La Maison du Vin και Κτήμα ΑΛΦΑ: 10 χρόνια παραγωγικής συνεργασίας

Τη 10χρονη συνεργασία της με το Κτήμα ΑΛΦΑ γιόρτασε η γνώστη κάβα La Maison Du Vin Λευκωσίας σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην Λευκωσία. Οι ιδιοκτήτες του Κτήματος ΑΛΦΑ στην Ελλάδα, ο έμπειρος αμπελουργός Μάκης Μαυρίδης και ο χημικό-οινολόγος Άγγελος Ιατρίδης, βρέθηκαν στην Κύπρο και τέλεσαν οινογνωσία επιλεγμένων ετικετών ΑΛΦΑ μαζί με λάτρεις του οίνου στον χώρο της κάβας La Maison Du Vin.

Την εμπειρία οινογνωσίας ακολούθησε gourmet δείπνο υπό την πολύτιμη καθοδήγηση των ιδιοκτητών, στο εστιατόριο Pyxida Oyster Bar στη Λευκωσία, με ένα ειδικά διαμορφωμένο set menu έτσι ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τις μοναδικές και ιδιαίτερες γεύσεις των κρασιών του Κτήματος ΑΛΦΑ.

Το Κτήμα ΑΛΦΑ ιδρύθηκε το 1997 και βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, τα κρασιά του κτήματος έχουν τύχει αναγνώρισης σε διεθνές επίπεδο. Συγκεκριμένα το Κτήμα ΑΛΦΑ Μαλαγουζιά - Single Vineyard Χελώνες έχει διακριθεί ανάμεσα στα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου, βάσει της λίστας του αναγνωρισμένου και έγκυρου περιοδικού Wine Spectator για το 2015. Επιπλέον πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό κρασί το οποίο ζητήθηκε για private tasting από τον κορυφαίο οινογνώστη (wine critic) Robert Parker.

Ο Διευθυντής της κάβας La Maison Du Vin Λευκωσίας, κ. Κώστας Κυριακίδης, δήλωσε: «Πριν από δέκα χρόνια αρχίσαμε τη συνεργασία μας με το Κτήμα ΑΛΦΑ, καλλιεργώντας σταδιακά την κουλτούρα του ποιοτικού ελληνικού κρασιού στην Κύπρο. Σήμερα οι συνεχείς διακρίσεις του κτήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνουν όχι μόνο την ποιότητά του, που οι φίλοι πλέον Μάκης και Άγγελος έφτιαξαν με το πάθος τους, αλλά και την επιλογή της La Maison Du Vin για αποκλειστική διανομή των κρασιών τους στην Κύπρου».

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»