Το μεγάλο "ΟΧΙ" στον Gucci για το catwalk στον Παρθενώνα!

Καθολική ήταν η απόρριψη του αιτήματος που έκανε ο διάσημος Ιταλικός οίκος μόδας Gucci και αφορούσε στη διεξαγωγή επιδειξης μόδας του την 1η Ιουνίου στον Παρθενώνα.

Και τα 17 μέλη του συμβουλίου είπαν «όχι» στο να γίνει fashion show στο ιστορικό μνημείο της χώρας μας.

Το σκεπτικό της απόφασης αυτής ήταν ότι «η σπουδαιότητα, τα ιδεώδη και η πολιτιστική κληρονομιά αυτού του μνημείου δεν συνάδουν με επιδείξεις μόδας». Χαρακτήρισαν, δε, προσβλητική την πρόταση να υπάρξει χρηματική συνδιαλλαγή για ένα μνημείο τέτοιου βελινεκούς.

Μάλιστα, παρών στη συνεδρίαση που έγινε νωρίς το βράδυ της Τρίτης ήταν και εκπρόσωπος του διάσημου οίκου.

Η εφορία αρχαιοτήτων, από την άλλη, για να μη χαθεί η ευκαιρία συνεργασίας με τον Gucci, έκανε τη δική της αντιπρόταση, όταν έγινε ξεκάθαρο ότι ο Παρθενώνας δεν είναι «διαθέσιμος» για αυτό που ο οίκος έχει στο μυαλό του.

Για το λόγο αυτό, πρότεινε άλλους ιστορικούς χώρους της Ελλάδας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το event. Αυτοί ήταν το προαύλιο του Ηρώδειου, το Άνδηρο Πικιώνη στο Λόφο Φιλοπάππου και ο αρχαιολογικός χώρος του Ολυμπιείου.

Ωστόσο, οι εν λόγω αντιπροτάσεις δεν έγιναν δεκτές από τον εκπρόσωπο του οίκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δέλεαρ του οίκου για να τους αφήσουν να κάνουν την επίδειξη που επιθυμούσαν ήταν ότι ο οίκος σε βάθος 5ετίας θα προσέφερε 2.000.000 ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να γίνουν αναστηλώσεις αρχαιολογικών χώρων της χώρας.

Φυσικά, το όλο δρώμενο θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να γίνει υπό προϋποθέσεις ώστε να προστατευθεί το μνημείο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο οίκος Gucci είναι ένα brand παγκόσμιας εμβέλειας και η Ελλάδα μέσα από αυτό το fashion show θα ταξίδευε πολύ μακριά...

Δείτε επίσης:

Η πρόταση που κατέθεσε η Gucci για να πραγματοποιηθεί επίδειξη της κολεξιόν υψηλής ραπτικής με τίτλο «Gucci Cruz 2018» στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, έπεσε σε «τοίχο», μιας και το ΚΑΣ απάντησε αρνητικά.

Ο ιταλικός οίκος μόδας, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με την απόφαση που ελήφθη για το fashion show, αναφέρει ότι όντως υπήρξε πρόταση συνεργασίας και ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα αυτής, αλλά δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα για οικονομικά ανταλλάγματα.

Η πρόταση ενημέρωνε ακόμα ότι η επίδειξη θα διαρκούσε 15 λεπτά και ανάμεσα στους 300 «εκλεκτούς» που θα παρευρίσκονταν στην λαμπερή εκδήλωση το 10% θα ήταν Έλληνες καλλιτέχνες και επίσημοι, το 80% Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εκδότες διεθνών περιοδικών μόδας και δημοσιογράφοι, ενώ το υπόλοιπο 10% αφορούσε αστέρες του Χόλιγουντ.

Μάλιστα, η οικονομική πρόταση που φέρεται να έπεσε στο τραπέζι ούτως ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση του διάσημου brand χαρακτηρίζεται λανθασμένη από τον ίδιο τον οίκο.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Gucci

«Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας. Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το LACMA στο Λος Αντζελες.Οι εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες. Οι πληροφορίες που αναδημοσιεύτηκαν από την Repubblica.it και από μερικά ελληνικά site δεν έχουν καμία επιβεβαίωση από εμάς».

 

Δειτε Επισης

Ο George Russell φοράειτ ην συλλογή TOMMY HILFIGER Spring 2024 στο Grand Prix της Αυστραλίας
Η Χριστίνα Κοντοβά επέστρεψε στην Ουγκάντα με την κόρη της Ada και δείχνει το παλιό της σπίτι
Η Calvin Klein αποκαλύπτει την Camila Morrone με Calvin Klein Jeans
To κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του Elton John
Περπάτησε όλη η A list του Hollywood στo κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του #VanityFair
#Oscars2024: Δείτε τα εντυπωσιακά looks από το κόκκινο χαλί των #Oscars2024
Ο Νίκος Αποστολόπουλος παντρεύεται τον σύντροφό του! «Ο γάμος της χρονιάς θα είναι ο δικός μου!»
Η Tommy Hilfiger μας συστήνει την "Kendall Jenner & Friend" καμπάνια για την Άνοιξη 2024
#BritAwards 2024: Οι μετρημένες λαμπερές παρουσίες στο πιο κιτς κόκκινο χαλί της χρονιάς
Χριστίνα Κοντοβά: «Προς το τέλος της υιοθεσίας, νόμιζα ότι θα πηδούσα από το παράθυρο από την απόγνωση»