7 διάσημες «απαγορευμένες» διαφημίσεις μόδας!

Ο μέσος καταναλωτής «βομβαρδίζεται» καθημερινά με άπειρες διαφημίσεις, πιο συγκεκριμένα από 500 μέχρι 2.000 την ημέρα. Άλλες είναι διασκεδαστικές, άλλες συγκινητικές, άλλες ενημερωτικές, άλλες πονηρές και άλλες τόσο προκλητικές που «κόβονται» από τις αρμόδιες επιτροπές που έχουν συσταθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο. 
 
Οι ακόλουθες διαφημιστικές καμπάνιες άφησαν ιστορία με το σκανδαλιστικό τους περιεχόμενο, το οποίο και τις οδήγησε σε άμεση απόσυρση μιας και το κοινό (ή τουλάχιστον αυτοί που αποφασίζουν για το κοινό) θεώρησε πως προσβάλουν διάφορα κοινωνικά θέματα ή πως είναι ακόμα και επικίνδυνες για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων.

Yves Saint Laurent, Opium (2000)
Όταν κυκλοφόρησε η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων του Ηνωμένου Βασιλείου δέχθηκε παράπονα από περισσότερα από 900 άτομα καθώς το αλαβάστρινο σώμα της Sophie Dahl πάνω στο μπλε μετάξι θεωρήθηκε «πορνογραφικό» περιεχόμενο.

Sisley, Farming (2001)
Όταν βάζεις τον Terry Richardson πίσω από το φωτογραφικό φακό, σίγουρα δεν έχεις «αγνές» προθέσεις. Το μοντέλο Josie Maran φωτογραφίζεται να πίνει γάλα κατευθείαν από το μαστό μιας αγελάδας όμως, ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν βλέπει αυτό που δείχνει η φωτογραφία.

Gucci (2003)
O Tom Ford είναι ίσως ο πρωτομάστορας των προκλητικών διαφημίσεων, αρχής γενομένης από την εν λόγω καμπάνια για λογαριασμό του οίκου Gucci. Κατά πάσα πιθανότητα σήμερα θα περνούσε απαρατήρητη, όμως πίσω στο 2003 ήταν τουλάχιστον χυδαία.

Tom Ford, For Men (2007)
Τι λέγαμε για τον Ford παραπάνω; Ε, όταν ο διάσημος μόδιστρος κυκλοφόρησε το πρώτο αντρικό άρωμα με το όνομά του, επέλεξε να το προωθήσει με μια διαφημιστική καμπάνια που θα τραβούσε την προσοχή. Ας πούμε πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στον φακό ο Terry Richardson. Φυσικά.
 
Marc Jacobs, Oh, Lola! (2011)
Η Dakota Fanning γίνεται μούσα του Marc Jacobs και πρόσωπο του νέου του αρώματος -το οποίο έχει εμφανείς αναφορές στη Lolita- αλλά το μόνο που βλέπει ο κόσμος στη διαφήμιση είναι ένα 17χρονο κορίτσι με ένα μεγάλο μπουκάλι αρώματος τοποθετημένο σε εντελώς ακατάλληλη θέση, να προωθεί την παιδοφιλία. Η ίδια η Fanning ωστόσο, ακόμα και χρόνια μετά την απόσυρση της διαφήμισης,εξακολουθεί να την υποστηρίζει και να βρίσκει γελοία την κατακραυγή που προκάλεσε τότε.

Miu Miu (2011)

Η 14χρονη, τότε, ηθοποιός Hailee Steinfeld πρωταγωνιστεί σε μια άκρως κινηματογραφική διαφήμιση για λογαριασμό του οίκου Miu Miu, στην οποία κάθεται πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες με λίγο μελαγχολική αλλά και λίγο ατίθαση διάθεση. Οι αρμόδιες αρχές, ωστόσο, έκριναν πως οι καμπάνια είναι ανεύθυνη και στημένη σε επικίνδυνο σημείο που μπορεί να περνά μέχρι και μηνύματα αυτοκτονίας. Σπουδαίο πράγμα η φαντασία.  
 
Πηγή: huffingtonpost.gr

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - Η Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε επικά
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν