Η Virginie Viard παρουσίασε την Haute Couture συλλογή της #Chanel για το καλοκαίρι

 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου συνεχίζει να εμπνέεται από τη ζωή της ιστορικής σχεδιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

H Virginie Viard δημιούργησε ένα σκηνικό εμπνευσμένο από τον κήπο του Αββαείου Aubazine, όπου η Gabrielle Chanel πέρασε ένα μεγάλο διάστημα των παιδικών της χρόνων. Η συλλογή Υψηλής Ραπτικής για το ερχόμενο καλοκαίρι επηρεάστηκε έντονα από αυτή τη φάση της ζωής της Chanel, μιας και είχε παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του στιλ και της αισθητικής της Gabrielle. Το πάτωμα ήταν διακοσμημένο με διαφορετικά μοτίβα, τα παράθυρα ήταν γεμάτα με γεωμετρικά, γυάλινα patterns, οι στολές των παιδιών είχαν λευκούς γιακάδες... Όλα αυτά τα στοιχεία ενσωματώθηκαν στη συλλογή με έναν ανάλαφρο και  νεανικό τρόπο, ενώ παράλληλα συνδυάστηκαν με καλτσάκια και lace up booties τα οποία φορέθηκαν με λευκό καλσόν. 

Στα ίσια φορέματα που ήταν φτιαγμένα από μαλλί ή τουίντ, με φλατ πιέτες, οι πλεκτές ζώνες φορέθηκαν ψηλά στους γοφούς και οι γιακάδες ήταν διακοσμημένοι με κεντήματα που θύμιζαν τα μοτίβα που κυριαρχούσαν στο Aubazine. Το ίδιο συνέβη και με τα pea coats και τις τουίντ φούστες τους. Όλα μαζί αναπαριστούν με έναν τρόπο τις σχολικές στολές. 

Τα κοστούμια, σε μπεζ τουίντ, είχαν διακοσημένα κουμπιά και αυτή τη φορά φορέθηκαν με πλισέ φούστες ή με άλλες φτιαγμένες από τούλι. H διακριτική πλέξη, σε γήινους τόνους, που τόνιζε τη σιλουέτα σε κάποιες περιπτώσεις, ήταν μία αναφορά στην φύση, όπου βρισκόταν το Αββαείο. Τα graphic μοτίβα ήταν εμπνευσμένα από τα σημάδια που είχε το γυαλί στα παράθυρα, και δημιουργήθηκαν με ματ παστέλ παγιέτες, που ήταν προσεκτικά κεντημένες πάνω στα ρούχα. Η αγνότητα και η καθαρότητα των γραμμών φαίνεται και στα μακριά παλτό: ένα φτιαγμένο από τουίντ, με κεντημένο γιακά, άλλα φτιαγμένα από κρεπ και εκρού γκιπούρ δαντέλα. Παράλληλα η φρεσκάδα του gingham επιστρέφει και επιπλέον νεανική διάθεση στη συλλογή.

Σταδιακά η κομψή αυστηρότητα έδωσε τη θέση της στην χαρούμενη ελαφρότητα. Μία μεγάλη ιβουάρ κάπα πάνω από ένα navy φόρεμα από ταφτά, ένα κρεπ φόρεμα με trompe-l’oeil σχέδιο, ένα ιβουάρ σύνολο από μετάξι, κεντημένο με παγιέτες, μία full skirt από τουίντ, με ασοτρί σακάκι και πολλά ακόμα κομμάτια, αντιπροσωπεύουν την πιο χαρούμενη και γεμάτη νεανική αφέλεια πλευρά της συλλογής. 

Το παιχνίδι με τη διαφάνεια τέλος στα ανάλαφρα φορέματα με τα layers ήταν η πιο refined πρόταση αυτής της collection και πλαισιώθηκε από φλοράλ δαντέλα αλλά και λεπτομέρειες από παγιέτες και κομψά κεντήματα.  Τα λουλούδια, τοποθετημένα σε πολύχρωμα μοτίβα κάποιων ρούχων, αναπαριστούν τον κήπο του Aubazine, όπου η Gabrielle περνούσε χρόνο κατά τη διάρκεια της διαμονής στης στο Αββαείο. 

Η συλλογή, όπως συνέβαινε πάντα, έκλεισε με το νυφικό, το οποίο αυτή τη φορά είχε γιακά Peter Pan και ήταν φτιαγμένο από πολυτελές κρεπ. Το κεντημένο πέπλο έδενε αρμονικά με την απλότητα αλλά και τον απόλυτα μοντέρνο και σύγχρονο χαρακτήρα του, ο οποίος αντιπροσωπεύει πλήρως τη γυναίκα της Chanel, η οποία έχει αισθητική τολμηρή, avant-garde και διαχρονική. 

Η Virginie Viard συνεχίζει να αντλεί έμπνευση από τη ζωή της Gabrielle και τα σημεία-κλειδιά της καριέρας της. Μένει να δούμε ποιο κομμάτι της ιστορικής δηιμιυργούν την έχει επηρεάσει για τη rady-to-wear συλλογή της που θα παρουσιαστεί σε έναν μήνα περίπου στο Παρίσι. 

 

Δείτε τα looks:
 

 

 

Δειτε Επισης

Η γνωστή επιχειρηματίας, Πόλυ Χατζηγεωργίου παρουσιάζει τις νέες ultra sexy & chic Raffia bags, των Blue Turtle
Lewis Hamilton και George Russell με Tommy Hilfiger στο Grand Prix της Σανγκάης
H Victoria Beckham γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της - Ο χορός με τις Spice Girls και o ιππότης David Beckham
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
Όταν η Καίτη Γαρμπή είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον Roberto Cavalli στην έπαυλή του - Το μήνυμα της
Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
Η Έλενα Στρογγυλιώτου παρουσιάζει τη νέα Special Occasion Collection 2024!
To κατάστημα GUESS στο MyMall Limassol επέστρεψε πλήρως ανανεωμένο και είναι το ultimate shopping destination!
Στέλιος Κουδουνάρης: «Μου λείπει πολύ η Σοφία Χατζηπαντελή, ήταν σαν τη μικρή μου αδελφή»
Το καλοκαίρι έρχεται: BE ON time! Η νέα συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024 της United Colors of Benetton