Ο Μάρκος Χωραττίδης κέρδισε μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού elit® art of martini

Ο μπάρμαν του Marina Beach Bar θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ίμπιζα.

Ο Μάρκος Χωραττίδης είναι ο νικητής της Λεμεσού, στο διαγωνισμό της elit®Ultra Luxury Vodka. Ο Μάρκος, εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με τη δημιουργία του 18th Century Martini, μια ευφάνταστη εκδοχή του κλασικού μαρτίνι. Πηγή έμπνευσης του δημιουργού ήταν η κρυστάλλινη καθαρότητα της elit® Ultra Luxury Vodka. Η μοναδική γεύση του 18th Century Martini, κέρδισε τους θαμώνες του Marina Beach Bar, που το ανέδειξαν ως το πιο δημοφιλές από όλα τα κοκτέιλ του μαγαζιού, τους τελευταίους δυο μήνες.
 
Η συνταγή του 18th Century Martini είναι:
5cl elit® Ultra Luxury Vodka
2cl sherry infused with vanilla and citrons
1 dash Jerry Thomas’ Bitters
Καπνίζεται με vanilla flavored pipe tobacco
 
«Το μαρτίνι κοκτέιλ του Μάρκου Χωραττίδη, είναι ένα έργο τέχνης. Μας εντυπωσίασε η επιλογή των υπόλοιπων συστατικών και ο τρόπος που οι ιδιαίτερες γεύσεις τους συνδυάστηκαν με τις μοναδικές νότες της elit®Ultra Luxury Vodka . Το 18th Century Martini, διεγείρει τις αισθήσεις με την εντυπωσιακή παρουσίασή του αλλά και με την εξαιρετική του γεύση. Είναι ένα κοκτέιλ που ξεχωρίζει και υλοποιεί τους στόχους αυτού του παγκόσμιου διαγωνισμού. Τον συγχαίρουμε θερμά και του ευχόμαστε να κερδίσει και τον τελικό στην Ίμπιζα», δήλωσε ο Σπύρος Πατσιαλός, Editor in Chief, που ήταν Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.
 
Στην τελική φάση του διαγωνισμού elit® art of martini στην Ίμπιζα, οι 60 νικητές των προκριματικών θα παρουσιάσουν τις ποτοδημιουργίες τους και η κριτική επιτροπή θα επιλέξει ένα μεγάλο νικητή, τον «οραματιστή» μπάρμαν, που θα δώσει νέα πνοή στο μαρτίνι κοκτέιλ.
Στην Ίμπιζα, οι καλύτεροι μπάρμαν/ mixologist θα έχουν την καθοδήγηση ενός σεφ παγκοσμίου φήμης. Θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να ανεβάσουν το επίπεδο των δημιουργιών τους σε νέα ύψη. Παγκόσμιος νικητής της διαδικασίας θα αναδειχθεί ο φιναλίστ που θα ετοιμάσει το πιο πρωτοποριακό μαρτίνι κοκτέιλ.
                                                                            
Ο διαγωνισμός της elit® Ultra Luxury Vodka   για ταλαντούχους mixologist κάθε πόλης απαιτεί εξαιρετική ακρίβεια και τρελή δημιουργικότητα.
 
Για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό οι φιλόδοξοι μπάρμαν της Κύπρου έπρεπε να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή για μαρτίνι, συνδυάζοντας την elit® Ultra Luxury Vodka , το βασικό οινοπνευματώδες του κοκτέιλ, με ένα τοπικό προϊόν. Για δυο μήνες οι διαγωνιζόμενοι προωθούσαν τη συνταγή που δημιούργησαν στα μπαρ όπου εργάζονται, κι έπαιρναν τις απόψεις των θαμώνων. Στον τελικό της Λεμεσού στις 24 Ιουλίου, η κριτική επιτροπή, δοκίμασε τις δημιουργίες των διαγωνιζομένων και επέλεξε το νικητή που θα αντιπροσωπεύσει την πόλη στον παγκόσμιο τελικό.
 
