Η συλλογή BALENCIAGA Fall 2016 είναι εδώ!

 Η φιλοσοφία του Cristobal Balenciaga είχε ανέκαθεν ως στόχο την εξέλιξη της ένδυσης η οποία θα διαμόρφωνε το πώς ένιωθαν οι γυναίκες, και άρα και το πώς φαίνονταν. Το trois-quarte μανίκι, ο ψηλός γιακάς, η φούστα που προτρέχει ελαφρώς του βήματος. Μια couture αντιμετώπιση. Το brand Balenciaga χτίστηκε πάνω στη σχέση μεταξύ couturier, πελάτη και υφάσματος.
 
Η pret-a-porter συλλογή Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016, με το ντεμπούτο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου, Demna Gvasalia, παρουσιάζεται ως μια σειρά από couture attitudes που διαμορφώνουν μια μοντέρνα, χρηστική γκαρνταρόμπα. Παίζει με την έννοια της σοφιστικέ πολυτέλειας, με μια αόριστη έμπνευση. Πώς μπορεί να τοποθετηθεί η κληρονομιά του οίκου Balenciaga για να μας δώσει ένα νέο αποτέλεσμα;
 
Η συλλογή στήνεται γύρω από τέσσερα couture «attitudes», εστιάζοντας μάλλον στη στάση του ατόμου μέσα στο ρούχο παρά στη σιλουέτα. Η κινητική έκφραση μεταφράζεται τότε σε κόψιμο και κατασκευή, για να επηρεάσει διακριτικά τη στάση και τη ψυχολογία του ατόμου που το φοράει.
 
Η κλασσική λεπτή φιγούρα της υψηλής ραπτικής -ένα προφίλ εισέχουσας κοιλιάς, τεντωμένης πλάτης και τονισμένων γοφών- δίνει χώρο σε τοπ και φούστες, αλλάζοντας την αντίληψη του σώματος μέσα στο ρούχο.
 


Κορσέδες και ριχτά σχήματα δημιουργούν όγκο που αποσπά την προσοχή από το σώμα και μια ένταση μεταξύ fit και unfit, το σώμα να περιγράφεται ή να αφήνεται ελεύθερο, να αιωρείται μέσα στο ύφασμα.
 
Ανοίγοντας ή κλείνοντας το ρούχο, αλλάζει ριζικά η εφαρμογή του και η όλη του εμφάνιση. Η εντύπωση ενός κοστουμιού διαλύεται, όταν ανοίγοντάς το εμφανίζεται ένα trompe l’ oeil σακάκι. Στη σπορ γραμμή προσδίδεται μια τεχνητή υψηλή αίσθηση, το attitude του opera coat, με ριχτό σχήμα. Αυτό επαναλαμβάνεται στην αποκάλυψη του καλύμματος, ή σε ενδύματα που μεταμορφώνονται όταν φοριούνται μέσω κουμπιών και ριχτών panels, τα οποία μεταμορφώνουν με τη σειρά τους τη γυναίκα που τα φορά.
 
Η pret-a-porter συλλογή της Balenciaga Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 είναι μια επαναπροσέγγιση προς τη δουλειά του Cristobal Balenciaga –μια γκαρνταρόμπα εμποτισμένη με τη στάση της haute couture φιλοσοφίας του. Μια μετάφραση, όχι μια επανάληψη. Ένα νέο κεφάλαιο.
 
 
Βρείτε τη νέα συλλογή του διάσημου οίκου BALENCIAGA, στη Boutique Volt+, στην οδό Φλωρίνης 7, Λευκωσία, τηλ.: 22 312 588.


www.facebook.com/Volt2eleven/?fref=ts
www.instagram.com/volt2eleven/?hl=en
 

Δειτε Επισης

Η γνωστή επιχειρηματίας, Πόλυ Χατζηγεωργίου παρουσιάζει τις νέες ultra sexy & chic Raffia bags, των Blue Turtle
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν