Συγκλόνισε ο Phoenix! Η αναφορά στον νεκρό αδερφό που έχασε από ναρκωτικά

 

Όσα είπαν Joaquin Phoenix, Brad Pitt, Rene Zellweger, Laura Dern στις συγκινητικές ομιλίες τους κερδίζοντας το #Oscar

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ο συγκινητικός λόγος του Joaquin Phoenix που έλαβε το τιμητικό βραβείο του Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία #Joker Τι είπε για τον αδερφό του River; «Νομίζω ότι όταν μιλάμε για ανισότητα μεταξύ φύλων, ή για ρατσισμό, για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, για τα δικαιώματα των ιθαγενών, τα δικαιώματα των ζώων, αναφερόμαστε πάντα στην καταπολέμηση της αδικίας - μιλάμε για την καταπολέμηση της πεποίθησης ότι ένα έθνος, μια φυλή, ένα φύλο ή ένα είδος έχει το δικαίωμα να κυριαρχεί, να ελέγχει και να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται έναν άλλο χωρίς να τιμωρείται» 

Ήταν το απόλυτο φαβορί. Κατάφερε με την ερμηνεία του να κάνει όλον τον κόσμο για μιλά για εκείνον και την ταινία "Joker", η οποία γυρίστηκε με πολύ λίγα χρήματα και όλοι θεώρησαν πως θα είναι μια εισπρακτική αποτυχία.

Ο λόγος για τον Χοακίν Φοίνιξ που το βράδυ της Κυριακής στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες είχε την τιμητική του στην 92η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων, όπου κατάφερε να κερδίσει -δικαίως-το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Στον λόγο του κατά την παραλαβή του χρυσού αγαλματιδίου, ο ταλαντούχος ηθοποιός έστειλε μήνυμα για ενότητα και ισότητα:

«Νομίζω ότι όταν μιλάμε για ανισότητα μεταξύ φύλων, ή για ρατσισμό, για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, για τα δικαιώματα των ιθαγενών, τα δικαιώματα των ζώων, αναφερόμαστε πάντα στην καταπολέμηση της αδικίας - μιλάμε για την καταπολέμηση της πεποίθησης ότι ένα έθνος, μια φυλή, ένα φύλο ή ένα είδος έχει το δικαίωμα να κυριαρχεί, να ελέγχει και να χρησιμοποιεί και να εκμεταλλεύεται έναν άλλο χωρίς να τιμωρείται» είπε ο Φοίνιξ.

«Πιστεύω ότι έχουμε γίνει αποσυνδεθεί πολύ από τον φυσικό κόσμο. Αν είμαστε ένοχοι για κάτι είναι το ότι έχουμε αναπτύξει μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου- την πεποίθηση ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Πηγαίνουμε στη φύση και "κλέβουμε" τους πόρους της. Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να γονιμοποιήσουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά το μωρό της, της το κλέβουμε. Παρόλο που οι κραυγές της αγωνίας της είναι αδιαμφισβήτητες. Και στη συνέχεια παίρνουμε το γάλα της που προοριζόταν για το μοσχαράκι και το βάζουμε στον καφέ και τα δημητριακά μας» συνέχισε και πρόσθεσε ότι «μερικές φορές οι άνθρωποι φοβούνται την ιδέα της προσωπικής αλλαγής επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι, να δώσουμε κάτι (για να την επιτύχουμε). Όμως οι άνθρωποι, στα καλύτερά μας, είμαστε τόσο εφευρετικοί και δημιουργικοί και έξυπνοι. Και νομίζω ότι όταν χρησιμοποιούμε την αγάπη και τη συμπόνια ως κατευθυντήριες αρχές μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε, να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε συστήματα αλλαγής που είναι επωφελείς για όλα τα όντα του πλανήτη και για το περιβάλλον» τόνισε.

