Ταξίδι στην Μάλτα με business class της Emirates

Ζήσαμε την εμπειρία της business class θέσης ταξιδεύοντας στη Μάλτα με την αεροπορική εταιρεία Emirates. Μια θέση που κουβαλά πολλά …. έξτρα και μια ιδιαίτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Οι λόγοι για να επισκεφτεί κανείς την εξωτική Μάλτα είναι πολλοί. Από την μια οι μαγευτικές της παραλίες, από την άλλη η νυκτερινή ζωή και από την άλλη η γραφικότητα του νησιού, την κάνουν να αποτελεί μια ιδανική επιλογή για διακοπές για μικρούς και μεγάλους. Το ταξίδι από την Κύπρο διαρκεί δυόμιση ώρες, με την Emirates να συνδέει τα δύο νησιά με απευθείας πτήσεις. Σε μια από αυτές βρεθήκαμε κι εμείς, απολαμβάνοντας μάλιστα τις υπηρεσίες της γνωστής αεροπορικής εταιρείας μέσω της business class.


 
Πρώτη στάση το lounge

Η εμπειρία του ταξιδιού ξεκίνησε πολύ πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο. Οι ταξιδιώτες του business class, έχουν αυτόματα πρόσβαση σε όλα τα lounges των αεροδρομίων όπου πετά η εταιρεία ανά τον κόσμο. Στα ταξίδι μας προς την Μάλτα, βρεθήκαμε αρχικά στο Aspire Aphrodite Executive Lounge του Αεροδρομίου Λάρνακας ενώ κατά την επιστροφή περάσαμε από το La Valette Club του αερολιμένα της Μάλτας. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να επωφεληθούμε από προνομιακές υπηρεσίες και να χαλαρώσουμε σε ένα ήρεμο περιβάλλον με complimentary Wi-Fi, παρέα με δωρεάν εδέσματα και ποτά από το μπουφέ. Το μενού περιλαμβάνει τοπικές γεύσεις αλλά και διεθνή πιάτα. Οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής έχουν επίσης την επιλογή από φρέσκα φρούτα, smoothies, χυμούς, υγιεινά σνακ και superfoods.
Σε χώρες όπου λειτουργεί Emirates Lounge προσφέρεται επίσης αποκλειστικά και μπαρ Moet & Chandon και μια ποικιλία από καναπεδάκια, που φτιάχνονται από βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ. Οι ταξιδιώτες της business class έχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης του fast lane και του direct boarding από το lounge, αποφεύγοντας τις μεγάλες ουρές που σχηματίζονται στο αεροδρόμιο. Μπορούν, ακόμα, να επωφεληθούν από την ειδική υπηρεσία μεταφοράς με προορισμό το αεροδρόμιο.


Στο αεροπλάνο

Είναι μια θέση με προνομιακό χαρακτήρα. Η business class αποτελεί, όπως διαπιστώσαμε, μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας δουλειά και χαλάρωση. Με τη  χρήση δωρεάν Wi-Fi, ένας πολυάσχολος επαγγελματίας δεν χάνει ούτε στιγμή από τη δουλειά του. Μπορεί να ανταλλάξει e-mail ή να προετοιμαστεί για την επόμενη συνάντησή του, ενώ βρίσκεται στο αεροπλάνο. Ο δημοσιογράφος είναι σε θέση να ετοιμάσει το άρθρο του εν ώρα πτήσης και οι λάτρεις των social media μπορούν να μείνουν συντονισμένοι, κάνοντας posts onboard.

 

Σαν στο σπίτι σας

Όλα τα πιο πάνω έρχονται σε ένα περιβάλλον απόλυτης άνεσης, με τα καθίσματα να προσφέρουν 78 εκ. χώρου για τα πόδια. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι πως μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτι για ύπνο και χαλάρωση, δίνοντας στον επιβάτη την αίσθηση πως βρίσκεται στο σπίτι του. Τα extra της συγκεκριμένης θέσης δεν σταματούν εδώ. Μπροστά στα μάτια του επιβάτη ξεδιπλώνεται ένας φαντασμαγορικός κόσμος επί της μικρής οθόνης, μέσω 4.000 τηλεοπτικά κανάλια και ταινίες, ανάμεσά τους ελληνικές και κυπριακές. Όλα αυτά στο βραβευμένο κανάλι ψυχαγωγίας, ICE. Το χαμογελαστό και εξυπηρετικό προσωπικό της Emirates σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα από την πρώτη στιγμή. Μετά το καλωσόρισμα, μας κάλεσαν να διαλέξουμε ανάμεσα σε επιλογές από cocktails και μία μεγάλη γκάμα κρασιών, spirits και πιάτων από διάφορες κουζίνες. Τα γεύματα προσφέρονται σε Royal Doulton είδη σερβιρίσματος και με Robert Welch μαχαιροπίρουνα. Extra tip απολαύστε την αγαπημένη σας ταινία με φρούτα και ένα ποτήρι σαμπάνιας.

Στην Μάλτα
Ο καιρός της Μάλτας, μοιάζει πολύ με αυτόν της Κύπρου, με γύρω στις 300 ηλιόλουστες μέρες τον χρόνο, κατά τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να κάνει βόλτες στις ελκυστικές της παραλίες, να θαυμάσει γνωστά μνημεία και ναούς αλλά και να ζήσει την έντονη νυκτερινή ζωή της.
 

