Tα μεγαλύτερα καρναβάλια στον κόσμο

 Ρίο: Το Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, είναι η βασιλίσσα πόλη του καρναβαλιού. Στο Ρίο γίνεται η μεγαλύτερη φιέστα στον κόσμο. Οι κάτοικοι της πολής ζουν κυριολεκτικά για το μεγάλο καρναβάλι και προετοιμάζονται γι’αυτό ολόχρονα. Η πόλη της γιορτινές αυτές μέρες σφίζει από ζωή, μιας και περίπου 700.000 χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να θαυμάσουν από κοντά τα υπέροχα άρματα και τις εντυπωσιακές και αποκαλυπτικές χορεύτριες που χορεύουν σε ρυθμούς σάμπα.

Νέα Ορλεάνη: Η Νέα Ορλεάνη φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια στον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια όμως έγινε περισσότερο γνωστή από το χτύπημα του κυκλώνα Κατρίνα (2006). Οι κάτοικοι της Νέας Ορλέανης, κατάφεραν μετά το κτύπημα του Κατρίνα να αναβιώσουν το καρναβάλι της πόλης με την ίδια ακριβώς επιτυχία. Είναι μια διοργάνωση που κρατεί δύο βδομάδες, αποτελείται από 50 γιγαντιαίες παρελάσεις και συγκεντρώνει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Βενετία: Γνωστή για το καρναβάλι της στην Ευρώπη είναι και η Βενετία. Είναι η πιο σημαντική γιορτή της πόλης που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αρλεκίνοι, δόγηδες, κοντεσίνες, σάτυροι, μαρκήσιοι, καζανόβες ντυμένοι με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα κοστούμια συναντιούνται στους δρόμους της Βενετίας για να προσδώσουν στην πανέμορφη πόλη ακόμα περισσότερη ζωντάνια. Τα χρόνια του Μεσαίωνα ήταν μια γιορτή που σηματοδοτούσε το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη δίνοντας την ευκαιρία στους Βενετσιάνους να ζήσουν δύο εβδομάδες ξενοιασιάς και να σατιρίσουν τους άρχοντες και την εξουσία κρυμμένοι πίσω από μάσκες. Το πρώτο καρναβάλι της Βενετίας έγινε το 1296. 

Πάτρα: Η Πάτρα είναι μια όμορφη πόλη, κυρίως γνωστή για το ξέφρενο της καρναβάλι. Το καρναβάλι στην Πάτρα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 17 Ιανουαρίου και θα κορυφωθεί στις 6 Μαρτίου με το κάψιμο του καρνάβαλου και την εκτόξευση εντυπωσιακών βεγγαλικών, στο λιμάνι. Φέτος, το θέμα του Καρναβαλιού των Παιδιών έχει σχέση με την Κυκλοφοριακή Αγωγή, γι' αυτό οι κατασκευές των Καρναβαλουπόλεων, τα άρματα και οι δράσεις γενικότερα θα είναι βασισμένα στο κεντρικό θέμα. Το καρναβάλι της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο σε Ελλάδα και Κύπρο και μαζεύει πολλές χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο.

Λεμεσός: Δε μπορούμε φυσικά να αφήσουμε έξω και τη δική μας καρναβαλίστικη πόλη που είναι η Λεμεσός. Παρόλο που δεν είναι γνωστό σε άλλες χώρες και παρόλο που δεν είναι τόσο μεγάλο, το Λεμεσιανό καρναβάλι εξακολούθει να είναι το δικό μας καρναβάλι και το αγαπάμε τρελά. Φέτος το θέμα του καρνάβαλου θα είναι οι Αμαζόνες. Ανυπομονούμε να δούμε τα εντυπωσιακά άρματα που ετοιμάζουν οι καρναβαλιστές και να τα χειροκροτήσουμε...


Άλλα γνωστά καρναβάλια είναι αυτά τη Νίκαιας (Γαλλία), Τενερίφης (Κανάρια Νησιά), Baranquilla (Κολομβία), Λουκέρνης (Ελβετία), Ριέκας (Κροατία).

Δειτε Επισης

Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Το δημόσιο μήνυμα του Γρηγόρη Πετράκου - Μετά τον κορωνοιό, αμφισβητεί και την αφρικανική σκόνη