Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο Annabelle!

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αnnabelle στην Πάφο.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχε γίνει ανάλυση των χαρακτηριστικών και αξιών του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου EVOO (Extra Virgin Olive Oil) το οποίο παράγεται από επίλεκτες ελιές, μια ημέρα μετά από τη συγκομιδή τους, μέσω φυσικής διαδικασίας που δεν περιλαμβάνει τη χρήση θερμικών ή χημικών ουσιών.

Το σεμινάριο παρουσίασαν ο Δρ. Τάσος Κυριακίδης και η Jill Myers, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα παρουσίασαν τα πολλαπλά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. 

Ο Δρ. Κυριακίδης, καθηγητής και ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale, ο οποίος πρόσφατα πιστοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Γαστρονομίας και το Εργαστήριο  ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης ως sommelier λαδιού, εξήγησε στους παρευρισκόμενους την διαφορα της πρόωρης και της αργοπορημένης συγκομιδής καθώς η πρόωρη συγκομιδή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πσότητα και γεύση του ελαιολάδου, η αργοπορημένη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα το ήπιο άρωμα και την χαμηλή φρεσκάδα του ελαιολάδου, ενώ η έγκαιρη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα τα έντονα αρώματα και το δυνατό ελαιόλαδο στη γεύση. 

Εξήγησε επίσης τους τρόπους με τους οποίους το οξυγόνο, το φως, η ζέστη και ο χρόνος επιταχύνουν την οξείδωση του ελαιολάδου. 

Με την βοήθεια του Δρ. Κυριακίδη και της Jill Myers, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν να ξεχωρίζουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανάλογα με την φρεσκάδα του, την πικράδα του και την οξύτητα του! 

Τέλος αναφέρθηκαν τα πολλά οφέλη που το ελαιόλαδο προσφέρει στην υγεία.  Σε αντίθεση με τα σπορέλαια (σογέλαιο, καλαμποκέλαιο) που αυξάνουν την οξείδωση, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μειώνει την οξείδωση. Βοηθά επίσης στην αρτηριακή πίεση, στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης αλλά και στις φλεγμωνές. 

2-3 κουτάλια έξτρα παρθένου ελαιολάδου για 6 μήνες είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση συστολικής και διαστλικής πίεσης.

Ακολούθησε γεύμα το οποίο συνόδευε μια πλούσια επιλογή κυπριακών κρασιών από γηγενείς ποικιλίες από τον sommelier Γιώργο Κασσιανό.

 

Δειτε Επισης

H Μαρίνα Σάττι εντυπωσιάζει ξανά την #Eurovision με live διασκευή, παραδοσιακού τραγουδιού της Νάουσας
Απίστευτο! Ο Elon Musk αποθεώνει την Ελένη Τσολάκη: «Πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα σπαταλήσω ούτε δευτερόλεπτο να συγχιστώ για κάποιον που δεν με χωνεύει»
Μικρούτσικος, Κορινθίου, Τσάβαλου, Μπάρμπα, Καινούργιου ξεσπούν για την χυδαία επίθεση στην Μελέτη
Ζαφείρης Μελάς: «Απρόβλεπτος είναι ο Σταμάτης! Δεν είναι η πρώτη φορά που με φίλησε! Ήταν πάρα πολύ καλό!»
Η Νεκταρία Γιαννουδάκη αποκάλυψε το λόγο που αποχώρησε από τον #Sasmo για τις #Ψυχοκόρες
#Maestro: Απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου – Το spoiler της Στεφανίας Γουλιώτη
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η αδελφή της Χριστίνα Μήλιου ξεκαθαρίζει... για τον ξυλοδαρμό της - Έξαλλη με την διαρροή της κατάθεσης της
#MasterChefGR: Ξεκίνησε το Silver Week με νέες μπριγάδες & νέους αρχηγούς ! Ο νικητής θα λάβει 20.000 ευρώ!