Γευστικές δημιουργίες για μοναδικές στιγμές

Με σήμα κατατεθέν του το glam ύφος, την κομψή διακόσμηση με τις χρυσές πινελιές, αλλά και ένα ευφάνταστο μενού με signature πιάτα και cocktails έκανε πρόσφατα δυναμικά την εμφάνισή του το νέο hot-spot της Λευκωσίας, POSH Lounge.

Ο ταλαντούχος σεφ, Μιχάλης Λουβαρής, κρατά περήφανα τα ηνία της κουζίνας και έχει δημιουργήσει ένα μενού με έμπνευση την ευρωπαϊκή κουζίνα που υπόσχεται να ξυπνήσει ή να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις. Έχοντας ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στα γνήσια και ποιοτικά υλικά, αλλά και την άριστη τεχνική, ο σεφ του POSH Lounge προσθέτει πάθος, αγάπη και μεράκι στο κάθε πιάτο, επιδιώκοντας πάντοτε το καλύτερο αποτέλεσμα που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη. 
 
Η γευστική παράσταση ξεκινάει με πρόλογο ένα καλό ορεκτικό. Ο σεφ έχει συμπεριλάβει στο μενού του δροσερές κλασικές σαλάτες, προσθέτοντας στη συλλογή των ορεκτικών αυθεντικά πιάτα, όπως το “Salmon Mousse” και το “Chicken Liver Madeira”, επιλογές οι οποίες δελεάζουν το μάτι και τον ουρανίσκο από την αρχή αυτής της γαστρονομικής εμπειρίας. Ένα από τα ιδιαίτερα πιάτα του σεφ είναι και το “Mussels”. Αν και το όνομά του παραπέμπει σε ένα απλό πιάτο, οι γεύσεις που το συνοδεύουν είναι πλούσιες και δυνατές. Το πιάτο περιέχει μύδια, τα οποία «ντύνονται» με τη φινετσάτη γεύση του ούζου και μια ιδιαίτερα πλούσια κρέμα. Για να γευτείς και την τελευταία σταγόνα της σάλτσας με την οποία λούζονται τα μύδια, ο σεφ έχει συμπεριλάβει στο πλάι του πιάτου και τραγανά κρουτόν.

Στη λίστα των κυρίως πιάτων πρωταγωνιστούν επίσης τα ζουμερά steaks. Στα signature πιάτα του σεφ είναι το “Steak au Poivre”. Το συγκεκριμένο πιάτο συνδυάζει αρμονικά το βοδινό με μια πλούσια φρέσκα κρέμα, καλοβρασμένα λαχανικά και ένα βελούδινο, κρεμώδες πουρέ πατάτας. Ένα ιδιαίτερα διακοσμημένα πιάτο, γεμάτο γεύση, υφή και ζωηρό άρωμα. 
Οι συνταγές με τα φρέσκα ψάρια δεν λείπουν από την παράσταση γεύσεων. Το “Dover Sole Meniere” μπορεί να χαρακτηριστεί με τρεις λέξεις: λαχταριστό, ξεχωριστό, ακαταμάχητο. Η γλώσσα σιγοψήνεται στη σχάρα έτσι ώστε να πάρει όλες τις γεύσεις των μπαχαρικών που προσθέτει ο σεφ ή παντρεύεται με σάλτσα Μενιέρ. Το πιάτο ολοκληρώνεται με τη συνοδεία επιλεγμένων φρέσκων λαχανικών και πατάτες στον ατμό. 
 
Το γευστικό ταξίδι ολοκληρώνεται με σπιτικές γλυκές επιλογές οι οποίες κλέβουν την παράσταση. Ο σεφ δημιουργεί κλασικά επιδόρπια με το δικό του δημιουργικό οίστρο, παρουσιάζοντάς τα με ένα φινετσάτο, διαφορετικό τρόπο. Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και το “Pomme Posh” το οποίο δανείζεται το όνομα του από το ίδιο το εστιατόριο. Εμπνευσμένο από την κλασική συνταγή της μηλόπιτας, αυτό το επιδόρπιο περιέχει μήλο με γλυκιά κανέλα και γέμιση κρέμας κάσταρντ το οποίο φλερτάρει στο πιάτο με σπιτικό παγωτό.  
 

Δειτε Επισης

Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar!
London Essences: Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Νέο Deli μενού στα Caffè Nero!
Η Toyota Κύπρου στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «Toyota Dream Car» 2024
Ο Όμιλος ΠΑΠΑΠΕΛΛΗΝΑΣ αναδεικνύει τη δύναμη του "Μαζί"
Οι Φούρνοι ΖΟΡΠΑΣ στηρίζουν την Europa Donna Κύπρου με το «Μπισκότο Φροντίδας»
Dionysus Mansion: Το εστιατόριο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά
Η Λευκωσία υποδέχεται την All About Gourmets!
Η Boutique Patisserie επέστρεψε ανανεωμένη!
ΖΥΜΑΡΙΚΑ Di Martino: Κάθε μέρα γινόμαστε και μεγαλύτερη οικογένεια!