VIP πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ εικονικής πραγματικότητας “The Green Line”

Εντυπωσιασμένοι αποχώρησαν από την VIP πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ εικονικής πραγματικότητας (VR) “The Green Line” οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, που είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν σε μία αποκλειστική προβολή την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  
 
Στην πρεμιέρα έδωσαν το παρόν τους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης και περισσότεροι από 120 άλλοι υψηλά ιστάμενοι κρατικοί αξιωματούχοι, κυβερνητικοί φορείς, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, πρέσβεις, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες και επιχειρηματικά στελέχη.
 
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στις μέρες μας, παρά τις γνωστές δυσκολίες, νέοι δημιουργοί αψηφούν τα όρια, δημιουργώντας πολλά υποσχόμενα κινηματογραφικά έργα, όπως το The Green Linea».
 
 
 

Με τη σειρά του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κ. Αντώνης Πολεμίτης, σημείωσε: «Η απόφαση του πανεπιστημίου μας να στηρίξει, ως συμπαραγωγός, το πολλά υποσχόμενο αυτό ντοκιμαντέρ, εμπίπτει στο πλαίσιο της αποστολής του για ανάδειξη της αριστείας σε όλες τις εκφάνσεις της γνώσης. Πρόκειται για μία καινοτομία που διαταράσσει τα σημερινά δεδομένα του κινηματογράφου, και η οποία εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας σε διεθνή εμβέλεια, αναδεικνύοντας όχι μόνο την ιστορία και τον φυσικό πλούτο του νησιού, αλλά και το επίπεδο καλλιτεχνικής και τεχνολογικής κατάρτισής του. Το εξαιρετικό και πολυβραβευμένο αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την απόφασή μας να επενδύσουμε σε τεχνολογικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, και χάρη στον οποίο μεγαλεπήβολα και τεχνολογικά απαιτητικά έργα, όπως το ‘The Green Line’, μπορούν πλέον να γίνονται πραγματικότητα».  

Εκ μέρους της ομάδας παραγωγής του ντοκιμαντέρ, ο κ. Δημήτρης Οικονόμου, ευχαρίστησε θερμά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την έμπρακτη στήριξή του σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως για την ευγενική παραχώρηση του τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμού, χάρη στον οποίο το ντοκιμαντέρ έγινε πραγματικότητα. Συνεχίζοντας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στόχος της ομάδας ήταν να καταγράψουν την Πράσινη Γραμμή όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. «Ελπίδα μας είναι ότι μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ, θα δώσουμε την ευκαιρία στον κάθε θεατή, και ειδικά στους θεατές στην Κύπρο, οι οποίοι έχουν τη δική τους προσωπική οπτική για το θέμα, να εισέλθουν στον χώρο όπως αυτοί το επιθυμούν, διαμορφώνοντας το δικό τους νόημα με βάση την εμπειρία τους», κατέληξε.
 

Το ντοκιμαντέρ διάρκειας έξι λεπτών, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 71ο Φεστιβάλ Καννών το 2018 και προτάθηκε για υποψηφιότητα σε δεκαέξι διεθνή φεστιβάλ ταινιών, κερδίζοντας τέσσερις φορές το πρώτο βραβείο «Καλύτερης VR Ταινίας», θα προβάλλεται δωρεάν για το κοινό κάθε Τετάρτη (2μμ – 10μμ), Παρασκευή (2μμ – 10μμ), Σάββατο (10πμ – 5μμ) και Κυριακή (10πμ – 5μμ).  
 
Την παρουσίαση του ντοκιμαντέρ χορηγούν οι:
Πολυτιστικές Υπηρεσίες (Μέγας Χορηγός), KPMG (Χρυσός Χορηγός), Cablenet (Ευγενική Χορηγία), C.G Giorgallis (Ευγενική Χορηγία), Nurofen (Ευγενική Χορηγία), Alpha (Χορηγός Επικοινωνίας), Λεβέντειος Πινακοθήκη (Χορηγός Φιλοξενίας).
 

Δειτε Επισης

McDonald’s™ Κύπρου: Ο διαγωνισμός ‘Meet & Greet’, μέσω του McDonald’s™ App, ολοκληρώθηκε και οι νικητές γνώρισαν… τον Χρήστο Μάστορα!
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους “Νοιώθω Αυτοπεποίθηση”
Χαρίτα Μάντολες: Τιμητική εκδήλωση στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για τη γυναίκα – σύμβολο της Κύπρου
Άννα Βίσση, Ελένη Μενεγάκη, Μιμή Ντενίση και Μαρία Καβογιάννη, απαστράπτουσες στο ίδιο event
Γαλλικός αέρας στη Μαρίνα Λεμεσού με το νέο κατάστημα PAUL
Εκδήλωση για την πρεμιέρα της εκπομπής #DeFacto - Ειδική προβολη και παρουσίαση με εκλεκτούς καλεσμένους
Επιτέλους η Rodial έφτασε στην Ελλάδα!
Ήρθε το νέο clean beauty brand φαρμακείου με τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό επιστήμης & φύσης
Kawacom’s Ipanema Espresso για ένα χαλαρό και άκρως απολαυστικό πρωινό