειαστεί να πάρεις το φαναράκι μαζί σου!

Το αγαπημένο σπορ των Κυπρίων: Food please!

Ξέρεις τα κλασικά… ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται για να έχει ενέργεια, να τρώει συγκεκριμένες ώρες, τη σωστή ποσότητα κτλ. Όσα ήξερες, ξέχασε τα! Στο κάμπινγκ δε θα τηρήσεις τίποτα από αυτά. Ετοιμάσου να ζήσεις ξανά την εμπειρία της πενταήμερης! Εννοείται θα πάρεις μαζί σου την… «φουκού» και θα πετάγεσαι στο κοντινότερο χωριό για να προμηθεύεσαι κάθε μέρα το γεύμα της ημέρας που θα ψήνεις σαν σωστός μάστρος. Όσο για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας; Πατατάκια, σοκολάτες, μπισκοτάκια, παγωτά. Θα πρέπει λοιπόν να συντονιστείς με την παρέα για τον απαραίτητο κοινόχρηστο εξοπλισμό και τα ψώνια, για να ξέρει ακριβώς ο καθένας τι θα αγοράσει. Μην μείνετε νηστικοί σε ξερονήσι… κρίμα είναι!

 


Το μυστικό της επιτυχίας είναι  φυσικά η καλή παρέα! Φρόντισε αν είναι η πρώτη σου φορά σε αυτή την καταπληκτική εμπειρία να το κάνεις να αξίζει! Να έχεις το νου σου να είσαι με άτομα που σε κάνουν να νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου! Στο κάτω κάτω από δική σου απόφαση θα βρίσκεσαι εκεί, οπότε άραξε στην καρεκλίτσα σου και απόλαυσε την ηρεμία, το γέλιο της παρέας τις αμέτρητες κουβέντες και αν είσαι τυχερός (πάντα εξαρτάται από το αν επιτρέπεται) θα ζήσεις και την εμπειρία της φωτιάς τα βράδια.

Ξέρω τι σκέφτεσαι! Κάνε την εξής εικόνα στο μυαλό: έχεις ανάψει τη φωτιά σου, η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά, κάτι όμως λείπει απ’ το χέρι σου. Τι; Μία παγωμένη ΑΛΦΑ φυσικά! Φρόντισε λοιπόν να υπάρχουν άφθονες μπύρες για την παρέα! Επομένως, βεβαιώσου πριν φύγεις από το σπίτι πως υπάρχει αρκετός πάγος και ότι η παγωνιέρα είναι γεμάτη!
Απόλαυσε τη φύση, τον καθαρό αέρα, στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς με την παρέα και όπως λέει και το… άσμα, «ζήστε μαζί την Άλφα σας πλευρά»!

 
 
 

 

Δειτε Επισης

Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!
Το JBL Snow Party επιστρέφει για το 2024 με τους εκρηκτικούς Martin Garrix και Tigerlily στην σκηνή!
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου
Have you heard it? Η πιο... «crunchy» διαφήμιση της McDonald’s™ Κύπρου από την TBWA\Entelia!