Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

6η Παγκύπρια Εκστρατεία Let’s do it Cyprus! – ΚαθαριΖΩ την Κύπρο

  23/04/2018 14:27
6η Παγκύπρια Εκστρατεία Let’s do it Cyprus! – ΚαθαριΖΩ την Κύπρο

6η Παγκύπρια Εκστρατεία Let’s do it Cyprus! – ΚαθαριΖΩ την Κύπρο

  23/04/2018 14:27

Το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και η Ομάδα Together Cyprus, διοργάνωσαν σήμερα 23 Απριλίου 2018, Δημοσιογραφική Διάσκεψη, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία, με την οποία σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της Εκστρατείας «Let’s do it Cyprus! – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απρίλιου 2018.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ανακοινώθηκε ότι στόχος της φετινής εκστρατείας, που ήταν να ξεπεραστεί το φράγμα των 40.000 εθελοντών, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 5% του πληθυσμού της Κύπρου, έχει ήδη επιτευχθεί, αφού η συμμετοχή μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 43.000 και συνεχίζουμε ανοδικά.

Σε χαιρετισμό της η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ανέφερε ότι η εκστρατεία Let’s do it Cyprus, είναι μέρος της καμπάνιας Let’s do it World, μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ανέφερε δε ότι είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο και κάλεσε για τη συμμετοχή ΟΛΩΝ, έτσι ώστε το μήνυμα να ακουστεί και να φτάσει ισχυρό σε όλο τον κόσμο μέσω του Let’s Do It World!

Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως, στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι το περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί ευθύνη και βασικό μέλημα όλων μας και είναι σε αυτό το πλαίσιο που η Cyta συμμετέχει και στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την Εκστρατεία, ως ένας από τους κύριους χορηγούς. Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και στην Ομάδα Together Cyprus, για την πάντα άρτια διοργάνωση του Let’s do it Cyprus και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για τη φετινή εκστρατεία.

Ο κ. Ανδρέας Αγγελή, εκ μέρους της Ομάδας Together Cyprus, ανέλυσε τους στόχους της φετινής εκστρατείας και ανέφερε ότι το Let’s do it είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία, όπου 50.000 εθελοντές μαζεύτηκαν για να καθαρίσουν 10.000 τόνους σκουπίδια που βρίσκονταν σε δρόμους, δάση, παραλίες και πόλεις και κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρη τη χώρα τους σε μόνο πέντε ώρες. Σήμερα, στο Let’s do it World! συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Ευχαρίστησε την Επίτροπο Περιβάλλοντος, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ, την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων, το Τμήμα Δασών, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση της φετινής εκστρατείας και ανέφερε ότι η συμμετοχή της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανωμένων Φορέων, των Εθελοντικών Οργανώσεων και του κοινού είναι κομβικής σημασίας, αφού ουσιαστικά η επιτυχία της εκστρατείας στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην αγάπη όλων μας για το περιβάλλον και την Κύπρο μας.

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους χορηγούς της εκστρατείας, τη Cyta για τη φιλοξενία της δημοσιογραφικής διάσκεψης, καθώς και όλους όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εκστρατείας www.togethercyprus.org, στο τηλέφωνο 70005022 και μέσω φαξ στο 22400176. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας