Alexandriοn Group: Το Success story και η επιλογή της Κύπρου

 
Η κατάκτηση της κορυφής στη Ρουμανία, η άνοδος και η διεθνοποίηση μέσω Κύπρου
Ένα κάλεσμα, ένα ταξίδι στη Ρουμανία, μια ολόκληρη εμπειρία!
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Όσα μάθαμε από την επίσημη επίσκεψή μας στο Distillery του Alexandriοn Group! Η έμπνευση από τον Μέγα Αλέξανδρο, η κατάκτηση της κορυφής στη Ρουμανία, η άνοδος και η διεθνοποίηση μέσω Κύπρου, το άνοιγμα γραφείων στη Βραζιλία και η επέκταση των εργασιών στις ΗΠΑ.
 
Το story
Όλα ξεκίνησαν το 1983 όταν ο Σύριος ιδρυτής της εταιρείας-κολοσσού, κύριος Nawaf Salameh, αποφάσισε να σπουδάσει στο εξωτερικό. Η μητέρα του ήταν αυτή που επέλεξε για τις σπουδές του τη Ρουμανία.
 
Στο Βουκουρέστι, ο Nawaf Salameh  έλαβε πτυχίο ιατρικής με εξειδίκευση στη γενική ιατρική. Το 1992 με την ιδιότητα του ιατρού, ανοίγει το πρώτο του γραφείο στην Αθήνα. Η εκεί γνωριμία του με Κύπριο επιχειρηματία στάθηκε η αφορμή για την πρώτη του δραστηριοποίηση στον τομέα των εξαγωγών, ανοίγοντάς του έτσι τον δρόμο προς την επιχειρηματικότητα.
 
Το 1992 ήταν μια κομβική χρονιά για τον ίδιο, καθώς προσεγγίστηκε από έναν παραγωγό ποτών, ο οποίος διατηρούσε το εργοστάσιο παραγωγής και εμφιάλωσης των ποτών του στην Κρήτη, στο οποίο του πρότεινε να επενδύσει. Το εργοστάσιο παρήγαγε τα ποτά με τις ετικέτες Alexandrion brandy και Kreskova vodka. Η πρόταση αυτή έμελλε να είναι η απαρχή για τη γέννηση ενός παγκόσμιου ομίλου.
Το 2000 αποτελεί μια χρονιά-ορόσημο για τον όμιλο, καθώς η έδρα της παραγωγής των ποτών μεταφέρεται στη Ρουμανία σε μια έκταση 20 εκταρίων, όπου στεγάζονταν ένα οινοπνευματοποιείο μαζί με το δικό του κελάρι. Στην έκταση αυτή άρχισε να κατασκευάζεται το αποστακτήριο, το οποίο σηματοδότησε τη γέννηση του  Alexandrion group, μια επωνυμία εμπνευσμένη από τον Μέγα Αλέξανδρο!
 
Ταυτόχρονα δυο νέα εργοστάσια με ιστορία εντάσσονται στον κύκλο εργασιών του ομίλου, το Alexander factory από το Ιάσιο που είχε πρωτολειτουργήσει το 1990 και το εργοστάσιο SAB από το Rădăuți, το οποίο παρήγαγε ποτά ήδη από το 1789.
 
Το 2004 μετά από τέσσερα χρόνια διαπραγματεύσεων, τα Alexander και SAB, εντάχθηκαν πλήρως στην οικογένεια των προϊόντων του ομίλου. Αυτή ήταν και η αφετηρία της επεξεργασίας φρούτων, ειδικά του δάσους, βατόμουρα, κεράσια και βερίκοκα που έγιναν η βάση για τα φημισμένα λικέρ SABER και συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας που ακολουθείται στην παραγωγή. Τα φρούτα συλλέγονται προσεκτικά από ένα μεγάλο δίκτυο τοπικών παραγωγών που η εταιρεία έχει βάλει κάτω από τις φτερούγες της. Το χημείο τους, σήμερα βοηθά εμπράκτως όλους τους τοπικούς παραγωγούς αλκοόλ της χώρας, αφού πριν η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα ελέγχους ποιότητας προϊόντος. 
 
Στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής του ευθύνης αλλά και της αγάπης για τη χώρα που άνδρωσε και καταξίωσε τον ιδρυτή, το Alexandrion Group ίδρυσε το 2003 το Alexandrion Foundation, έχοντας μια ολοκληρωμένη δέσμευση για οικονομική, ηθική, νομική και φιλανθρωπική ευθύνη. Το ίδρυμα στοχεύει στη στήριξη διαφόρων δραστηριοτήτων όπως δωρεές, εκπαιδευτικά προγράμματα και υποστηρίζει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δραστηριότητες επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό στον πολιτιστικό και αθλητικό τομέα.
 
Το 2005 άρχισε η παραγωγή του Brâncoveanu Vinars, το οποίο δημιουργήθηκε προς τιμή του Constantine Brancoveanu, ενός εμβληματικού ηγέτη στην ιστορία της Ρουμανίας. Ένα ποτό που σύντομα αναδείχθηκε  ως το premium προϊόν της εταιρείας. Μέσα στα επόμενα χρόνια έγινε το προϊόν που χαίρει της μεγαλύτερης εκτίμησης και αναγνώρισης στη Ρουμανία.
 
