Η Βούλα Πατουλίδου παίρνει θέση «Είναι πολλά θύματα του αθλητισμού...»

 

Για τις αποκαλύψεις που έφερε στην επιφάνεια η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία εξομολογήθηκε δημόσια ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άνθρωπο της Ομοσπονδίας της, μίλησε η Βούλα Πατουλίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Η πρώτη σύγχρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε για όσα συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού.

«Οι παράγοντες θέλουν τους πρωταθλητές να είναι στο γήπεδο πρωταγωνιστές αλλά εκτός γηπέδου να είναι άβολα όντα.. Δε γίνεται. Οι αθλητές είναι μόνιμα ενήλικες ανήλικες. Είναι μικρά παιδιά που έχουν συγκεκριμένο στόχο, πειθαρχία, οργάνωση σε αυτά που ο προπονητές και ο παράγοντας θα τους πει δηλαδή να κερδίσουν και να κάνουν την Ελλάδα μας περήφανη. Οι σχέσεις που δομούνται είναι πολύ δυνατές. Το κορμί είναι εργαλείο δουλειάς, το σέβεσαι… Όταν έχεις αυτούς απέναντί σου είτε είναι προπονητές είτε παράγοντες και μέσα από την εξουσία και τη δύναμη που τους δίνει η δουλειά τους βιάζουν την ψυχή ενός ανθρώπου, εκεί φωνάζοντας πόσο θα ακουστείς; Στον αθλητισμό είναι πολλά τα χρήματα. Όταν το 92 ζήτησα ως Ολυμπιονίκης να κάνουμε οικονομικό έλεγχο στην Ομοσπονδία γιατί οι αθλητές ήταν έξι μήνες απλήρωτοι αλλά εξαιτίας των αθλητών η Ομοσπονδία χορηγούνταν εκατομμύρια… εγώ πλήρωνα τα πάντα μόνη μου… Ο αθλητικός χώρος δεν είναι ο χειρότερος είναι ο καθαρότερος αλλά υπάρχουν μαύρες και γκρίζες γωνιές» ανέφερε η Βούλα Πατουλίδου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια ρώτησε την Βούλα Πατουλίδου αν υπάρχει κάποιος ψυχολόγος όπου μπορούν να απευθυνθούν οι αθλητές με την πρώην αθλήτρια να ξεσπά αρχικά σε γέλια αναφέροντας, «Όταν μιλήσαμε για ψυχολόγο, γιατί ήμουν από τους πρώτους που πήγα σε ψυχολόγο για ψυχική ενδυνάμωση και απαλλαγή του φόβου που δημιουργούσαν οι παράγοντες, γύρισαν και με κοίταξαν και λέω μέσα μου ‘ωχ θα μου βάλουν την άσπρη μπλούζα και θα με πετάξουν σε κανέναν κελί γιατί θα με θεωρήσουν τρελή”. Είσαι μόνος” είπε και συνέχισε  “Πριν μια 20ετία μπήκα στη διαδικασία να δω μήπως διεκδικήσω μια θέση διοίκησης γιατί τα έχω ζήσει τα πράγματα, να βοηθήσω αν μπορώ κάπου. Δεν υπήρχε ούτε μια χαραμάδα για να μπορέσει να γίνει αυτό. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί τώρα. Γιατί τώρα ένιωσε δυνατή. Γιατί είδε ότι τώρα έρχονται εκλογές και αυτός ο άνθρωπος δε σταματά. Ο φόβος είναι βια»

 

Στην κάμερα και της εκπομπής «Το Πρωινό», μίλησε η Βούλα Πατουλίδου.

Με αφορμή τη σοκαριστική καταγγελία που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, η Χρυσή Ολυμπιονίκης πήρε θέση και ξέσπασε μιλώντας για όλα.

«Γιατί τώρα αναρωτιούνται; Γιατί έχουμε εκλογές τώρα και όλοι ευελπιστούμε ότι θα έρθουν καινούριοι άνθρωποι. Η Σοφία Μπεκατώρου τώρα βρήκε τη δύναμη, γιατί είναι μια λαβωμένη ψυχή πάρα πολλά χρόνια. Εμένα με προβληματίζει και μου προκαλεί αγωνία ότι στοχοποιείται ο χώρος του αθλητισμού.

Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Δεν διορίζουμε κομματικούς στον αθλητισμό. Στον αθλητισμό πρέπει να πηγαίνουν άνθρωποι που αγαπούν το αντικείμενο. Να προσέξουμε λίγο τις ψυχές των παιδιών μας, γιατί θέλουμε πρωτίστως παιδαγωγούς και μετά πρωταθλητές. Πώς μπορείς να μεγαλώσει ένα παιδί για να καταλάβει ότι η ψυχή και το σώμα του τού ανήκουν», είπε μεταξύ άλλων.

 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 
 

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν ξέρουμε αν θα κάνουμε βάφτιση του παιδιού μας με την Δανάη Μιχαλάκη»
Boom! Δημήτρης Λάλος και Μαριλίτα Λαμπροπούλου είναι ζευγάρι και στη ζωή;
Η αντίδραση του συνιδιοκτήτη Κώστα Πηλαδάκη για το εκκλησάκι που θάφτηκε στη βίλα του Αντώνη Ρέμου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Έπρεπε να αποφασίσω αν έχει νόημα να το μοιραστώ ή να συνεχίζω να λέω ψέματα»
Rebel Wilson: «Έκανα πρώτη φορά σεξ στα 35 μου, δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς»
Η ανακοίνωση για το μνημόσυνο του Βασίλη Καρρά & η συναυλία αφιέρωμα προς την μνήμη του
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Δικηγόρος Μαίρης Χρονοπούλου: «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία στην υπόθεση»
Γιώργος Παπαδόπουλος για τη σύζυγό του: «Μου αρέσει που είναι ντροπαλή, είναι σέξι η ντροπαλότητα»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»