Επίτροπος Εθελοντισμού και Epic στηρίζουν τους ευπαθείς συμπολίτες μας

 
 
Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας συνεχίζεται μέσα από έναν κοινό αγώνα που βρήκε ενωμένους πολίτες, θεσμικά όργανα και ιδιώτες. Σε όλον τον κόσμο, και τη χώρα μας, οι επιπτώσεις από την κρίση δεν είναι ομοιόμορφες σε όλους. Υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που δυσκολεύονται περισσότερο για οικονομικούς λόγους ή λόγους ασθενείας, ενώ υπάρχουν και οι άνθρωποι χωρίς στενό οικογενειακό κύκλο για να αποταθούν και αυτοί που είναι πραγματικά μόνοι.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Οι πιο ευπαθείς συμπολίτες μας πλήττονται δυσανάλογα περισσότερο. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε τον Επίτροπο Εθελοντισμού που προχώρησε στην συγκρότηση ενός προγράμματος εθελοντών και ευαισθητοποίησε εταιρείες σαν την Epic, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, που αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια.
 
Συγκεκριμένα, η Epic εδώ και εβδομάδες εξοπλίζει εθελοντές οι οποίοι οργανώνονται σε όλες τις πόλεις, διευκολύνοντάς τους να μεταφέρουν αναγκαίες προμήθειες στα σπίτια ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Παραχώρησε το στόλο των αυτοκινήτων της στην εθελοντική ομάδα, ενώ προσέφερε δωρεάν 160 πακέτα τηλεφωνίας με δωρεάν χρόνο ομιλίας και mobile data στους εθελοντές, διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη επικοινωνία και τον συντονισμό μεταξύ τους.
 
Επιπλέον, στηρίζει απευθείας τα ευάλωτα νοικοκυριά χρηματοδοτώντας με χιλιάδες ευρώ την αγορά προϊόντων υπεραγοράς ώστε να μην στερηθεί κανένας τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή καθημερινή του διαβίωση. Η συνεισφορά της εταιρίας στην καταπολέμηση αυτού του ιδιότυπου κοινωνικού αποκλεισμού και η στήριξη της προς τους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα ήταν κάτι το οποίο επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
 
Αφού ευχαρίστησε τους εθελοντές οι οποίοι «δημιουργούν στην Κύπρο ένα νέο υπόδειγμα αλληλεγγύης και προσφοράς, το οποίο πρέπει να βρει μιμητές, μέσα σε δύσκολες συνθήκες», τόνισε ότι «μαζί, θα καταφέρουμε να υπερβούμε την κρίση». Οι ίδιοι οι εθελοντές περιγράφουν: «Άνθρωποι με κινητικά θέματα, ηλικιωμένοι, ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς οικογενειακό ή φιλικό κύκλο, χωρίς στήριξη, μας περιμένουν καθημερινά για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν εν μέσω πανδημίας με δύναμη και αισιοδοξία. Ως εθελοντής, βρίσκομαι δίπλα τους μεταφέροντας κοντά τους τις αναγκαίες προμήθειες.
 
Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ραφαήλ Πελεγκάρης. Με αίσθημα ευθύνης, η Epic δείχνει την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο και εκφράζει παράλληλα την ευγνωμοσύνη της προς όσες και όσους προθυμοποιούνται να συμβάλουν στην καταπολέμηση αυτού του ιδιότυπου κοινωνικού αποκλεισμού. Με τέτοιες ενέργειες γίνεται πράξη το σύνθημα «κανείς μόνος».

Δειτε Επισης

#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη
#SurvivorGR: Η Σταυρούλα ξανασυστήθηκε με την κορυφαία: «Γιατί, ποια είσαι εσύ;» - «Eίμαι η Κατερίνα Δαλάκα!»
On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»
Το grand finale, τα δώρα του Ρέμου στη Φουρέιρα για τον γιο της και τον Μποτία, και οι λαμπερές παρουσίες
Η μακροσκελής ανάρτηση του Αλέξη Παππά μετά το #SurvivorGR: «Δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα»
Η μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε τελευταία στιγμή, για την εμφάνισή της η Μαρίνα Σάττι στην #Eurovision
#Eurovision 2024: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Έλενα Παπαρίζου
#MasterChefGR: Ξέρουμε τον πρώτο διεκδικητή του Silver Award και των 20.000 ευρώ! Ποιος θα είναι μαζί του;
#SurvivorGR: Τέλος και ο Γκέντσογλου, χαμός με Σταυρούλα και Γιάννη και τα... πυρά στον Φάνη