Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Mastercalss του προγράμματος Startups4Peace

Το πρώτο masterclass του προγράμματος Startups4Peace πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία το Σάββατο 1/07/2017 στα γραφεία της Digital Tree στη Λευκωσία φέρνοντας κοντά νέους επιχειρηματίες από τις δύο κοινότητες της Κύπρου.
 
Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι επιχειρηματίες που πέρασαν στη δεύτερη φάση του προγράμματος  Startups4Peace, παρακολούθησαν το εξειδικευμένο σεμινάριο (masterclass) με τον σπουδαίο Φιλανδό entrepreneur Teemu Polo και εκπαιδεύτηκαν σε μεθοδολογίες γρήγορης εκκίνησης. Ο κος Polo μοιράστηκε της εμπειρίες του με τους συμμετέχοντες και... εκμυστηρεύτηκε τα μυστικά της μακρόχρονης καριέρας του.
 
Η ανταγωνιστική διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής στο Startups4Peace στέφθηκε με επιτυχία με συμμετοχές από 21 νεοφυείς ομάδες στο σύνολο. Μετά την αξιολόγηση από την κριτική επιτροπή 7 ομάδες προχώρησαν στην επόμενη φάση των Masterclasses.
 
Το Startups4Peace διοργανώνεται από την πρεσβεία της Φινλανδίας και το Startup Cyprus σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο. Παρών στα γραφεία της Digital Tree και ο Φινλανδός Πρέσβης στη Λευκωσία κ.Timo Heino καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Tree Publishers κος Θεόδωρος Middleton, που φιλοξένησε το σεμινάριο.
 
Οι Ομάδες που προχώρησαν στην επόμενη φάση σε αλφαβητική σειρά είναι:
 
  1. Bandster
  2. BareSmile
  3. Cyrvivor
  4. Phlinks
  5. TapTap
  6. Tracar
  7. VideoBrewer
 
 
Ο στόχος του Startups4Peace
Βασικός στόχος της αξιέπαινης προσπάθειας του Startups4Peace είναι φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρο
Οι ομάδες που επιλέχθηκαν, θα συμμετέχουν σε σεμινάρια και bootcamps προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν την εξαιρετική ευκαιρία που τους δίνεται, αφού οι νικητές του Startups4Peace θα συμμετάσχουν στο SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στην Ευρώπη για startups, στο Ελσίνκι στη Φινλανδία μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2017.
Πέραν όμως το... φοβερό έπαθλο το Startups4Peace παρέχει κίνητρα, γνώσεις και τα μέσα για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών. Στόχος του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες με δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και να αυξήσει τις επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.
 
 

Δειτε Επισης

Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων