Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο Annabelle!

  23/10/2018 14:55
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο Annabelle!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στο Annabelle!

  23/10/2018 14:55

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Αnnabelle στην Πάφο.

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχε γίνει ανάλυση των χαρακτηριστικών και αξιών του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου EVOO (Extra Virgin Olive Oil) το οποίο παράγεται από επίλεκτες ελιές, μια ημέρα μετά από τη συγκομιδή τους, μέσω φυσικής διαδικασίας που δεν περιλαμβάνει τη χρήση θερμικών ή χημικών ουσιών.

0
0
0
0

Το σεμινάριο παρουσίασαν ο Δρ. Τάσος Κυριακίδης και η Jill Myers, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα παρουσίασαν τα πολλαπλά οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. 

0

Ο Δρ. Κυριακίδης, καθηγητής και ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale, ο οποίος πρόσφατα πιστοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Γαστρονομίας και το Εργαστήριο  ελαιόλαδου της Νέας Υόρκης ως sommelier λαδιού, εξήγησε στους παρευρισκόμενους την διαφορα της πρόωρης και της αργοπορημένης συγκομιδής καθώς η πρόωρη συγκομιδή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πσότητα και γεύση του ελαιολάδου, η αργοπορημένη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα το ήπιο άρωμα και την χαμηλή φρεσκάδα του ελαιολάδου, ενώ η έγκαιρη συγκομιδή έχει ως αποτέλεσμα τα έντονα αρώματα και το δυνατό ελαιόλαδο στη γεύση. 

0

0

Εξήγησε επίσης τους τρόπους με τους οποίους το οξυγόνο, το φως, η ζέστη και ο χρόνος επιταχύνουν την οξείδωση του ελαιολάδου. 

Με την βοήθεια του Δρ. Κυριακίδη και της Jill Myers, οι παρευρισκόμενοι έμαθαν να ξεχωρίζουν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ανάλογα με την φρεσκάδα του, την πικράδα του και την οξύτητα του! 

0

0
0

0

0

Τέλος αναφέρθηκαν τα πολλά οφέλη που το ελαιόλαδο προσφέρει στην υγεία.  Σε αντίθεση με τα σπορέλαια (σογέλαιο, καλαμποκέλαιο) που αυξάνουν την οξείδωση, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μειώνει την οξείδωση. Βοηθά επίσης στην αρτηριακή πίεση, στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης αλλά και στις φλεγμωνές. 

2-3 κουτάλια έξτρα παρθένου ελαιολάδου για 6 μήνες είχε ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση συστολικής και διαστλικής πίεσης.

Ακολούθησε γεύμα το οποίο συνόδευε μια πλούσια επιλογή κυπριακών κρασιών από γηγενείς ποικιλίες από τον sommelier Γιώργο Κασσιανό.

0

 

0

0

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας