Όσα είπε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός για την ακύρωση της #Eurovision2020

 
Με ανακοίνωσή της, η #EBU γνωστοποίησε στο κοινό παγκοσμίως ότι ακυρώνεται ο φετινός πανευρωπαϊκός μουσικός διαγωνισμός λόγω κορωνοϊού. 
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Η ΕΡΤ εξέδωσε και αυτή με τη σειρά της ανακοίνωση για την ματαίωση της Eurovision 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακυρώθηκε και επίσημα η #Eurovision2020 λόγω κορωνοϊού

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Με απόφαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ.

Στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Jon Ola Sand, αναφέρει –μεταξύ άλλων– τα εξής:

«Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν.

Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021.

Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεώτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της.

Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU.

 

Ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, σε τηλεοπτικό διάγγελμα σήμερα το βράδυ έκανε λόγο για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα λόγω του κορωνοϊού Covid-19. Η ομιλία του δημοσιεύτηκε και σε γραπτή μορφή από την ιστοσελίδα nltimes.nl.

Τα βασικότερα σημεία της ομιλίας του

Σ’ αυτήν έκανε λόγο για τα πιθανά σενάρια του πώς ο κορωνοϊός θα επηρεάσει την Ολλανδία με σκοπό να πείσει τον λαό ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί άμεσα μια ελεγχόμενη ανοσία. Επίσης ζήτησε από τη χώρα να ενωθεί, ώστε να εμποδίσει την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού.

«Δεν θα πάρει μέρες ή εβδομάδες», είπε για το χρόνο που χρειάζεται δράση. «Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορεί να πάρει μήνες ή και περισσότερο για να δημιουργηθεί μια ομαδική ανοσία. Σ’αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο από μεγαλύτερο κίνδυνο όσο το δυνατό περισσότερο».

Τόνισε ότι το να «κλειδωθεί» τελείως η χώρα ήταν λάθος κατεύθυνση. «Μια τόσο αυστηρή προσέγγιση μπορεί να μοιάζει ελκυστική στην αρχή, αλλά οι ειδικοί τονίζουν πως σίγουρα δεν θα ήταν θέμα ημερών ή εβδομάδων. Με ένα τέτοιο σενάριο, θα έπρεπε να απομονώσουμε τη χώρα μας για έναν χρόνο ή και πιο πολύ με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό».

Ο κος Rutte, παρά την αναστάτωση, ζήτησε από τον κόσμο να συνεχίσει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι του να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. «Ήρθε η ώρα να βάλουμε το κοινό καλό πάνω από το προσωπικό συμφέρον».

«Το καθήκον είναι μεγάλο. Πρέπει να το πετύχουμε αυτό και τα 17 εκατομμύρια λαού. Μαζί θα το ξεπεράσουμε. Προσέξτε ο ένας τον άλλο. Βασίζομαι πάνω σας.»

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, λοιπόν, ενημερώθηκε και αποφάσισε να μιλήσει γι’ αυτό μέσα από το Instagram της!

«Καλησπέρα! Πρώτα από όλα εύχομαι να είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Ξέρω τι γίνεται τώρα στην Ευρώπη. Άκουσα τα νέα που δεν θα γίνει αυτόν τον χρόνο η Eurovision στην Ολλανδία. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ΕΡΤ για όλα. Ι hope to see you next year», είπε στέλνοντας ένα γλυκό φιλί.

 

Την Κύπρο θα εκπροσωπούσε ο Nicolas Sandro με το τραγούδι Running

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!