 

Σε μια ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή, ο Φοίνιξ αναφέρθηκε και στον αδερφό του, Ρίβερ, τον οποίο έχασε από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε νεαρή ηλικία. "Όταν ήταν 17 ετών, ο αδερφός μου έγραψε αυτόν τον στίχο που έλεγε ''τρέχα προς τη σωτηρία με αγάπη και η εσωτερική ειρήνη θα ακολουθήσει", είπε ο Χοακίν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χοακίν βρισκόταν μαζί με τον αδερφό του το επίμαχο βράδυ και ήταν εκείνος που κάλεσε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει τον Ρίβερ στο νοσοκομείο.

 

Μπραντ Πιτ απέκτησε και δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο, καθώς απέσπασε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Once Upon a Time... in Hollywood».  

«Μου είπαν πως θα είχα μόλις 45 δευτερόλεπτα εκεί πάνω, που είναι 45 δευτερόλεπτα παραπάνω από όσα έδωσε η Γερουσία στον Τζον Μπόλτον αυτή την εβδομάδα», είπε ο 56χρονος ηθοποιός, σχολιάζοντας την δίκη για την παραπομπή Τραμπ, που έγινε χωρίς η Γερουσία να καλέσει μάρτυρες.

«Σκέφτομαι μήπως ο Κουέντιν κάνει κάποια σχετική ταινία και στο τέλος οι μεγάλοι πράξουν το σωστό», συνέχισε.   

Ο Μπραντ Πιτ δεν είχε -μέχρι σήμερα- κερδίσει ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο για το υποκριτικό ταλέντο του, παρόλο που μετρά ήδη 30 χρόνια στη βιομηχανία του κινηματογράφου και έχει προταθεί τρεις φορές. Φέτος ήταν υποψήφιος στην κατηγορία με τους Τομ Χανκς, Άντονι Χόπκινς, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι. Αυτό είναι το πρώτο βραβείο που παίρνει ως ηθοποιός, καθώς το 2013 είχε λάβει ακόμη ένα αλλά ως παραγωγός για το «12 χρόνια σκλάβος».  

Ο Μπραντ Πιτ απέσπασε το δεύτερο βραβείο Όσκαρ της καριέρας του.  

Το συγχαρητήριο φιλί της Ρετζίνα Κινγκ μετά την απονομή.   Στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον Ταραντίνο που τον επέλεξε για την ταινία και αστειεύτηκε για κόμη μια φορά με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. «Κουέντιν, είσαι αυθεντικός, είσαι μοναδικός... Η Ακαδημία θα ήταν βαρετή χωρίς εσένα», σημείωσε ο Πιτ, προσθέτοντας αμέσως μετά: «Λίο, η θέα είναι φανταστική».  

Λίγο πριν αποχωρήσει από τη σκηνή, ο 56χρονος ηθοποιός, εμφανώς συγκινημένος είπε πως αφιερώνει τη νίκη του και το βραβείο του στα έξι παιδιά του που είναι ό,τι πιο σημαντικό για εκείνον. «Αυτό είναι για παιδιά μου που βάζουν χρώμα σε ό,τι κάνω. Σας λατρεύω», δήλωσε ο Μπραντ Πιτ.   

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την απονομή, ο Μπραντ Πιτ υπερασπίστηκε το πολιτικό του σχόλιο επί σκηνής, ενώ απάντησε επίσης στις φήμες πως δεν γράφει μόνος τις ομιλίες του.  

«Πραγματικά απογοητεύτηκα αυτήν την εβδομάδα. Είναι μια θλιβερή ημέρα και δεν νομίζω πως πρέπει το αφήσουμε να περάσει έτσι, σοβαρολογώ», είπε ο διάσημος ηθοποιός. Σχετικά με το ότι έχει προσλάβει κάποιον να γράφει τους λόγους του, απάντησε: «Σίγουρα τους γράφω εγώ, έχω μερικούς φίλους που με βοηθούν με τα αστεία αλλά πρέπει να βγαίνει από την καρδιά. Από πάντα ήμουν πολύ διστακτικός με τις ομιλίες, με αγχώνουν, οπότε αυτή τη φορά είπα να τις δουλέψω και να εξοικειωθώ οπότε καταβάλλω αρκετή προσπάθεια». 

