8 τρόποι να παίξεις δημιουργικά με το παιδί σου!

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας μας, δεν μας επιτρέπουν πολλές φορές να αφιερώσουμε χρόνο στα παιδιά μας.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, δεν επιτρέπουν πολλές φορές στους γονείς να αφιερώσουν χρόνο στα παιδιά τους.

Αν τα παρατηρήσετε λίγο όμως, θα δείτε το χαμόγελό τους όταν σας κοιτάζουν και την επιθυμία τους να καθίσετε λίγο να ασχοληθείτε μαζί τους αν και δεν ξέρουν ότι ίσως είστε κουρασμένοι μετά από μια πιεστική ημέρα στη δουλειά. Ευτυχώς,  δε χρειάζεται να σκεφτείτε εσείς πώς θα παίξετε δημιουργικά με τα παιδιά σας! Τα ίδια τα παιδιά αναλαμβάνουν από τη φύση τους αυτόν τον ρόλο. Εσείς, απλώς χρειάζεται να δημιουργήσετε τις κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες. Με ποιον τρόπο; Ακολουθώντας ορισμένες από τις χρήσιμες συμβουλές τις οποίες δόθηκαν στο μαγικό εργαστήρι ανάπτυξης σχέσεων και ικανοτήτων των Early Learning Centre στις αρχές Δεκεμβρίου.

  1. Συγκεντρωθείτε μόνο σε αυτό που κάνετε με το παιδί σας! Αφήστε τα άλλα θέματα και το κινητό σας στην άκρη.
  2. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει τι να παίξετε. Μην το πιέσετε να κάνει κάτι που θέλετε εσείς.
  3. Γίνετε κι εσείς παιδί! Γίνετε ένα με τα παιδιά σας! Παίξτε, λερωθείτε, κυλιστείτε στο πάτωμα, κάντε ό,τι λέει η ψυχή σας! Πιστέψτε μας, θα το εκτιμήσουν απίστευτα!
  4. Κάντε ερωτήσεις! Τολμήστε να τα ρωτήσετε τι σκέφτονται και πώς βλέπουν τα πράγματα. Ίσως να ξαφνιαστείτε με αυτά που έχουν να σας πουν!
  5. Γίνετε ακροατής! Αφήστε το πολύ μπλα-μπλα, τις οδηγίες και τις παρατηρήσεις και απλώς ακούστε τι έχουν να σας πουν.
  6. Ακολουθήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους! Αν το παιδί σας βλέπει μπροστά του έναν δράκο ή μια νεράιδα, δείτε την κι εσείς!
  7. Συμπεριφερθείτε στο παιδί σας όπως συμπεριφέρεστε σε έναν ενήλικα! Κρατήστε τα ασφαλή, εξηγώντας τους γιατί είναι καλό να κάνουν κάτι που πρέπει να κάνουν.
  8. Εμπιστευτείτε τα παιδιά σας όπως θέλετε να σας εμπιστεύονται κι αυτά!

Τα Early Learning Centre, διαθέτουν νέα και φανταστικά παιχνίδια στην γκάμα τους, που ξεδιπλώνουν τις αισθήσεις και τις ικανότητες των παιδιών και σας προκαλούν, γιατί όχι, να νιώσετε ξανά παιδιά με τα παιδιά σας.


Τα Early Learning Centre, περιλαμβάνουν στην γκάμα τους νέα και φανταστικά παιχνίδια, που ξεδιπλώνουν τις αισθήσεις και τις ικανότητες των παιδιών και προκαλούν τους γονείς, γιατί όχι, να νιώσουν ξανά παιδιά με τα παιδιά τους.


Είναι δεδομένο ότι στα ELC ενισχύουμε την ενδυνάμωση της σχέσης των γονιών με τα παιδιά τους με ποιοτικά και ασφαλή παιχνίδια. Στόχος και προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τις οικογένειες, που αντιλαμβάνονται τη σημασία της επικοινωνίας και της σύνδεσης, να δημιουργούν ένα ευτυχισμένο περιβάλλον. Η ποιότητα των προϊόντων μας είναι μέρος της βασικής φιλοσοφίας των ELC και των παιχνιδιών τους.

Τα ELC υποστηρίζουν αυτά που οι έρευνες διαπιστώνουν. Ότι δηλαδή:

  • Τα παιχνίδια εξασκούν τις αισθήσεις των παιδιών, πυροδοτούν τη φαντασία τους και τα ωθούν σε αλληλεπιδράσεις.
  • Το παιχνίδι είναι ένας από τους σημαντικότερους τρόπους μάθησης των παιδιών. Μέσα απ’ αυτό, αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους, βελτιώνουν τις ικανότητές τους και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους.
  • Το παιχνίδι, επίσης, βοηθά στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών επειδή τους επιτρέπει να εκφράσουν τις συνειδητές και υποσυνείδητες εμπειρίες τους, τα συναισθήματά τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη ζωή τους.

Στα παιχνίδια των ELC δεν γίνεται κανένας συμβιβασμός όσον αφορά στα κριτήρια της ποιότητας και της ασφάλειας, καθώς υποβάλλονται σε δοκιμές ανθεκτικότητας στη βάση των ευρωπαϊκών  προτύπων ασφαλείας. Tο κλειδί για τη διασκέδαση είναι η επιλογή του σωστού παιχνιδιού γι’ αυτό στα καταστήματα των Early Learning Centre υπάρχει η δυνατότητα για το παιδί να παίξει μαζί με τους γονείς του, ώστε να διαλέξουν παρέα το πιο κατάλληλο παιχνίδι για τις ανάγκες του.  

 

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!