«Αντάρτικο» στo show της Gucci! Η κίνηση διαμαρτυρίας από μοντέλο... «Mental health is not fashion»

 

Ο ιταλικός οίκος μόδας παρουσίασε χθες στο Μιλάνο μια ακόμη συλλογή του, αλλά ένα μοντέλο που φόρεσε τα ρούχα του ενώπιον των καλεσμένων, αποκάλυψε γραμμένο στα χέρια του ένα μήνυμα που στρεφόταν φαινομενικά εναντίον του Gucci.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

 Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε πως το nonbinary μοντέλο YaYa Bones ήθελε όντως να διαμαρτυρηθεί για τα ρούχα της επίδειξης.   Το μοντέλο άνοιξε το σόου μαζί με συναδέλφους του που φορούσαν ολόλευκες στολές οι οποίες θύμιζαν «ζουρλομανδύα». Όλο το σκηνικό της επίδειξης παρέπεμπε σε κλινική με λευκό χρώμα και τον χαρακτηριστικό «κρύο» φωτισμό και είχε αναφορές σε ασθενείς με ζητήματα ψυχικής υγείας.      

Στις παλάμες του χεριού του που προέταξε το μοντέλο ενώ περπατούσε στην πασαρέλα έγραφε «Η ψυχική υγεία δεν είναι μόδα».       Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian, ένας εκπρόσωπος της Gucci επιβεβαίωσε ότι ο οίκος δεν σχετιζόταν με την κίνηση του μοντέλου και πως δεν γνώριζε για την διαμαρτυρία του. Το μοντέλο εξήγησε αργότερα στο Instagram την ενέργειά του.   «Ως καλλιτέχνης και μοντέλο που έχει δώσει τις δικές μου μάχες με την ψυχική υγεία, καθώς μέλη της οικογένειάς μου και τα αγαπημένα πρόσωπα έχουν πληγεί από την κατάθλιψη, το άγχος, τη διπολική διαταραχή και τη σχιζοφρένεια, είναι ενοχλητικό να βλέπω έναν μεγάλο οίκο μόδας όπως η Gucci να χρησιμοποιεί αυτήν την εικόνα για μια φευγαλέα στιγμή μόδας. Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας εξακολουθούν να στιγματίζονται στο χώρο εργασίας και στην καθημερινή ζωή, ενώ πολλοί εξακολουθούν να μην θεωρούν τα θέματα ψυχικής υγείας ως «πραγματικές ασθένειες», καθώς μπορεί να μην είναι ορατά. Οι στολές είναι ένα σύμβολο μιας σκληρής εποχής στην ιατρική όταν η ψυχική ασθένεια δεν ήταν κατανοητή και τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελευθερίες είχαν καταπατηθεί με ανθρώπους να έχουν κακοποιηθεί και βασανιστεί σε ιδρύματα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην μακροσκελή ανακοίνωση το μοντέλο. «Η παρουσίαση αυτής της κατάστασης για την πώληση ενδυμάτων στο σημερινό καπιταλιστικό κλίμα είναι χυδαία, αδιάφορη και προσβλητική για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πλήττονται από αυτά τα ζητήματα», καταλήγει.   

 

«Αυτά τα ρούχα σχεδιάστηκαν για την επίδειξη και δεν θα πωληθούν», ανέφερε εκπρόσωπος του Gucci εξηγώντας ότι ο Alessandro Michele σχεδίασε τα ρούχα ως συμβολική αναπαράσταση για τον τρόπο με τον τρόπο που η μόδα ασκεί εξουσίας στη ζωή και την εξάλειψη της αυτο-έκφρασης. Ο οίκος ξεκαθαρίζει πως η πρόθεσή του δεν ήταν να εκμεταλλευθεί τα ζητήματα ψυχικής υγείας.   Ένας εκπρόσωπος της Gucci επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Independent ότι η εταιρία δεν γνώριζε τις προθέσεις του μοντέλου κατά τη διάρκεια του σόου και πρόσθεσε ότι οι λευκές στολές ήταν "δήλωση" και "μέρος μιας παράστασης".

 

Δείτε την συλλογή

 
 
 
 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Lewis Hamilton και George Russell με Tommy Hilfiger στο Grand Prix της Σανγκάης
H Victoria Beckham γιόρτασε τα 50α γενέθλιά της - Ο χορός με τις Spice Girls και o ιππότης David Beckham
Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
Όταν η Καίτη Γαρμπή είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον Roberto Cavalli στην έπαυλή του - Το μήνυμα της
Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
Η Έλενα Στρογγυλιώτου παρουσιάζει τη νέα Special Occasion Collection 2024!
To κατάστημα GUESS στο MyMall Limassol επέστρεψε πλήρως ανανεωμένο και είναι το ultimate shopping destination!
Στέλιος Κουδουνάρης: «Μου λείπει πολύ η Σοφία Χατζηπαντελή, ήταν σαν τη μικρή μου αδελφή»
Το καλοκαίρι έρχεται: BE ON time! Η νέα συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024 της United Colors of Benetton
BE ON time! Παιδική συλλογή για τη νέα σεζόν: Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024