 

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου έλαβε η ηθοποιός Ρενέ Ζελβέγκερ για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Τζούντι Γκάρλαντ στην ταινία «Judy», ενώ στον λόγο της έκανε ιδιαίτερη μνεία στις γυναίκες συνυποψήφιές της.

«Τη χρονιά που πέρασε, όλες οι συζητήσεις που έγιναν μεταξύ γεννεών και διαφορετικών πολιτισμών που γιόρτασαν την Τζούντι Γκάρλαντ, είναι μια γλυκιά υπενθύμιση ότι οι ήρωές μας, μας ενώνουν. Τώρα, οι καλύτεροι από εμάς που μας εμπνέουν να βρούμε το καλύτερο στον εαυτό μας, μας ενώνουν - όταν κοιτάμε και συμφωνούμε για τους ήρωές μας. Και αυτό ήταν σημαντικό» είπε η Ζελβέγκερ κατά την παραλαβή του χρυοσού αγαλματίδιου και κατονόμασε μερικές προσωπικότητες που θεωρεί ότι μοιράζονται τις καλύτερες ιδιότητες της Γκάρλαντ, όπως η Σερένα Γουίλλιαμς, η Σελίνα, ο Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Φρεντ Ρότζερς και η Χάριετ Τάμπμαν.

 

«Όταν γιορτάζουμε τους ήρωές μας, θυμόμαστε ποιοι είμαστε και γινόμαστε μια ενότητα. Και όχι, η Τζούντι Γκάρλαντ δεν κέρδισε Όσκαρ στην εποχή της. Είμαι σίγουρη ωστόσο ότι αυτή η στιγμή είναι μια επέκταση του εορτασμού της κληρονομιάς της που ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας μας. Και αυτή η στιγμή αντιπροσωπεύει ότι η κληρονομιά, η μοναδικότητά της, η αποδοχή και γενναιοδωρία της μπορεί να διαχυθεί και σε άλλα καλλιτεχνικά επιτεύγματα. Τζούντι Γκάρλαντ, είσαι αναμφίβολα μια από τις ηρωίδες μου μας ενώνουν και μας καθορίζουν. Και αυτό (το βραβείο) είναι σίγουρα για εσένα» συνέχισε η Ζελβέγκερ.

 

Στην κατηγορία καλύτερης ερμηνείας Β' Γυναικείου Ρόλου το βραβείο Όσκαρ πήρε η Λόρα Ντερν για τον ρόλο της στην ταινία "Marriage Story" του Netflix, όπου παίζει τη δικηγόρο.

 

Η Λόρα Ντερν πήγε στην τελετή απονομής μαζί με τη μητέρα της και στην ομιλία της μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για εκείνην, εκφράζοντάς της την ευγνωμοσύνη και την αγάπη της.

 

 

Δειτε Επισης

Ο πατέρας του 19χρονου θύματος τοποθετήθηκε για την επιστοφή του Γιάννη Ξανθόπουλου: «Έκανε ό,τι έκανε»
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Δημήτρης Κόκοτας: «Από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η προσπάθεια για αποσωλήνωση του»
H Φαίη Σκορδά αποκάλυψε όλη την δήλωσή του Δημήτρη Παπανώτα χωρίς μοντάζ, που έφερε τη διαγραφή του
Οι αντιδράσεις για διαγραφή Παπανώτα: «Έγινε το αυτονόητο. Δεν χωράνε πλέον σεξιστικά & ρατσιστικά σχόλια»
Η Ελεονώρα Μελέτη αποκάλυψε πόσους followers έχασε μετά την ανακοίνωση ότι είναι υποψήφια με τη ΝΔ
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
Τα αρνητικά σχόλια για τις φωτογραφίες της Χριστίνα Μπόμπα χωρίς ρούχα και η αποστομωτική απάντησή της