Οι μούσες του Karl Lagerfeld αποχαιρετούν τον πατέρα της μόδας! Από την Choupette στην Donatella και την Naomi!

Κορυφαία μοντέλα, ηθοποιοί και τραγουδίστριες συνεργάστηκαν με τον Karl Lagerfeld κατά τη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης πορείας του στον χώρο της μόδας. Ο creative director του οίκου Chanel έφυγε απ’ τη ζωή, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Η γάτα Βιρμανίας, πηγή έμπνευσης για τον  θρύλο της μόδας, δεν θα μπορούσε να μην πει... το δικό της αντίο 

Τον αγαπημένο της «πατέρα» Καρλ Λάγκερφελντ, που έφυγε από τη ζωή σε  ηλικία 86 ετών. αποχαιρέτησε σήμερα ο γάτος του σχεδιαστή, Choupette.

 

Η γάτα Βιρμανίας, η οποία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Karl Lagerfeld δεν θα μπορούσε να μην πει μέσω του site choupettesdiary, το δικό της αντίο στον θρύλο της υψηλής ραπτικής.

«Με μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνω ότι ο μπαμπάς μου Karl Lagerfeld πέθανε στις 19 Φεβρουαρίου 2019. Ήταν ένα αληθινό πρότυπο που άγγιξε τις καρδιές όλων όσων συναναστρέφονταν μαζί του, ειδικά εμένα. Θα ζήσει για πάντα στην ραγισμένη καρδιά μου και στις καρδιές όλων των υποστηρικτών του σε όλο τον κόσμο.Η μνήμη του πατέρα μου Karl Lagerfeld θα ζει για πάντα μέσα από το έργο του και ίσως να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την μεγαλοφυΐα που τώρα βρίσκεται στον ουρανό δίπλα στην μητέρα Coco Chanel.

Με αγάπη, ο μεγαλύτερος φαν του μπαμπά Καρλ, Choupette».


Η Choupette  έχει πάνω από 148.000 followers στο  Instagram, ενώ όσο ζούσε ο Λάγκερφελντ συνήθιζαν να γευματίζουν μαζί δύο φορές την ημέρα, τρώγοντας ειδικά προετοιμασμένα γεύματα.

Οι πληροφορίες λένε πως η Choupette θα είναι μία εκ των κληρονόμων της αμύθυτης περιουσίας του Λάγκερφελντ, καθώς αυτή ήταν η επιθυμία του. 

Έχει στην υπηρεσία της δύο δικές της υπηρέτριες, έναν σεφ και έναν κομμωτή. Ζει σε δική της σουίτα με ειδικό ηχοσύστημα και μπάνιο, διαμαντένια συλλογή κοσμημάτων και -φυσικά- διατηρεί δικό της λογαριασμό στο Instagram.

Από τις δουλειές της ως μοντέλο, έχει ήδη δική της περιουσία που ανέρχεται περί τα 2,5 εκατομμύρια λίρες. 

Ο σχεδιαστής μόδας είχε συνεργαστεί σχεδόν μ’ όλα τα κορυφαία μοντέλα των τελευταίων 50 ετών, αλλά και με γυναίκες απ’ τον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.

Τώρα, όλες αυτές οι γυναίκες τον αποχαιρετούν μέσω social media, εκφράζοντας τον θαυμασμό τους για τον Karl Lagerfeld.

Η Claudia Schiffer αποχαιρέτησε τον καλλιτεχνικό διευθυντή ποστάροντας μια φωτογραφία τους απ’ τα παλιά και γράφοντας:

Ο Karl ήταν η μαγική σκόνη μου, με μετέτρεψε από ένα ντροπαλό κορίτσι απ’ τη Γερμανία σε ένα supermodel. Μου δίδαξε τη μόδα, το στυλ και την επιβίωση στον χώρο της μόδας. Αυτό που ο Warhol ήταν για την τέχνη, ήταν ο Karl για τη μόδα. Είναι αναντικατάστατος. Είναι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει τα ασπρόμαυρα πολύχρωμα! Θα του είμαι αιώνια ευγνώμων

Η Naomi Campbell ευχαρίστησε τον Karl που της έδειξε εμπιστοσύνη όταν ήταν μόλις 16 ετών και τόνισε πως ό,τι και να πει θα είναι λίγο:

Karl… Πάρα πολλές αναμνήσεις για να γράψω… Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ!!! Που έδωσες την ευκαιρία σ’ ένα 16χρονο κορίτσι από το Νότιο Λονδίνο ν’ ανοίξει τα μάτια του

H Diane Kruger απ’ την πλευρά της ανέβασε μια φωτογραφία του Karl Lagerfeld και τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα:

Karl… Δεν μπορώ να σου πω πόσα σήμαινες για μένα και πόσο θα μου λείψεις ♥ ️ Δεν θα ξεχάσω ποτέ την καλοσύνη σου προς μένα, το γέλιο σου τη φαντασία σου ♥ ️ Ήρθα στη Γαλλία για να σε δω αυτή την εβδομάδα και να σε συστήσω στην κόρη μου… Ήταν αργά… ♥ ️ Rest In Peace, σε λατρεύω ♥ ️

Η τραγουδίστρια Lily Allen απ’ την πλευρά της έγραψε:

Με έκανες να νιώθω σαν πριγκίπισσα. Ποτέ δεν κατάλαβα καλά τι είδες σε μένα, αλλά θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την υποστήριξη που μου έδειξες εσύ και ο οίκος Chanel τα τελευταία 15 χρόνια. Rest In Peace Karl, ήσουν μια πραγματική μεγαλοφυία και μας λείψεις, πολύ

Η ηθοποιός Kristen Stewart ήταν πιο λιτή, αλλά έκανε δύο αναρτήσεις:

H Donatella Versace αποχαιρέτησε επίσης τον Karl με τον δικό της τρόπο:

Karl, η ιδιοφυΐα σου άγγιξε τις ζωές τόσων πολλών, ειδικά του Gianni και τη δικιά μου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το απίστευτο ταλέντο σου και την ατελείωτη έμπνευσή σου. Πάντα μαθαίναμε από εσένα

Η σχεδιάστρια Βικτόρια Μπέκαμ έγραψε στο Instagram: «Πολύ λυπημένη από την είδηση αυτή. Ο Καρλ ήταν μια ιδιοφυΐα και υπήρξε πάντα τόσο καλός και γενναιόδωρος με εμένα, σε επίπεδο προσωπικό και επαγγελματικό».

