Fashion Awards 2016: H μόδα βραβεύθηκε στο Λονδίνο! (video)

 Tη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου το Royal Albert Ηall του Λονδίνου έλαμψε με αφορμή την απονομή των φετινών Fashion Awards από το Βritish Fashion Council. 

Περισσότεροι από 4.000 καλεσμένοι έδωσαν το παρόν κάνοντας επίσημες εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί ενώ 8.000 κρύσταλλα Swarovski έκαναν παιχνιδίσματα με το στιλ τους μέσα στην αίθουσα που φιλοξένησε τα βραβεία που φέτος άλλαξαν όνομα, όχι όμως κάνοντας έκπτωση στο κύρος τους. 

Έχοντας βγάλει τη λέξη "Βρετανικό" από την ονομασία του (ήταν British Fashion Awards μέχρι και το 2015) ο θεσμός φέτος ξεκίνησε και την εκπαιδευτική πρωτοβουλία του συγκεντρώνοντας δωρεές για πρόγραμμα υποτροφιών στο χώρο της μόδας σε νέους και νέες με ταλέντο, όχι όμως και χρήμα. Στόχος του BFC να συγκεντρώσει 10 εκατομμύρια στερλίνες μέσα σε μια δεκαετία. 

Με έναν καλό σκοπό και τόσους δημιουργούς να διεκδικούν ένα τρόπαιο η εκδήλωση έφερε τη νίκη σε πολλούς. Από τους μεγάλους κερδισμένους της βραδιάς ο οίκος Alexander McQueen που κέρδισε το βραβείο "British brand of the year" αλλά και η βρετανική Vogueπου φέτος κλείνει ένα αιώνα ζωής.

Η πρόθεση του BFC να επενδύσει στη νέα γενιά φάνηκε και από την επιλογή του για το βραβείο "New Fashion Icons" που δόθηκε στα αδέλφια Jaden και Willow Smith, 18 και 16 αντίστοιχα αλλά και το μοντέλο της χρονιάς, την 21χρονη Gigi Hadid. Oι 26.2 εκατομμύρια followers της στο Instagram εκτίμησαν την αναγνώριση. 

Ανεβαίνοντας λίγο ηλικιακά, οι 30χρονοι Craig Green και Simone Rocha κέρδισαν τα βραβεία "British menswear" και "British womenswear" αντίστοιχα και αυτίο ήταν έκπληξη καθώς συνήθως αυτά τα βραβεία τα κέριδζαν πιο μεγάλα ονόματα και labels.

O ανανεωμένος οίκος Gucci κέρδισε δύο βραβεία -"Ιnternational Αccessories Designer" για τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Alessandro Michele και "Ιnternational Βusiness Leader" στο στέλεχος του οίκου Marco Bizzarri- ενώ ο Demna Gvasalia του οίκου Balenciagaκέρδισε το βραβείο "Ιnternational Ready-to-wear Designer". Διπλή η επιτυχία του Gvasalia με την κολεκτίβα Vetements που διευθύνει δημιουργικά στο Παρίσι να κερδίζει ακόμη ένα τρόπαιο, το βραβείο "Ιnternational Urban Luxury Brand". 

Σε ένα κόσμο μετά το Brexit τα British Fashion Awards έγιναν απλά Fashion Awards και βράβευσαν δύο διεθνείς προσωπικότητες από τη βιομηχανία του στιλ. Ο Bruce Weber, φωτογράφος της all-american-beauty εδώ και πέντε δεκαετίες σήκωσε το βραβείο "Ιsabella Blow" και ο σχεδιαστής και επιχειρηματίαςΡαλφ Λόρεν τιμήθηκε με το "Οutstanding Αchievement Αward" γιορτάζοντας μισό αιώνα ιστορία.

Η βιομηχανία της μόδας απασχολεί περίπου 880.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και φέρνει περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια στερλίνες στην οικονομία της χώρας. Είναι εύλογο οι άνθρωποι του British Fashion Council να θέλουν να επενδύσουν στις επόμενες γενιές δημιουργών οπότε και καταναλωτών.

Επενδύοντας περισσότερο στον εκπαιδευτικό και φιλανθρωπικό ρόλο του το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας δίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση. "Θέλουμε αυτή η βραδιά να εμπνέει και να εκπαιδεύει" σχολίασε η Κάρολιν Ρας του BFC στη Guardian.

 

Gigi Hadid & Donatella Versace

Carine Roitfeld, Demna Gvasalia & Stella Tennant 

Edward Enninful, Jaden Smith & Skepta

Alessandro Michele & Jared Leto

Marco Bizzarri (Gucci), Karlie Kloss & François-Henri Pinault (Gucci)

Jordan Kale Barrett, Molly Goddard & Alexa Chung

Lady Gaga, Sarah Burton & Naomi Campbell

Lady Gaga & Craig Green 

Alexandra Shulman & Mario Testino 

James Jagger, Bruce Weber & David Bailey

Mario Testino & Kate Moss

Alessandro Michele & Gigi Hadid

Πηγή: CNN.gr
 

Δειτε Επισης

Ο George Russell φοράειτ ην συλλογή TOMMY HILFIGER Spring 2024 στο Grand Prix της Αυστραλίας
Στέλιος Κουδουνάρης: «Συζητάμε να σχεδιάσω το σύνολο της Silia Kapsis για τη #Eurovision»
Η Χριστίνα Κοντοβά επέστρεψε στην Ουγκάντα με την κόρη της Ada και δείχνει το παλιό της σπίτι
Η Calvin Klein αποκαλύπτει την Camila Morrone με Calvin Klein Jeans
To κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του Elton John
Περπάτησε όλη η A list του Hollywood στo κόκκινο χαλί του after #Oscars2024 party του #VanityFair
#Oscars2024: Δείτε τα εντυπωσιακά looks από το κόκκινο χαλί των #Oscars2024
Ο Νίκος Αποστολόπουλος παντρεύεται τον σύντροφό του! «Ο γάμος της χρονιάς θα είναι ο δικός μου!»
Η Tommy Hilfiger μας συστήνει την "Kendall Jenner & Friend" καμπάνια για την Άνοιξη 2024
#BritAwards 2024: Οι μετρημένες λαμπερές παρουσίες στο πιο κιτς κόκκινο χαλί της χρονιάς