Ο Tommy Hilfiger επιταχύνει το ταξίδι της βιωσιμότητας με το πρόγραμμα Make it Possible

 
Με επίκεντρο το όραμα για μία εταιρία που «Δεν σπαταλά τίποτα και καλωσορίζει τους πάντες», το πρόγραμμα αειφορίας του Tommy Hilfiger «Make It Possible» θέτει 24 τολμηρούς στόχους γύρω από τη βιωσιμότητα και το inclusivity έως το 2030.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

• Η Tommy Hilfiger προσεγγίζει τη βιωσιμότητα τόσο από περιβαλλοντική όσο και από κοινωνική άποψη, με το Make It Possible να εστιάζει στην κυκλικότητα και την ένταξη, αντίστοιχα.

• Στόχος του Make it Possible είναι η δημιουργία μόδας που «Δεν σπαταλά τίποτα και καλωσορίζει τους πάντες»

• Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 24 στόχους σε τέσσερις πυλώνες προς το 2030.

• www.sustainability.tommy.com • #TommyHilfiger

Η Tommy Hilfiger, που ανήκει στον όμιλο PVH Corp. παρουσιάζει το Make it Possible, μία τολμηρή περιβαλλοντική και κοινωνική προσέγγιση που ενισχύει τη δέσμευση του brand να δημιουργήσει μόδα που «Δεν σπαταλά τίποτα και καλωσορίζει τους πάντες». Με το Make It Possible, ο Tommy Hilfiger αρχικά δεσμεύεται να υλοποιήσει 24 φιλόδοξους στόχους που επικεντρώνονται στη βιωσιμότητα και το inclusivity και που απλώνονται σε τέσσερις πυλώνες έως το 2030:

• Κυκλική Ροή: Δημιουργία προϊόντων κυκλικής μόδας, ως μέρος ενός βιώσιμου κύκλου.

• Σχεδιασμός που Κρατάει μια Ζωή: Λειτουργία με ευαισθησία απέναντι στα όρια του πλανήτη, όπως για παράδειγμα σε περιοχές με έντονη κλιματική αλλαγή, φρέσκου νερού και χημικής μόλυνσης, σε όλους τους άξονες της επιχείρησης.

• Όλοι είναι Ευπρόσδεκτοι: ένα brand που ταιριάζει σε κάθε οπαδό της TOMMY– πάντα χωρίς αποκλεισμούς, πλήρως προσβάσιμο.

• Ευκαιρίες για Όλους: Δημιουργία ίσης πρόσβασης σε ευκαιρίες – δεν υπάρχουν εμπόδια στην επιτυχία.

Το πρόγραμμα του Tommy Hilfiger τροφοδοτείται από τη στρατηγική της μητρικής εταιρείας PVH Corp's Forward Fashion, μια σειρά από 15 προτεραιότητες που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις στο μηδέν, να αυξήσουν τις θετικές επιπτώσεις στο 100% και να βελτιώσουν τις πάνω από 1 εκατομμύριο ζωές σε όλη την εταιρεία.

«Άνοιξα το πρώτο μου κατάστημα, το People's Place, το 1969 στη γενέτειρά μου, την Elmira, για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους προκειμένου να ενωθούν και να μοιραστούν συναρπαστικές εμπειρίες ποπ κουλτούρας», δήλωσε ο Tommy Hilfiger. "Καθώς το brand μας έχει εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, με γνώμονα το ελεύθερο πνεύμα, έτσι έχει εξελιχθεί και η δέσμευσή μας για κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Με το Make it Possible, θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο με τη δέσμευσή μας. Εργαζόμαστε για το όραμά μας με ολόκληρο τον οργανισμό επικεντρωμένο σε αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας"

«Σε αυτούς τους καιρούς της υγείας, της ανθρώπινης, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης, μοιραζόμαστε την ευθύνη να βρούμε καινοτόμες λύσεις που θα ενθαρρύνουν την ένταξη και θα οικοδομήσουν ένα πιο κυκλικό μέλλον», δήλωσε ο Martijn Hagman, Διευθύνων Σύμβουλος, Tommy Hilfiger Global και PVH Europe. «Είναι στη φύση μας να οδηγούμε την αλλαγή, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, γι' αυτό και ανακοινώνουμε το φιλόδοξο Make it Possible πρόγραμμά μας, σκιαγραφώντας 24 στόχους προς το 2030. Ο Tommy Hilfiger έχει μακρά ιστορία μιας δεκαετίας για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των πρωτοποριακών διαδικασιών denim χαμηλού αντίκτυπου στο περιβάλλον, την υπεράσπιση της διαχείρισης του νερού και τη δημιουργία πιο inclusive συλλογών. Το Make It Possible είναι ένας τρόπος συνεργασίας για να συμβάλουμε ουσιαστικά και μόνιμα προς μια καλύτερη βιομηχανία της μόδας».

Το Make it Possible σηματοδοτεί το τελευταίο ορόσημο στο ταξίδι βιωσιμότητας του Tommy Hilfiger. Βασικά επιτεύγματα περιλαμβάνουν το λανσάρισμα του Tommy Hilfiger Adaptive, σχεδιασμένο για να κάνει το ντύσιμο πιο εύκολο για ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες, καθώς και το Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που στοχεύει στην υποστήριξη της εκκίνησης και της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων που πραγματεύονται λύσεις και προωθούν την ένταξη και τη βιωσιμότητα στη μόδα. Πιο πρόσφατα, ο Tommy Hilfiger ξεκίνησε το People’s Place Program για την προώθηση της εκπροσώπησης των έγχρωμων και γηγενών κοινοτήτων (BIPOC) στη βιομηχανία της μόδας. Μέχρι σήμερα, πάνω από το 80% των σχεδιαστών της Tommy Hilfiger έχουν εκπαιδευτεί σε κυκλικές στρατηγικές σχεδιασμού και, το 2019, το 72% του βαμβακιού που χρησιμοποιείται παγκοσμίως προήλθε από πιο βιώσιμες πηγές. Επιπλέον 2 εκατομμύρια κομμάτια denim έχουν παραχθεί με χαμηλότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, μειώνοντας την ποσότητα του νερού και της ενέργειας που χρησιμοποιείται. Κάθε συλλογή TOMMY HILFIGER περιλαμβάνει πιο βιώσιμα στυλ, όπως αποδεικνύεται από το 50% τω ρούχων που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2021, διπλάσιο ποσό από την άνοιξη του 2020.

Αναγνωρίζοντας ότι καμία εταιρεία δεν μπορεί να αλλάξει το τοπίο της βιωσιμότητας από μόνη της, ο Tommy Hilfiger, στο πλαίσιο της PVH Corp., ένωσε τις δυνάμεις του με τους εταίρους της βιομηχανίας υπογράφοντας το Σύμφωνο Μόδας τον Αύγουστο του 2019, και συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες του ‘Ellen MacArthur Foundation Make Fashion Circular and Jeans Redesign’. Τα τελευταία χρόνια, ο Tommy Hilfiger συνεργάζεται με το WWF για την αντιμετώπιση του κινδύνου του νερού στις στρατηγικές τοποθεσίες της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει την εκπαίδευση σχετικά με τη διαχείριση του κινδύνου του νερού για τους προμηθευτές και τα βιομηχανικά πάρκα στον ποταμό Taihu της Κίνας και χρησιμεύει ως ιδρυτικό στέλεχος ενός νέου προγράμματος διαχείρισης του νερού στο Βιετνάμ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Tommy Hilfiger είναι αποφασισμένος να μοιραστεί κάθε στάδιο της προόδου που κάνει η εταιρεία. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το: http://sustainability.tommy.com.

 

Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»