H Kendall Jenner ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες και videos απ’ τη συνεργασία της με τον Karl αποχαιρετώντας τον μ’ ένα γλυκό τρόπο, ενώ έγραψε πως ήταν τιμή της που συνεργάστηκαν μαζί και ήταν τιμή της που ήταν φίλος της

Κim Kardashian: Χάσαμε έναν πραγματικό μύθο. Ήταν μία έμπνευση για τον κόσμο. Όταν έβγαλα την πρώτη μου φωτογραφία μαζί του ήμουν, πολύ νευρική. Είχα την τιμή να σε γνωρίσω και να συνεργαστώ μαζί σου. Ήσουν τόσο αγαπητός, θα μας λείψεις.

Carla Bruni: Αγαπημένε Karl. Σε ευχαριστώ για όλα.Ευχαριστώ για την ομορφιά που έδωσες στον κόσμο μας, για το χρώμα που έδωσες  στο σκοτάδι μας και για το πνεύμα στις θαμπές μέρες μας. Νομίζω δεν θα επιθυμούσες πολλά δάκρυα,πολλά λουλούδια ή δάφνες. Θα λείψεις σε όλο τον κόσμο. RIP

Hailey Bieber: Σήμερα ο κόσμος λέει αντίο σε έναν μύθο. Karl, χάρισες στην βιομηχανία την ευφυία και το ταλέντο σου, τα οποία θα ζήσουν για πάντα. Σε ευχαριστώ για την απίστευτη κληρονομιά που αφήνεις πίσω σου.

Η σχεδιάστρια μόδας Ναταλί Ρικέλ, η κόρη και κληρονόμος της Σόνια Ρικιέλ, δήλωσε στο δίκτυο RTL: «Είναι η τελευταία μεγάλη ιδιοφυΐα που φεύγει της περιόδου του Ιβ Σεν Λοράν. Ένας άνδρας εντελώς ιδιόμορφος, ξεχωριστός, γεμάτος με ταλέντο, ευφυΐα, πολιτισμό. Ήταν κυρίως ένας αεικίνητος άνθρωπος. Νομίζω πως δεν κοιμόταν πολύ, ξυπνούσε πολύ νωρίς το πρωί, διάβαζε φοβερά, ταξίδευε πολύ. Μπορούσε να είναι κακός, κάτι που καλλιεργούσε, και μπορούσε επίσης να είναι πολύ γενναιόδωρος».

Και πολλές ακόμα αναρτήσεις για τον αγαπημένο καλλιτέχνη της μόδας!

Η Virginie Viard, Director του Fashion Creation Studio της Chanel και δεξί χέρι του Καρλ Λάγκερφελντ για πάνω από 30 χρόνια, αναλαμβάνει την θέση του ως καλλιτεχνική δ τον τελευταίο καιρό επεξεργαζόταν μαζί του το πλάνο της διαδοχής αλλά και της συνέχισης της κληρονομιάς του.

Ηταν η ψηλή καστανή γαλλίδα με την χαρακτηριστική φράντζα και το τζιν σύνολο που συνόδευε τον Καρλ στο φινάλε του show της Chanel για την Ανοιξη/Καλοκαίρι 2019 τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι, σε αυτό που έμελε να είναι το τελευταίο του χειροκρότημα μετά από επίδειξη. Δύο μήνες αργότερα, στο τελευταίο show υψηλής ραπτικής που σχεδίασε, ήταν μόνη της στο φινάλε.

Η Viard, ένα όνομα που δεν αναφερόταν συχνά ούτε καν στους κύκλους της μόδας, φαίνεται πως ήταν ωστόσο σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του οίκου.Ηταν εκείνη που έδινε ζωή στα σχέδια του Λάγκερφελντ, υπηρετώντας ως ο απαραίτητος σύνδεσμος ανάμεσα στις μοδίστρες των ατελιέ και στον σχεδιαστή.

Τώρα, βρίσκεται για πρώτη φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, στο κενό που άφησε ο μέντοράς της, και όπως είπε ο συν-ιδιοκτήτης του οίκου Alain Wertheimer “με την δημιουργική αποστολή να συνεχίσει το έργο της Coco Chanel και του Karl Lagerfeld». Πάντα χαμηλών τόνων και μετριόφρων η Viard δεν μιλούσε για τον εαυτό της και πάντα προέβαλλε το ομαδικό πνεύμα της δουλείας. Οπως είπε σε συνέντευξή της πριν από δύο χρόνια: Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι είμαι απλά εκείνη που δίνει ζωή στο όραμά του”.


Δειτε Επισης

Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
Συγκίνησαν Νιόβη Χαραλάμπους, Χριστίνα Παυλίδου & Δέσποινα Μπεμπεδέλη στην κηδεία του Νίκου Χαραλάμπους
Χρήστος Βασιλόπουλος: «Με άφησαν απλήρωτο και παραγωγός με απείλησε ότι αν το καταγγείλω»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»