Η προσωπική ιστορία του Constantin Brâncoveanu ήταν αυτή που έδωσε την έμπνευση για τη δημιουργία των “Constantin Brâncoveanu” Awards το 2014, και έκτοτε κάθε χρόνο βραβεύονται επιστήμονες, διανοούμενοι, ιστορικοί, αθλητές, γιατροί, μουσικοί και καλλιτέχνες, που  μέσω του έργου και της δράσης τους αναδεικνύουν και τιμούν τη Ρουμανία εντός και εκτός των συνόρων της. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα «Matei Brâncoveanu Awards» καθώς επίσης και τα «Alexandrion Trophies» που έχουν φιλοξενηθεί στο Λονδίνο, το Μόναχο και τη Νέα Υόρκη.
 
Το 2009, με την ένταξη της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το Alexandrion Group δεν έχασε χρόνο και προχώρησε άμεσα σε συνεργασίες με διεθνής εταιρείες παραγωγής ποτών ως αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας στη Ρουμανία.
 
Διεθνοποίηση του Ομίλου μέσω Κύπρου
Με στόχο τη θεμελίωσή του στην ευρωπαϊκή αγορά και την επέκτασή του ως ένας διεθνής παίκτης στην αγορά αλκοολούχων ποτών, το 2016 o Όμιλος Alexandrion λειτούργησε γραφεία στην Κύπρο.
Από το νησί μας, ο Όμιλος παρέχει οικονομικές υπηρεσίες προς τις εταιρείες και προσωπικό του, σχεδιάζει τις στρατηγικές μάρκετινγκ και διαχειρίζεται τις εξαγωγές. Από την Κύπρο, γίνεται παράλληλα η διαχείριση ελέγχου κάθε νέου σημείο παραγωγής.
 
Το Alexandrion Foundation Cyprus θεμελίωσε και την απονομή βραβείων, έναν δίαυλο επικοινωνίας και ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού ανάμεσα στην Κύπρο και τη Ρουμανία.
Ο Όμιλος έχει σήμερα γραφεία και θυγατρικές στη Ρουμανία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και τη Βραζιλία και δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του τουρισμού, των οικοδομικών υλικών, των ακινήτων και της γεωργίας.
 
Ο όμιλος Alexandrion, εδραιώνεται πλέον ως πιο ισχυρός και ανταγωνιστικός παίκτης στην διεθνή αγορά, με την επέκτασή και στο τομέα παραγωγής κρασιών και αφρώδες οίνου, με την εξαγορά 6 εταιρειών από τον όμιλο Halewood. Με την μετονομασία πλέον ως “The Iconic Estate”, ένας από τους 10 κορυφαίους παραγωγούς οίνου και δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας οίνου στη Ρουμανία που έχει αναπτύξει ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο ποιοτικό χαρτοφυλάκιο βραβευμένων κρασιών και αφρώδες οίνου, εντάχθηκε στην οικογένεια του ομίλου.
 
Επιπλέον, η γκάμα προϊόντων του ομίλου θα επεκταθεί με την προσθήκη του πρώτου Ρουμανικού malt whisky που βρίσκεται ήδη στη διαδικασία παραγωγής. Επίσης, έχει ήδη τροχιοδρομηθεί η δραστηριοποίηση στην Αμερική, με ιδιόκτητο οινοπνευματοποιείο παρασκευής και αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα της εταιρίας το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.
 
Στην γκάμα προϊόντων του ομίλου Alexandrion περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα:
BRANCOVEANU VINARS XO
BRANCOVEANU VINARS VSOP
BRANCOVEANU VINARS VS

ALEXANDRION 5*
ALEXANDRION 7*
ALEXANDRION 100 ANNIVERSARY EDITION
KRESKOVA VODKA

ALEXANDER VODKA
CAVA D'ORO
ZOLMYR APPLE
ZOLMYR PLUM
SABER ELYZIA BLUBERRIES
SABER ELYZIA SOUR CHERRY
SABER ELYZIA APRICOT
SABER ELYZIA PREMIUM SOUR CHERRY
SABER ELYZIA PREMIUM BLUEBERRIES
SABER ELYZIA PREMIUM FOREST FRUITS
SABER ELYZIA PREMIUM APRICOT
SABER ELYZIA PREMIUM BLACK CHERRY
SABER ELYZIA PREMIUM BLACK CURRANTS
 
Τα προϊόντα του Ομίλου εξάγονται σήμερα σε περισσότερες από 50 χώρες συμπεριλαμβανομένων και της Κίνας, Ρωσίας, Κύπρου, Μολδαβίας, Βουλγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Γαλλίας, Ισπανίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Βραζιλίας.
 
Εκτός από τον Nawaf Salameh, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας, γνωρίσαμε από κοντά τον πρόεδρο κ. Στέλιο Σάββα, ο οποίος κατάγεται από τη Λάρνακα, τον Brand Ambassador Νίκο Ζιγουρόπουλο, και τη Γιάννα Χρίστου Global Brand Manager.
 
Τέλος η Marketway/Publicis είναι η εταιρεία πίσω από το marketing plan του Ομίλου.
Η φιλοξενία μας στη Ρουμανία και στο Distillery του Alexandrion Group ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή.
 
Η ευγένεια, η γνώση και η εμπειρία των ανθρώπων που το απαρτίζουν και η παρουσίαση των χώρων του εργοστασίου, συμπεριλαμβανομένου του αποστακτηρίου, του χημείου, καθώς και των σημείων ωρίμανσης, εμφιάλωσης, και αποθήκευσης των ποτών, ήταν μια μοναδική εμπειρία! Ειδικά, όταν έρχεται κανείς σε επαφή με Κύπριους και Έλληνες επιχειρηματίες/επαγγελματίες, οι οποίοι  διαπρέπουν στο εξωτερικό, τότε πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μόνο υπερηφάνεια και ιδιαίτερη τιμή μας κάνει να αισθανόμαστε.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!