6η Παγκύπρια Εκστρατεία Let’s do it Cyprus! – ΚαθαριΖΩ την Κύπρο

Το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και η Ομάδα Together Cyprus, διοργάνωσαν σήμερα 23 Απριλίου 2018, Δημοσιογραφική Διάσκεψη, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στη Λευκωσία, με την οποία σηματοδοτήθηκε η επίσημη έναρξη της Εκστρατείας «Let’s do it Cyprus! – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απρίλιου 2018.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ανακοινώθηκε ότι στόχος της φετινής εκστρατείας, που ήταν να ξεπεραστεί το φράγμα των 40.000 εθελοντών, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 5% του πληθυσμού της Κύπρου, έχει ήδη επιτευχθεί, αφού η συμμετοχή μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 43.000 και συνεχίζουμε ανοδικά.

Σε χαιρετισμό της η Επίτροπος Περιβάλλοντος κ. Ιωάννα Παναγιώτου, ανέφερε ότι η εκστρατεία Let’s do it Cyprus, είναι μέρος της καμπάνιας Let’s do it World, μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ανέφερε δε ότι είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο και κάλεσε για τη συμμετοχή ΟΛΩΝ, έτσι ώστε το μήνυμα να ακουστεί και να φτάσει ισχυρό σε όλο τον κόσμο μέσω του Let’s Do It World!

Ο Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta κ. Μιχάλης Αχιλλέως, στο δικό του χαιρετισμό ανέφερε ότι το περιβάλλον και η προστασία του αποτελεί ευθύνη και βασικό μέλημα όλων μας και είναι σε αυτό το πλαίσιο που η Cyta συμμετέχει και στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την Εκστρατεία, ως ένας από τους κύριους χορηγούς. Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και στην Ομάδα Together Cyprus, για την πάντα άρτια διοργάνωση του Let’s do it Cyprus και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για τη φετινή εκστρατεία.

Ο κ. Ανδρέας Αγγελή, εκ μέρους της Ομάδας Together Cyprus, ανέλυσε τους στόχους της φετινής εκστρατείας και ανέφερε ότι το Let’s do it είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία, όπου 50.000 εθελοντές μαζεύτηκαν για να καθαρίσουν 10.000 τόνους σκουπίδια που βρίσκονταν σε δρόμους, δάση, παραλίες και πόλεις και κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρη τη χώρα τους σε μόνο πέντε ώρες. Σήμερα, στο Let’s do it World! συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος. Ευχαρίστησε την Επίτροπο Περιβάλλοντος, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ, την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων, το Τμήμα Δασών, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση της φετινής εκστρατείας και ανέφερε ότι η συμμετοχή της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανωμένων Φορέων, των Εθελοντικών Οργανώσεων και του κοινού είναι κομβικής σημασίας, αφού ουσιαστικά η επιτυχία της εκστρατείας στηρίζεται στον εθελοντισμό και στην αγάπη όλων μας για το περιβάλλον και την Κύπρο μας.

Ευχαρίστησε επίσης όλους τους χορηγούς της εκστρατείας, τη Cyta για τη φιλοξενία της δημοσιογραφικής διάσκεψης, καθώς και όλους όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εκστρατείας www.togethercyprus.org, στο τηλέφωνο 70005022 και μέσω φαξ στο 22400176. 

 

Δειτε Επισης

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο Νότης Σφακιανάκης – Αντιμέτωπος με νέα απώλεια
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται
Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν είμαι άνεργη παρουσιάστρια και αποφάσισα να κατέβω στις Ευρωεκλογές»
Κλέλια Ρένεση για Κωνσταντίνο Πολυχρονοπούλο: «Δεν τον ρώτησα ποτέ και δεν με ένοιαξε αν έπαιξε φρουτάκια»
Κατερίνα Στανίση: «Όταν μίλησα για την κακοποίησή μου δε μου συμπαραστάθηκε καμία γυναίκα»
Γιώργος Λιάγκας: «Ο σταθμάρχης είχε πόρνη για να σκοτώνει την ώρα του ενώ οι επιβάτες σκοτώθηκαν κανονικά»
Αλέξης Γεωργούλης: «Δεν αναγνωρίζω τίποτα στην καταγγελία εις βάρος μου. Δεν πιστεύω ότι θα καταδικαστώ»
Η Αλέξια, έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο στην Νέα Υόρκη: «Είμαι βαθειά συγκινημένη που είχα αυτή την τιμή»
Το ευχαριστώ της Μαρίνας Ψάλτη στην κηδεία του συζύγου της, Γιάννη Φέρτη
Η αποκάλυψη του Γιάννη Χατζηγεωργίου: «Έπαθα έγκαυμα στα γεννητικά όργανα, υπέφερα!»