H Ninon Fauvarque νικήτρια του Havana Grand Prix

Το Havana Club ανέδειξε τη Ninon Fauvarque, από το μπαρ «La Queue du Coq» στη Γαλλία, νικήτρια του Havana Club Cocktail Grand Prix, του μεγαλύτερου διαγωνισμού cocktail στον κόσμο.

Η Fauvarque εντυπωσίασε τους κριτές με τη δημιουργία ενός cocktail που ονόμασε “Curvas”.  Ένα απλό αλλά πρωτότυπο cocktail, που συνδυάζει ρούμι Havana Club 7 ετών και αυθεντικά κουβανέζικα συστατικά, ενώ είναι εμπνευσμένο από την κουλτούρα και τις τεχνικές των bartender στη Γαλλία. Το cocktail αντικατοπτρίζει παγκόσμιες τάσεις, όπως την έμφαση στην προέλευση, τη βιωσιμότητα και τη vegan διατροφή, μέσω της αξιοποίησης ντόπιων συστατικών, όπως τα κόκκινα φασόλια, που χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή του aquafaba, ενός φυτικού υγρού που αντικαθιστά το ασπράδι αυγού. Η Fauvarque ανακάλυψε στην κουβανέζικη γαστρονομία μια εναλλακτική επιλογή που αντικαθιστά προϊόντα ζωικής προέλευσης, καταφέρνοντας την ίδια ώρα να διατηρήσει τη γεύση και την υφή των cocktail.

Το Havana Club Cocktail Grand Prix, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Κούβα, για το 2018 είχε ως θέμα το “Modern Cuba”. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παρασκευάσουν καινούρια cocktail με βάση το ρούμι, ενσωματώνοντας την επανάσταση που βιώνει η Κούβα στο φαγητό, τα cocktail και την κουλτούρα, σε ένα μοντέρνο ποτό που θα αναδεικνύει νέους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να απολαύσει αυθεντικό, κουβανέζικο ρούμι. Οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν τις τελικές δημιουργίες τους μετά από ένα ταξίδι πέντε ημερών στην Κούβα, κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβαν μέρος σε σεμινάρια, εργαστήρια αλλά και ξεναγήσεις, με διοργανωτή το Havana Club.

Για βραβείο, η Ninon παρέλαβε ένα μπουκάλι από το καλύτερο κουβανέζικο ρούμι που δημιουργήθηκε ποτέ, το Havana Club Maximo, καθώς και την ευκαιρία να αναλάβει ένα project με βάση το ρούμι, δικής της επιλογής, σε συνεργασία με το Havana Club, αλλά και να επιστρέψει ως κριτής στον επόμενο παγκόσμιο τελικό, το 2020.

Ο Stepan Abrahamyan από την Αρμενία και ο Johnson Wisdom Dogbey από την Γκάνα κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, σε ένα τελικό με συνολικά 40 συμμετέχοντες. Το πάνελ των κριτών αποτελούσαν οι Masa  Urushido (Ιαπωνία) από το “Saxon +  Parole”, Ηλίας Στεργιόπουλος (Ελλάδα) από το “Baba au Rum”, Alejandro Bolivar (Κούβα) από το “El Floridita”, Sam Ross (Αυστραλία) από το “Attaboy”, Carina Soto (Κολομβία) από το “Candelaria” και Audrey Saunders (Αμερική) από το “Pegu Club”. 

Η εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής του Havana Club Cocktail Grand Prix, Anistatia Miller, δήλωσε: «Όλοι οι διαγωνιζόμενοι έδειξαν υψηλού επιπέδου ικανότητες, στην προσπάθεια τους να αναδείξουν τη μοντέρνα Κούβα σε ένα καινούριο cocktail με ρούμι, και για μας είναι όλοι νικητές. Αλλά ξεχωρίσαμε τη Ninon από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους – αφού πρώτα κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο “First Sip” και το «Βραβείο Κοινού», ήρθε και ο τίτλος “Global Winner” ως μια ακόμα αναγνώριση του ταλέντου της, που την αξίζει απόλυτα».

Ο Nick Blacknell, International Marketing Director του Havana Club, ανάφερε: «Είμαστε περήφανοι που βοηθούμε στην ανάδειξη καινούριων ταλέντων από όλο τον κόσμο και τους εκπαιδεύουμε πάνω στο αυθεντικό κουβανέζικο ρούμι μας και τη χρήση του σε κλασικά cocktail και μοντέρνα. Η δημιουργία της Ninon αποτελεί μια τολμηρή απεικόνιση της Κούβας, με ένα στοιχείο πρωτοπορίας και επανάστασης που χαρακτηρίζει τους Κουβανούς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μυήσουμε τους καταναλωτές του σήμερα στους ρυθμούς της Αβάνας μέσω της γεύσης του “Curvas” και που διασφαλίζουμε ότι το ρούμι θα συνεχίσει να αναπτύσσεται διεθνώς στα επόμενα χρόνια».

Το “Curvas" της Ninon Fauvarque

1.     65 ml ρούμι Havana Club 7 ετών

2.     10 ml Horchata (από γάλα καρύδας)

3.     5 ml orange & lime reduction

4.     15 ml σιρόπι μελιού με μπαχαρικά (κανέλα, τζίντζερ και αστεροειδή γλυκάνισο)

5.     20 ml aquafaba από κόκκινα φασόλια

Βάλτε όλα τα υλικά στο shaker και ανακατέψτε χωρίς πάγο. Στη συνέχεια γεμίστε με πάγο και ανακατέψτε ξανά. Σουρώστε δύο φορές. Σερβίρετε σε ποτήρι jicama.

Δειτε Επισης

Ήρθε το νέο clean beauty brand φαρμακείου με τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό επιστήμης & φύσης
Οι Φούρνοι Ζορπάς κάνουν την ευχή ενός μικρού παιδιού πραγματικότητα!
H Breitling μαζί με τα καταστήματα Michalis Diamonds μας μετέφεραν σε ένα 60’s σκηνικό γεμάτο λάμψη!
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
«My Creative Ideas»: Πάρτυ για τα 30 χρόνια ενεργής δράσης στον χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας
#Oscars2024: Τέσσερα βραβεία στο #PoorThings - Θρίαμβος για την Emma Stone: «Γιώργο, σ'ευχαριστώ για το δώρο»
Ένα Gala αγάπης και προσφοράς από τη «Θερμοκοιτίδα Αγάπης»
#BritAwards 2024: Οι μεγάλοι νικητές - H Kylie Minogue & η Raye που έγραψε ιστορία - Έσπασε κάθε ρεκόρ νικών
Tα M&S Κύπρου παρέδωσαν επιταγή ενίσχυσης προς τη Europa Donna Κύπρου
GROWN ALCHEMIST: Βρεθήκαμε στο επίσημο launch του υπέροχου brand