Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Το #CFDA ανακοίνωσε τους νικητές! Αυτοί είναι οι σχεδιαστές για το 2020!

  18/09/2020 09:43
Το #CFDA ανακοίνωσε τους νικητές! Αυτοί είναι οι σχεδιαστές για το 2020!

Το #CFDA ανακοίνωσε τους νικητές! Αυτοί είναι οι σχεδιαστές για το 2020!

  18/09/2020 09:43
 

Οι νικητές ανακοινώθηκαν από τον σχεδιαστή (και Πρόεδρο της επιτροπής) Tom Ford.Το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων του 2020 αποφεύγοντας την καθιερωμένη λαμπρή τελετή απονομής, που γίνεται κάθε χρόνο, λόγω κορωνοϊού.

Λόγω λοιπόν αυτής της πανδημίας η επαγγελματική ένωση αποκάλυψε τα ονόματα των νικητών σχεδιαστών με ένα video στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της, RUNWAY360.

Η απονομή των βραβείων του Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA) ήταν προγραμματισμένη αρχικά για τις 8 Ιουνίου, όμως λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε επ' αόριστον. Αν και οι υποψήφιοι της φετινής χρονιάς ήταν στην πλειοψηφία τους λευκοί, τρεις μαύροι σχεδιαστές -ο Kerby Jean-Raymond του brand Pyer Moss, ο Telfar Clemens του brand Telfar και ο Christopher John Rogers- πήραν τα έπαθλα στο 50% των κατηγοριών των βραβείων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 39 χρόνων του CFDA που την ομάδα των νικητών χαρακτηρίζει πολυμορφία.

Ο Jean-Raymond κέρδισε στην κατηγορία Αμερικανός Σχεδιαστής Αντρικής Σειράς, ενώ ο Clemens τιμήθηκε με το βραβείο «Σχεδιαστής Αξεσουάρ της Χρονιάς» για τις τσάντες με τα λογότυπα του Telfar, οι οποίες έχουν γίνει πολιτιστικό φαινόμενο από μόνες τους.

Ο Christopher John Rogers εξασφάλισε το βραβείο «Αναδυόμενος Σχεδιαστής της Χρονιάς». Ο Pierpaolo Piccioli του Valentino απέσπασε το βραβείο «Διεθνής Σχεδιαστής Γυναικείων Συλλογών» και το αντίστοιχο βραβείο Ανδρικών Συλλογών απονεμήθηκε στον Kim Jones του Dior.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας και προεδρεύων του CFDA, Tom Ford ανακοίνωσε τους νικητές στο video που έκανε πρεμιέρα στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του CFDA, Runway360. «Σε αυτήν την περίοδο μιας πρωτοφανούς πρόκλησης και αλλαγής για τη βιομηχανία μας, αισθανόμαστε πολύ έντονα ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους υποψηφίους που αντιπροσωπεύουν τους καλύτερους δημιουργικούς της μόδας», είπε ο Tom Ford και πρόσθεσε «Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σε μια προσωπική «γιορτή» προς τιμήν της αμερικανικής βιομηχανίας μόδας για το 2021».

Τα βραβεία παρουσιάστηκαν τη δεύτερη ημέρα της πολυαναμενόμενης Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, η διάρκεια της οποίας περιορίστηκε φέτος μόνο σε τέσσερις ημέρες. «Οι νικητές θα ενταχθούν στην elite list των πιο ταλαντούχων Αμερικανών σχεδιαστών μόδας» τόνισε ο Tom Ford ανακοινώνοντας επίσης τους σπουδαστές που θα λάβουν υποτροφίες από το CFDA.

Οι νικητές των βραβείων μόδας CFDA 2020:

-Αμερικανός Σχεδιαστής/Αμερικανίδα Σχεδιάστρια Γυναικείας Σειράς: Gabriela Hearst

- Αμερικανός Σχεδιαστής Ανδρικής Σειράς: Kerby Jean-Raymond, Pyer Moss

-Αμερικανός Σχεδιαστής Αξεσουάρ: Telfar Clemens, Telfar

-Αμερικανός Aναδυόμενος Σχεδιαστής Της Χρονιάς: Christopher John Rogers

-Διεθνής Σχεδιαστής της Χρονιάς Γυναικείων Συλλογών: Pierpaolo Piccioli, Valentino

-Διεθνής Σχεδιαστής της Χρονιάς Ανδρικών Συλλογών: Kim Jones, Diorφασ

-Διεθνής Σχεδιάστρια της Χρονιάς Γυναικείων Συλλογών:Gabriela Hearst

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας