Jameson Caskmates: Η αποκορύφωση της ιρλανδικής παράδοσης φτάνει στην Κύπρο

Έπειτα από μεγάλη ζήτηση, το Jameson Caskmates, το αγαπημένο Jameson Irish Whiskey παλαιωμένο σε βαρέλια μαύρης μπύρας, φτάνει στην κυπριακή αγορά.
 
Το Jameson Caskmates παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 σε πάνω από 40 χώρες εκ των οποίων πλέον βρίσκεται και η Κύπρος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο whiskey τριπλής απόσταξης, που παλαιώνεται σε βαρέλια τα οποία φιλοξενούσαν stout (μαύρη) μπύρα, αποκτώντας έτσι εκρηκτικές νότες κακάο, καφέ και καραμέλας, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικά απαλό γευστικό προφίλ του Jameson.

Η ιστορία του Jameson Caskmates άρχισε το 2013 όταν οι Ιρλανδοί Master Distillers του Midleton Distillery έστειλαν πειραματικά μερικά βαρέλια Jameson σε μια τοπική μικροζυθοποιία στο Cork της Ιρλανδίας, η οποία τα χρησιμοποίησε για τη διαδικασία παλαίωσης της δικής τους stout μπύρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας – και αφού τα βαρέλια Jameson είχαν αποκτήσει λίγο από τον χαρακτήρα της μπύρας – επιστράφηκαν στο αποστακτήριο του Jameson, ώστε να χρησιμοποιηθούν ξανά στο τελευταίο στάδιο παλαίωσης μιας μικρής ποσότητας Jameson Irish Whiskey.
 
Η καινοτόμα αυτή προσέγγιση είναι εμπνευσμένη από την αγαπημένη συνήθεια των Ιρλανδών, όπου στις αρχές του 19ου αιώνα οι εργάτες στα μηχανουργεία ατμομηχανών συνδύαζαν τα δυο ποτά μετά τη δουλειά, «σβήνοντας» τη δίψα τους με μια μπύρα και χαλαρώνοντας με ένα ποτήρι ουίσκι. Με τα χρόνια, αυτή η συνήθεια μετατράπηκε σε τελετουργικό και σήμερα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ιρλανδικής κουλτούρας.

 Στην κυπριακή αγορά, πέραν από το Jameson Caskmates, διατίθενται το κλασικό απαλό Jameson Original Irish Whiskey και το Jameson Black Barrel, ένα ουίσκι παλαιωμένο σε μείγμα βαρελιών Cherry και Bourbon, μέρος του The Heritage Series.
 
Επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας του Jameson, καθώς και όλων των brands της Pernod Ricard στην Κύπρο, είναι η Tempo Beverages Cyprus, η θυγατρική εταιρεία του εμπορικού κολοσσού Tempo στο Ισραήλ.
 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»