Η μόδα θρηνεί το άξιο τέκνο της! O Peter Lindbergh έφυγε και πριγκίπισσες, σχεδιαστές, μοντέλα, ηθοποιοί τον αποχαιρετούν

 
Όλος ο κόσμος της μόδας πενθεί για τον θάνατο του σπουδαίου φωτογράφου Peter Lindbergh,ο οποίος πέθανε προχθές το βράδυ σε ηλικία 74 ετών.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

O Peter Lindbergh συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας, του κινηματογράφου και της μουσικής. Υπήρξε ο αγαπημένος φωτογράφος της Δούκισσας του Sussex, με την οποία συνεργάστηκε πριν από λίγο καιρό στην επετειακή έκδοση της Βρετανικής Vogue, στο τεύχος όπου η ίδια είχε αναλάβει την αρχισυνταξία. Ο Lindbergh σε αυτό το τεύχος είχε φωτογραφήσει όλες τις δυναμικές γυναίκες που είχε επιλέξει προσωπικά η Meghan Markle για να συμμετέχουν στο εξώφυλλό του.

Με τον διάσημο φωτογράφο η Markle γνωρίστηκε το 2017 όταν την φωτογράφησε για το εξώφυλλο του Οκτωβρίου (της ίδιας χρονιάς) του περιοδικού Vanity Fair. Εκείνη την εποχή η Meghan είχε δηλώσει συγκεκριμένα για τον Lindbergh :«Ήμουν ενθουσιασμένη που συνεργάστηκα με τον Peter γιατί σπάνια επεξεργάζεται τις φωτογραφίες του και πιστεύει στην ομορφιά της γυναίκας χωρίς μακιγιάζ. Του έδωσα μια μεγάλη αγκαλιά και του είπα: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που δουλεύω μαζί σου γιατί ξέρω ότι επιτέλους μπορούμε να δούμε τις φακίδες μου».

θες το μεσημέρι από τον official λογαριασμό του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex στο Instagram, έγινε εκτενής αναφορά στον σπουδαίο αυτό φωτογράφο, δίνοντας έμφαση στο έργο και την εκτίμησε που έτρεφε προς το πρόσωπό του η Meghan Markle. H ανακοίνωση συνοδευόταν από την φωτογραφία ενός έργου του Peter Lindbergh (που έχει τίτλο “Forces for Change”)ενώ το post έγραφε συγκεκριμένα:

«Αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του φωτογράφου Peter Lindbergh. Το έργο του είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως καθώς αποτύπωνε την ουσίας ενός ανθρώπου και προωθούσε τα υγιή πρότυπα ομορφιάς και ιδεών. Αγαπούσε τη φυσική ομορφιά των γυναικών,με ελάχιστο μακιγιάζ. Η δούκισσα του Sussex είχε συνεργαστεί με τον Peter στο παρελθόν και τον είχε επιλέξει προσωπικά για να φωτογραφήσει τις 15 γυναίκες στο εξώφυλλο του τεύχος Σεπτεμβρίου της Βρετανικής Vogue, το οποίο την φιλοξένησε. Δεν υπάρχει άλλος φωτογράφος που θα μπορούσε να σκεφτεί η Δούκισσα, ο οποίος να αντικατοπτρίζει το σημαντικό νόημα της ζωής, μέσα από το σημαντικό έργο του. Θα μας λείψει πολύ!»

 

Ο Lindbergh ήταν ο πιο διάσημος φωτογράφος μόδας παγκοσμίως, έχοντας συνεργαστεί με τα κορυφαία supermodels της δεκαετίας του '90 όπως η Naomi Campbell, η Kate Moss και η Linda Evangelista, ενώ τον φακό και την ματιά του αγαπούσαν πολύ οι σπουδαιότερες ηθοποιοί του Hollywood όπως η Julian Moore, η Cate Blanchett, η Kate Winslet, η Nicole Kidman, η Robin Wright, η Uma Thurman, η Penélope Cruz, η Uma Thurman, η Milla Jovovich κ.α. Ο Lindbergh είχε αναλάβει τη φωτογράφιση της ταινίας «A STAR IS BORN» αποτυπώνοντας τα ασπρόμαυρα πορτρέτα της Lady Gaga και του Bradley Cooper.

Ο Peter Lindbergh βρισκόταν πίσω από τις πιο θρυλικές φωτογραφίσεις στην βιομηχανία της μόδας, χρησιμοποιώντας την γοητευτική τεχνική του ασπρόμαυρου που ήταν το σήμα κατατεθέν του. Γεννημένος στο Leszno της Πολωνίας το 1944, ο Lindbergh μεγάλωσε στο Duisburg της Γερμανίας . Αφού σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βερολίνου και στο Krefeld College of Art, ασχολήθηκε με την φωτογραφία, όταν αγόρασε για πρώτη φορά μια φωτογραφική μηχανή για να αποτυπώνει τις στιγμές με τα παιδιά του αδελφού του.

Άνοιξε το πρώτο του στούντιο στο Ντίσελντορφ το 1973, πριν μετακομίσει στο Παρίσι για να εργαστεί για τη Vogue. Ήταν ο πρώτος φωτογράφος που ανέλαβε για 3 συνεχόμενα χρόνια την επιμέλεια του ημερολογίου της Pirelli. Το ρεαλιστικό του στυλ στην φωτογραφία μόδας ήρθε σε μια εποχή που η βιομηχανία κυριαρχούνταν από εικόνες γοητείας και πολυτέλειας. Ο Lindbergh αγαπούσες τη φυσική ομορφιά, αυτή που πηγάζει από την αλήθεια κάθε ανθρώπου! Και αυτό τον έκανε ξεχωριστό στη δουλειά του αλλά και πολύ αγαπητό στους ανθρώπους που βρίσκοντας κάθε φορά μπροστά από τον μαγικό φακό του!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Grand reopening για το Nammos Limassol και το The Retail Village
Όταν η Καίτη Γαρμπή είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον Roberto Cavalli στην έπαυλή του - Το μήνυμα της
Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Roberto Cavalli
Η Έλενα Στρογγυλιώτου παρουσιάζει τη νέα Special Occasion Collection 2024!
To κατάστημα GUESS στο MyMall Limassol επέστρεψε πλήρως ανανεωμένο και είναι το ultimate shopping destination!
Στέλιος Κουδουνάρης: «Μου λείπει πολύ η Σοφία Χατζηπαντελή, ήταν σαν τη μικρή μου αδελφή»
Το καλοκαίρι έρχεται: BE ON time! Η νέα συλλογή Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024 της United Colors of Benetton
BE ON time! Παιδική συλλογή για τη νέα σεζόν: Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2024
Η Sisley παρουσιάζει τη νέα της συλλογή Άνοιξη / Καλοκαίρι 2024 με την καμπάνια «La Dolce Vita»
Η πρώτη ανάρτηση του Βασίλη Ζούλια μετά τη φωτιά στο ατελιέ του: «Θα διεκδικήσω αυτά που μου αναλογούν»