George Michael: Ο μεγάλος καλλιτέχνης που όρισε την μόδα! (video)

Όταν ο George Michael είδε το τεύχος της βρετανικής Vogue με τις Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christy Turlington και Cindy Crawford φωτογραφημένες από τον Peter Lindbergh ήξερε ότι έπρεπε να φέρει αυτές τις γυναίκες μπροστά.
Να τους δώσει φωνή και να της αναδείξει σε κάτι άλλο από κούκλες που όριζαν τα πρότυπα ομορφιάς.


Αυτό και έκανε. Toν καιρό που τα κορίτσια ήταν σιωπηλές, ο George Michael απαίτησε να είναι εκείνες οι πρωταγωνίστριες του προσωπικού του ύμνου προς την ελευθερία -το Freedom ήταν ένα ακόμη από τα επιτυχημένα πρώτα βήματα του στη solo καριέρα μετά τους ηλιόλουστους Wham!
 
O George ζήτησε από τα κορίτσια να "μιλήσουν" τους στίχους του, να κάνουν lyp-sinc όλα όσα εκείνος έλεγε για την νέα του πράξη ζωής.
 
Tα top models βρέθηκαν να είναι οι George Michael στο σκηνοθετημένο από τον David Fincher (πριν το διθυραμβικό Alien 3 και όλα όσα ακολούθησαν) και το single από το Listen Without Prejudice Vol. 1 έγινε ένα κομμάτι από τον σκληρό πυρήνα του lifestyle των 90s.
 
Ειρωνικά φέτος, υποτίθεται θα υπήρχε μια τρίτη πράξη στη ζωή του. Θα έλεγε την ιστορία του από την αρχή σε ένα ντοκιμαντέρ της ζωής του ως σόλο μουσουργός και ειλικρινής με τους δαίμονες και τους αγγέλους του καλλιτέχνης.
 

 

Η αμερικανική Vogue διασκεύασε το κομμάτι με τη νέα γενιά. Στα 26α γενέθλια του single οι Anna Ewers, Joan Smalls, Adriana Lima και αναρίθμητες άλλες σε ένα (μικρότερο σε έμπνευση και εκτέλεση video).
 

Aυτή δεν ήταν η πρώτη ή η μόνη φορά που ο George Michael  έκανε τη μόδα ό,τι ήθελε για να την βελτιώσει. Είχε προηγηθεί το δικό του Faith (όπου έφερε τη δική του εκδοχή του rock n roll) και βέβαια ακολούθησε το Too Funky.
 
Πιο τολμηρό και φουτουριστικό, πιο Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι από τον προηγούμενο ύμνο του ο George άφησε πίσω τις μούσες του Gianni Versace και συνεργάστηκε με τον τολμηρό Thierry Mugler της δραματουργίας και της θεατράλε προσέγγισης του.
 
Μονάχα η Linda Evangelista επέστρεψε για το video που ήταν και η συμμετοχή του σε μια καλλιτεχνική, φιλάνθρωπική καμπάνια κατά του AIDS. Στο πλευρό της Evangelista οι εξωτικές και υπερβολικές παρουσίες των Nadja Auermann, Tyra Banks, Estelle Lefébure επιβεβαίωσαν την τόλμη του, τόσο αισθητικά όσο και στιχουργικά.
 
 

H τελευταία από την φατρία των υπερμοντέλων που συνεργάστηκε μαζί του ήταν η Kate Moss σε ένα από τα πολλά comeback που αποπειράθηκε όσο προσπαθούσε να κερδίσει το χαμένο έδαφος από τα δράματα της ζωής του -τον δύσκολο έρωτα του με τον Kevin Goss, την περίπου ολέθρια περιπέτεια της υγείας του το 2011.
Το 2012 η φίλη και γειτόνισα του Μοss ποζάρει με το γνωστό, αποστασιοποιημένο, ύφος της στο video του White Light. Αυτή η συνεργία τους θα ολοκληρωθεί με την Kate και τον ίδιο στις σελίδες της Vogue Paris. Δύο χρόνια μετά η Kate Moss έγινε μουσικοκριτικός για το album του Symphonica τo 2014.  
 

Όλα όσα ήθελε να κάνει για τη μόδα και τα κορίτσια της, το είχε καταφέρει -με το παραπάνω. Τολμώντας να ανατρέψει τα στερεότυπα, έδωσε φωνή και ρυθμό σε όλες τις μούσες που σήμερα πενθούν για έναν απροσδόκητο μέντορα τους που τον φώναζαν Yorg. 
 
Παράλληλα 8 από τα πρώτα 10 τραγούδια ανήκουν στον Κύπριο τραγουδιστή, με τον Bruno Mars και τους Zay Hilfigerrr & Zayion McCall να «σπάζουν» την κυριαρχία του, στοα iTunes. 
 
Τα 10 πρώτα τραγούδια στα iTunes είναι:
1.    Freedom! ’90 by George Michael
2.    Faith (Remastered) by George Michael
3.    I Want Your Sex (Remastered) by George Michael
4.    Don’t Let the Sun Go Down on Me by George Michael
5.    24K Magic by Bruno Mars
6.    Father Figure (Remastered) by George Michael
7.    JuJu on That Beat (TZ Anthem) by Zay Hilfigerr & Zayion McCall
8.    Careless Whisper by George Michael
9.    Wake Me Up Before You Go Go by Wham!
10.    One More Try (Remastered) by George Michael
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τραγούδια του George Michael εμφανίζονται περισσότερες από 20 φορές στα Top 100.


 

Δειτε Επισης

Ξέσπασε on air η Μπέττυ Μαγγίρα για τον Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν βγήκα τότε να μιλήσω»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τη Νατάσα Θεοδωρίδου…» - Το beef με τον Νότη Σφακιανάκη
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
Σπαράζει η Ελένη Βιτάλη στο «αντίο» για τον αδελφό της: «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου»
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega