Ο Παγκράτιος Μερακλής δίνει για πρώτη φορά τις απαντήσεις του

 
 

Συνωμοσία, χρηματισμούς, παιχνίδια εξουσίας και απειλές κατά της ζωής του... Φορέας του AIDS ή όχι;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News Cyprus

Ο Παγκράτιος Μερακλής, ο άνθρωπος που πιθανόν να είναι το θύμα μίας καλοστημένης συνωμοσίας που συντάραξε τα συθέμελα της εκκλησίας της Κύπρου, στις «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου καταγγέλλει συνωμοσία, χρηματισμούς, παιχνίδια εξουσίας και απειλές κατά της ζωής του.

Είναι ή όχι φορέας του AIDS;

Οι φήμες περί ομοφυλοφιλίας, η σημερινή ζωή του στο χωριό Φλάσου και οι αποκαλύψεις γύρω από τη γνωστή υπόθεση του 1996, που έμεινε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της εκκλησίας της Κύπρου.

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συναντά τον Παγκράτιο Μερακλή, η ζωή του οποίου θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Ο ίδιος μιλά για όλες τις κατηγορίες εναντίον του, τα γεγονότα της εποχής και τη σημερινή του ζωή. Τι απαντά στο ερώτημα εάν είναι ομοφυλόφιλος… ποια η θέση του για το γεγονός ότι είναι φορέας του AIDS!

Γιατί θεωρεί λήξαν το θέμα, γιατί επέλεξε να μην συνεχίσει τον αγώνα του, από ποια κέντρα εξουσίας προέρχονται όσοι «έστησαν την παγίδα», ποια τα συναισθήματά του απέναντί τους και τι είναι αυτό που θέλει πλέον από τη ζωή του...

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 1996, φεύγει από τη ζωή ο Μητροπολίτης Μόρφου Χρύσανθος. Οι πιστοί με μια φωνή θεωρούν φυσικό διάδοχο το τότε δεξί του χέρι και Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο Μερακλή. Αμέσως ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Α’ απορρίπτει για δικούς του λόγους τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση από τους υποστηρικτές του.

Διεξάγονται τελικά εκλογές, με τον Παγκράτιο να καταλαμβάνει το εκπληκτικό ποσοστό του 96%. Την αμέσως επόμενη μέρα ακυρώνονται οι εκλογές και κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Παγκράτιος Μερακλής είναι ομοφυλόφιλος.

Ο λαός της Μόρφου δεν πίστεψε ποτέ τις κατηγορίες εναντίον του και η συντριπτική πλειοψηφία κάνει λόγο για συνωμοσία εναντίον ενός αθώου ανθρώπου!

Αυτό κατέδειξε και η έρευνα του τότε Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος ωστόσο έκλεισε το φάκελο μετά από επιθυμία του ίδιου του Παγκράτιου.

Από τότε ο Παγκράτιος απομονώθηκε και σήμερα ζει μόνος στο χωριό Φλάσου σε ένα μικρό σπίτι και ασχολείται με τη γεωργοκτηνοτροφία.

Παράλληλα είναι και ψάλτης σε μία εκκλησία της περιοχής.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε το επεισόδιο με τον Παγκράτιο Μερακλή, του οποίου το όνομα και η υπόθεση πήρε απίστευτα μεγάλες διαστάσεις και έκανε μέχρι και τους υποστηρικτές του να επαναλαμβάνουν το σύνθημα «Μητροπολίτης ένας, Παγκράτιος ή κανένας».

 

 

 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!
#SurvivorGR: Συμπληρώθηκε, το κουαρτέτο των υποψηφιοτήτων - Στον τάκο και η «βασίλισσα» των Μπλε
#Μονομάχος: Ο Νίκος Κωστόπουλος έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και κέρδισε 20.193 ευρώ!
Τραϊάνα Ανανία: «Δεν ξαναέκανα θέατρο από τότε, τραυματίστηκα πάρα πολύ από τον Γιώργο Κιμούλη»
Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανακοίνωσε την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του #Maestro
Aμήχανoς o Χάρης Γρηγορόπουλος για την απομάκρυνση Πολυδερόπουλου – Κατσαφάδου: «Υπάρχουν φαγωμάρες»
Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Πολλοί σύντροφοί μου δεν μπόρεσαν να με διαχειριστούν, γι’ αυτό και δεν μείναμε μαζί»
«Μπράβοι & πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντώνιου επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο: «Με απείλησαν»
#Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Κύπρος στον Α’ Ημιτελικό & η Ελλάδα στον Β’ ημιτελικό