Στο Saint Julians
Μείναμε στην πόλη των clubs και των εντυπωσιακών ξενοδοχείων, όπως χαρακτηρίζεται, Saint Julian’s. Εκεί οι ταξιδιώτες έχουν πολλά να κάνουν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Για ψώνια οι δρόμοι οδηγούν στα δύο εμπορικά κέντρα της περιοχής, στην Bay Street και στο Point. Περπατώντας την St. George’s και St. Julian’s bay, συναντά κανείς εντυπωσιακά κτίρια και μνημεία όπως ο ναός της Our Lady of Mount Carmel και αυτό της αγάπης. Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος από πάρκα και πεζόδρομους, ιδανικά για γυμναστική, περπάτημα και … φωτογραφίες.


Στη Βαλέτα

Μόλις 40 λεπτά μακριά, με το λεωφορείο, βρίσκεται η ξακουστή πόλη του νησιού Βαλέτα. Εκεί θα περπατήσεις αλλά και θα βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες στα γραφικά της δρομάκια. Ανάμεσα σε αυτά που θα δεις στην πόλη, είναι οι μεσαιωνικοί πύργοι με περισσότερα από 7.000 χρόνια ιστορίας, το παλάτι του Μεγάλου Μάγου από τον 16ο αιώνα, το εντυπωσιακό Casa Rocca Piccola με περισσότερα από 50 δωμάτια και το Εθνικό Θέατρο της Μάλτας, που χρονολογείται από το 1731. Από την περιήγηση δεν θα μπορούσε, ασφαλώς, να λείψει το όμορφο λιμάνι, Valetta Waterfront, με τις 19 θολωτές αποθήκες και με μια σειρά από καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια.

Στη Μεντίνα

Είναι γνωστή και ως η «σιωπηλή πόλη» της Μάλτα και βρίσκεται σε απόσταση 20 μόλις λεπτών, με το λεωφορείο μετά την Βαλέτα. Ο χρόνος σταματά στην παλιά πρωτεύουσα της Μάλτας. Περνώντας την επιβλητική της πύλη, οι επισκέπτες της αισθάνονται να ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στον καιρό των ιπποτών και των πειρατών. Η μαγική ατμόσφαιρα της σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα με τα χαρακτηριστικά περίτεχνα φανάρια, τα πετρόχτιστα μοναστήρια ή νορμανδικά παλάτια, θα σε παρασύρουν στα γραφικά σοκάκια, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στις σκιερές αυλές με τα λουλούδια και τα δέντρα. Δεν θα σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες τα εντυπωσιακά κτίρια αλλά και αξιοθέατα. Ανάμεσά τους είναι ο μεγαλόπρεπος καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου ενώ ενδιαφέρον είναι το μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Palazzo Vilhena που βρίσκεις στην είσοδο από την κεντρική πύλη της πόλης. Επιβάλλεται επίσης να επισκεφθείς της κατακόμβες του Αγίου Παύλου, που παρουσιάζουν πως πραγματοποιούνταν οι βασανισμοί στις φυλακές στο παρελθόν. Εκεί, βρίσκεται και το όμορφο καφέ- εστιατόριο Fontanella με τα νόστιμα γλυκά και το «ιδιαίτερο» τσάι. Φημίζεται ακόμα και για τη θέα που προσφέρει. Όταν βγείτε από τα τείχη αναζητήστε τον επίσης το ρωμαϊκό αρχοντικό Domus Romana.

 

Τι και που να φας;
Τα ζυμαρικά που σερβίρονται στη Μάλτα είναι must eat. Δοκιμάστε αυθεντική ιταλική καρμπονάρα και πένες με κάθε λογής σάλτσα. Άλλωστε η ιταλική κουζίνα πρωτοστατεί στο νησί, μια νόστιμη όμως επιλογή αποτελούν και τα burgers. Ένα πολύ βασικό στοιχείο της Μαλτέζικης κουζίνας, είναι το κουνέλι. Το Fenkata χαρακτηρίζεται ως το εθνικό πιάτο της Μάλτας και αποτελείται κυρίως από δύο πιάτα. Θα το συναντήσετε είτε σερβιρισμένο με μακαρόνια με κρασί και βότανα, είτε με αρακά και πατάτες.
 

Πού να μείνεις;
Το ξενοδοχείο Intercontinental, προτείνει χαλάρωση, διασκέδαση και γαστρονομικές επιλογές στα βραβευμένα του εστιατόρια Waterbiscuit και Paranga.

 

Extra tips
Τα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα είναι κλειστά το Σαββατοκύριακο, αν βρεθείτε όμως στο νησί το διήμερο, αξίζει μια βόλτα στην αγορά Marsaxlokk. Η διακίνηση με τα λεωφορεία είναι πολύ εύκολη και φθηνή. Αν πάλι χαθείτε μην διστάσετε να ρωτήσετε τους περαστικούς, που είναι άκρως φιλικοί και πανέτοιμοι να σας βοηθήσουν.
 

Η Emirates
Η Emirates εξυπηρετεί την κυπριακή αγορά για 25 χρόνια, προσφέροντας καθημερινά πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας στο Ντουμπάι και τη Μάλτα. Η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρία στον κόσμο ενώνει τους Κύπριους ταξιδιώτες με 157 προορισμούς σε 85 χώρες και περιοχές στο παγκόσμιο δίκτυό της. Η Emirates, διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο από Airbus A380 και Boeing 777, προσφέροντας ανέσεις αεροσκαφών ευρείας ατράκτου τελευταίας τεχνολογίας.

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τη Νατάσα Θεοδωρίδου…» - Το beef με τον Νότη Σφακιανάκη
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
Σπαράζει η Ελένη Βιτάλη στο «αντίο» για τον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου»
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega