Η μοναδικότητα που κρύβει η ABSOLUT

Μπορείτε να βρείτε την Absolut Vodka σε κάθε γωνιά του κόσμου, από ένα Club στη Νέα Υόρκη, μέχρι σε ένα παραλιακό μπαρ στη Μύκονο. Γνωρίζετε όμως ότι η παραγωγή της προέρχεται από ένα μοναδικό ειδυλλιακό σημείο στη Σουηδία - και τελειώνει εκεί, για να φτάσει στο ποτήρι σας πάντα με την ίδια εξαιρετική ποιότητα και ευδιάκριτη γεύση;
 
Για την ακρίβεια, κάθε σταγόνα Absolut Vodka, από το 1879 μέχρι σήμερα, παρασκευάζεται αποκλειστικά με φυσικά συστατικά από την περιοχή γύρω από το μικρό σουηδικό χωριό Åhus, τη γενέτειρα του ιδρυτή της, Lars Olsson Smith. Τα πάντα, μέχρι και το φημισμένο γυάλινο μπουκάλι, προέρχονται από την περιοχή αυτή.
 
Τα κύρια συστατικά για την παραγωγή της είναι το χειμερινό σιτάρι που καλλιεργείται στα εύφορα χωράφια γύρω από το Åhus και το καθαρό, κρυστάλλινο νερό της περιοχής. Αυτό όμως που κάνει την Absolut την «Απόλυτη» Vodka, είναι η απόσταξή της σε σημείο τελειότητας, με τη διαδικασία της συνεχούς απόσταξης: μία ανώτερη μέθοδο που εγγυάται απόλυτη καθαρότητα στη Vodka, ενώ ταυτόχρονα «κλειδώνει» στη γεύση της τον χαρακτήρα των πρώτων υλών που τη συνθέτουν. Μια γεύση πλούσια, γεμάτη και σύνθετη, ωστόσο απαλή και μεστή, που παραμένει αναλλοίωτη από την πρώτη μέρα παραγωγής της, μέχρι σήμερα.
 
Τη διαδικασία αυτή, η Absolut την ονομάζει «Μοναδική Πηγή» (One Source). Μία ποικιλία σιταριού, μία πηγή νερού, μια περιοχή, και ένας λόγος για τον οποίο κάθε μπουκάλι Absolut, οπουδήποτε στον κόσμο, έχει τον ίδιο διακριτικό χαρακτήρα και εξαίρετη γεύση.
 
Για γεύση Åhus, πιείτε Absolut με πάγο. Υπάρχει όμως ένας πολύ καλός λόγος για να την αναμίξετε με άλλα, πιο σύνθετα συστατικά, εφόσον όσο πιο καθαρή είναι μια βότκα, τόσο καλύτερα δένει με άλλα αρώματα. Η Absolut Vodka αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τις άλλες γεύσεις και μεταμορφώνει κάθε ποτό, γι’ αυτό και πιστώθηκε με την αναζωογόνηση του σύγχρονου cocktail culture, όταν ένας bartender στη Νέα Υόρκη το 1988 δημιούργησε με την Absolut Citron ένα από τα πιο διάσημα cocktails όλων των εποχών, το Cosmopolitan. Από τότε μέχρι σήμερα mixologists σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τη δεξιοτεχνία τους και τις διάφορες γεύσεις της Absolut για να δημιουργήσουν περίτεχνα cocktails. Έτσι και στην Κύπρο η Absolut συνεργάζεται με κορυφαίους επαγγελματίες του τομέα, όπως τον Κώστα Νικολαΐδη από το Alchemy Bartending School, που δημιούργησε τα πιο κάτω signature cocktails που αξίζει να δοκιμάσετε:


 
APPLE CRUSH
 
4cl Absolut
¼ Φρέσκο Μήλο
¼ Φρέσκο Αγγουράκι
2cl Πουρέ Μήλου
4cl Χυμός Ανανά
 
Κόβουμε το μήλο και το αγγουράκι σε κύβους, τα βάζουμε σε ένα σέικερ και προσθέτουμε το πουρέ μήλου. Με ένα ξύλινο γουδοχέρι πατάμε τα υλικά και στη συνέχεια γεμίζουμε το σέικερ πάγο. Προσθέτουμε Absolut βότκα και το χυμό Ανανά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο σέικερ. Στολίζουμε με μήλο και κανέλα.
 
 
ABSOLUTELY FABULOUS
4cl Absolut Pears
2cl Πουρέ Passion Fruit
4cl Χυμός Κόκκινο Γκρέιπφρουτ
4cl Χυμός Ανανά
1cl Σιρόπι Elderflower
1 Σταγόνα Ανθόνερο
 
Σε ένα σέικερ βάζουμε πάγο, προσθέτουμε βότκα Absolut Pears μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Για ντεκόρ στολίζουμε με φέτα πορτοκάλι και φλούδα κόκκινου γκρέιπφρουτ τυλιγμένη γύρο από δεντρολίβανο.
 
 
WHAT A BERRY
4cl Absolut
Φρέσκα Μούρα
2cl Πουρέ Φράουλας
8cl Χυμός Πορτοκάλι
1cl Σιρόπι Elderflower
 
 
Βάζουμε τα μούρα στο σέικερ μαζί με πάγο και Absolut βότκα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Στολίζουμε με μια φλούδα πορτοκάλι, μούρα και δυόσμο στο χείλος του ποτηριού.
 
 
ABSOLUT THYMES
4cl Absolut Vanilla
1 Φέτα Τζίντζερ
1 Σακουλάκι Τσαγιού Earl Grey
2cl Σιρόπι Γιασεμί
1 Κουταλάκι Μαρμελάδα Βερίκοκο
4cl Χυμός Κόκκινο Γκρέιπφρουτ
 
Βάζουμε στο σέικερ μας μια φέτα τζίντζερ και πατάμε μια φορά με το γουδοχέρι. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα βερίκοκο, 4 cl τσάι Earl Grey  (1 φακελάκι τσάι σε 12 cl ζεστό νερό ). Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι μέχρι να διαλυθεί η μαρμελάδα.
Προσθέστε τη βότκα Absolut Vanilla στο σέικερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε το σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά.
Για το ντεκόρ χρησιμοποιούμε αποξηραμένο βερίκοκο, θυμάρι και σκόνη από κάρδαμο
 
Απολαύστε την ιστορία της Absolut Vodka σε αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=TMPLmYnSut8
 
Η Absolut Vodka στην Κύπρο, αντιπροσωπεύεται και διανέμεται από την Tempo Beverages Cyprus LTD.

Δειτε Επισης

Πίτσα Παπαδοπούλου: «Φώναξε η γειτόνισσα την μαμά μου και της είπε: Το παιδί σας το πάτησε το τραμ!»
Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος στα θυρανοίξια του ναού που ανήγειρε με τον Κώστα Πηλαδάκη στη Μύκονο
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα που υπέστη
Υποψήφιος ξανά στις Ευρωεκλογές o Αλέξη Γεωργούλης - Η ανακοίνωση του
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας - Υπέστη έμφραγμα
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»