«Όπως και το μαρτίνι κοκτέιλ, η elit® Ultra Luxury Vodka  γεννήθηκε μέσα από μια διαδρομή ακριβείας. Συνεχίζοντας την αναζήτηση της τελειότητας, κάνουμε ένα τολμηρό βήμα με τον δεύτερο διαγωνισμό art of martini, για να ανακαλύψουμε τους πιο προχωρημένους οραματιστές του μαρτίνι παγκόσμια» δήλωσε ο Piet-Hein Schnellen, Διευθυντής Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της elit® Ultra Luxury Vodka.
Με 500 συμμετοχές από 30 μόνο πόλεις του κόσμου (σε σύγκριση με 60 πόλεις που συμμετέχουν φέτος), ο περσινός διαγωνισμός αποκάλυψε τις πιο ασυνήθιστες συνταγές για μαρτίνι, από το αλμυρό μαρτίνι του Ντουμπάι, με μελάνι σουπιάς και καυτερή πιπεριά τσίλι, μέχρι το εξωτικό μαρτίνι με βότανα από το Χονγκ Κονγκ, το μαρτίνι με εσπρέσσο του Μαϊάμι και το μαρτίνι με θυμάρι της Κοπεγχάγης, οι περσινοί φιναλίστ παρουσίασαν εξαιρετικές αναμείξεις με πρωτότυπα συστατικά, που έδιναν ξεχωριστή γεύση στην πολυβραβευμένη, elit® Ultra Luxury Vodka, που είναι το βασικό ποτό όλων των κοκτέιλ του διαγωνισμού.
Η πιο πρόσφατη διάκριση της elit® Ultra Luxury Vodka  ήταν η  βαθμολόγησή της με τον ψηλότερο βαθμό από όλες τις βότκες χωρίς πρόσθετη γεύση, για έκτη φορά, στο διαγωνισμό 2017 Tastings.com International Review of Spirits, που είναι ο παλαιότερος ετήσιος διαγωνισμός οινοπνευματωδών στην Αμερική.
 
Η Stoli ® Group είναι μέρος της SPI Group – ενός από τους σημαντικότερους ομίλους οινοπνευματωδών πολυτελείας στον κόσμο.
 
Η Stoli ® Group δημιουργήθηκε το 2013 και είναι ο τομέας που έχει ευθύνη για το μάνατζμεντ, τη διανομή και το μάρκετιγκ όλης της γκάμας οινοπνευματωδών ποτών που ανήκουν στο παγκόσμιο πορτφόλιο της SPI Group.
 
Η ετικέτα elit®, η Stoli ® Group, τα λογότυπα και ο σχεδιασμός των φιαλών είναι κατοχυρωμένα, ανάλογα με τη χώρα όπου βρίσκεστε,  ZHS IP Americas Sàrl, ZHS IP Europe Sàrl ή ZHS IP Worldwide Särl.
Η elit® Ultra Luxury Vodka, εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από την εταιρεία ACM Christofides Ltd (www.acm.com.cy).
 

Δειτε Επισης

Φουρέιρα Vs. Αργυρός: Κόντρα του N.1 και Ν.2 της ελληνικής δισκογραφίας για το πρώτο Diamond άλμπουμ!
Κόλαφος o Γιώργος Λιάγκας κατά Κυριάκου Βελόπουλου: «Ξεπέρασες τα εσκαμμένα. Χυδαίες οι αναφορές σου»
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Δεν έχασα χρυσόψαρο, τον αδελφό μου έχασα! Βίωσαν τον πόνο μου, που είναι η ανθρωπιά;»
Θοδωρής Κατσαφάδος: «Παίζω σε παράσταση που ξέρω ότι δεν με θέλουν! Με στενοχωρεί, το ζω πρώτη φορά!»
Δημήτρης Παπανικολάου για τον αυτισμό: «Δεν θέλουμε ούτε οίκτο, ούτε να μας αποκαλούν super ήρωες»
Αμάντα Μανωλάκου: «Έχω πολλαπλές εστίες σκλήρυνσης στο κεφάλι»
Αρετή Πασχάλη: «Δεν είχα καμία σύνδεση με το μωρό μου, δεν μπορούσα να βρω νόημα στη ζωή»