Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Ανακοινώθηκαν οι τρείς φιναλίστ των κινηματογραφικών βραβείων LUX 2019

  25/07/2019 13:21
Ανακοινώθηκαν οι τρείς φιναλίστ των κινηματογραφικών βραβείων LUX 2019

Ανακοινώθηκαν οι τρείς φιναλίστ των κινηματογραφικών βραβείων LUX 2019

  25/07/2019 13:21

Οι τρεις ταινίες που διαγωνίζονται για το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX 2019 
 ανακοινώθηκαν στις 23 Ιουλίου, στη Ρώμη.

Οι τρεις αυτές ταινίες είναι οι εξής:


- Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ (Cold Case Hammarskjöld) - Μαντς Μπρούγκερ (Δανία/Νορβηγία/Σουηδία/Βέλγιο)
 
- Υπάρχει θεός, το όνομά της είναι Petrunya (God Exists, Her Name Is Petrunya) - Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέβσκα (Βόρεια Μακεδονία / Βέλγιο / Σλοβενία / Κροατία / Γαλλία)
 
- Ο Έκπτωτος - (The Realm) - Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (Ισπανία / Γαλλία)
 
 

LuxPrizeHow
 
Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ (Cold Case Hammarskjöld)
To 1961, ταξιδεύοντας προς το Κονγκό για να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες, ο Σουηδός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Νταγκ Χάμαρσκελντ βρίσκει τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Ο Χάμαρσκελντ, ήταν ένας προοδευτικός πολιτικός που θέλησε να αποτρέψει τις δυτικές χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία, να αποκαταστήσουν την επιρροή τους στις πρώην αποικίες τους στην Αφρική. Το ντοκιμαντέρ του Μπρίγκερ φωτίζει το μυστήριο. Αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του βραβείου LUX που ένα ντοκιμαντέρ είναι μεταξύ των τριών φιναλίστ.
 
Υπάρχει θεός, το όνομά της είναι Petrunya (God Exists, Her Name Is Petrunya)
Τι γίνεται όταν μια γυναίκα καταφέρνει κερδίσει μια μάχη η οποία παραδοσιακά ανήκει στους άντρες; Η Petrunya, καταφέρνει να πιάσει το χρυσό σταυρό που ρίχνει σε ένα ποτάμι ο ορθόδοξος ιερέας και έτσι καταφέρνει να εξοργίσει τόσο τον ιερέα και τους υπόλοιπους άντρες όσο και την αστυνομία. Παρόλο που δεν είναι φεμινίστρια, τουλάχιστον όχι μέχρι εκείνη τη στιγμή, αρνείται να επιτρέψει το σταυρό και παλεύει για την ισότητα.
 
Ο Έκπτωτος - (The Realm) - Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (Ισπανία / Γαλλία)
Πόσα μπορεί να κάνει κανείς για να παραμείνει στην εξουσία; Αυτή η ταινία πραγματεύεται τη διαφθορά στη πολιτική. Μας διηγείται την ιστορία ενός επιτυχημένου πολιτικού και της επιρροής που είχε μέχρι να ξεκινήσει η κατάρρευσή του. Ετοιμαστείτε για σκληρά επιχειρήματα, συγκρούσεις και ίντριγκες.
 
Ευρωπαϊκές ταινίες στους ευρωπαϊκούς κινηματογράφους
 
Το κινηματογραφικό Βραβείο LUX, βοηθά στην προβολή των ταινιών εκτός των ευρωπαϊκών συνόρων. Για αυτό οι τρείς φιναλίστ μεταφράζονται (με υπότιτλους) στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Αν δεν τις βρείτε σε κάποιο θερινό κινηματογράφο τις επόμενες μέρες, τότε αναμείνετε τις Ημέρες Κινηματογράφου LUX, που έρχονται το φθινόπωρο και κατά τις οποίες οι τρείς ταινίες θα προβληθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις και σε φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.
 
Σύνδεσμοι   
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας