O αρχηγός της επόμενης oμαδικής, οι υποψήφιοι και η αποχώρηση στο #MasterChefGR

 

«Είναι κομπλεξικός! Για να μην χρησιμοποιήσω άλλες εκφράσεις» Δάκρυσε στο MasterChef ο Ηρακλής μιλώντας για την απώλεια του πατέρα του

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Η Κατερίνα ξεσπάθωσε για ακόμη μια φορά.

Η παίκτρια αν και κατάφερε να ανέβει στον εξώστη και να είναι ασφαλής, δεν μάσησε τα λόγια της και τα έβαλε με τον Γιώργο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Τη γλίτωσε και σήμερα ο Γιώργος. Ας κάνει τον σταυρό του στο σπίτι, γιατί εγώ έχω κάνει δηλώσεις στον Γιώργο. Του είπα “εγώ θα φύγω τελευταία κι εσύ λίγα τα ψωμιά σου ακόμα”. Και τα λέω και μπροστά στην κάμερα. Δεν έχω πρόβλημα», είπε για αρχή.

Όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Του «τα ΄έχωσε» ακόμη περισσότερο και τα λόγια της ήταν έντονα και αυστηρά.

 

Αυτός είναι ο Αρχηγός της Επόμενης Ομαδικής Δοκιμασίας

 

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρησης

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ήταν ειλικρινής και με εξομολογητική διάθεση.

Ο κριτής του MasterChef, καθώς μιλούσε στους τρεις υποψηφίους για αποχώρηση, την Μαριάννα, τον Ηρακλή και τον Δημοσθένη, έκανε μια προσωπική αποκάλυψη. Ο σεφ μίλησε για την απόφασή του να αλλάξει επαγγελματική πορεία, κι από τραπεζικός υπάλληλος να γίνει μάγειρας, αφού πρώτα τους έδωσε μια συμβουλή!

«Πρέπει να μαγειρεύετε κάθε στιγμή, κάθε φορά με την ψυχή σας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η διαφορά ενός μάγειρα κι ενός εξαιρετικού μάγειρα δεν είναι μόνο μια λέξη. Από τη μία έχουμε τον σορό κι από την άλλη την αφρόκρεμα».

Μετά από αυτά τα λόγια, ο Σωτήρης Κοντιζάς μίλησε για την αλλαγή επαγγέλματος και όσα του είπε ο κύκλος του.

Και κατέληξε, λέγοντας: «Δημιουργήστε εσείς τις συνθήκες. Μπορείτε να το κάνετε αρκεί να το πιστέψετε. Απλά για να το κάνετε πρέπει να είστε οι καλύτεροι».

 

Τάρτα πραλίνας με καραμελωμένα φουντούκια raspberries & μύρτιλλα

Μια συνταγή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Για την Τάρτα

Υλικά

215 γρ.

αλεύρι 95 γρ.

ζάχαρη άχνη 25 γρ.

κάο 35 γρ.

αλεσμένο φουντούκι 120 γρ.

βούτυρο κρύο σε κομμάτια 1 αυγό

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα, τη ζάχαρη, το αλεσμένο φουντούκι και το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε με το φτερό.

Μόλις αρχίσει να γίνεται σαν χώμα, ρίχνουμε μέσα το αυγό και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί. • Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες ανοίγουμε λεπτή στρώση ζύμης, μεταφέρουμε σε ταψάκι και βάζουμε στο τσίλερ για 5 λεπτά να παγώσει.

Κόβουμε με το τσέρκι τη βάση και με χάρακα τα τοιχώματα σε λωρίδες.

Συναρμολογούμε την τάρτα στο τσέρκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 12 λεπτά. Για την πανακότα Dulcey Υλικά 100 gr γάλα 10 γρ. γλυκόζη 3 φύλλα ζελατίνη 170 γρ. dulcay 200 gr κρέμα Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη σε νερό με πάγο να μαλακώσει.

Ρίχουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί, μόλις ζεσταθεί, στίβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε μέσα, ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί.

Βάζουμε σε μια κανάτα τη σοκολάτα και τη γλυκόζη, ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα και χτυπάμε με το μπίμερ να ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Για το κρεμέ πραλίνας Υλικά 3 κρόκοι αυγού 25 γρ. κορν φλάουρ 40 γρ. ζάχαρη 250 γρ. γάλα 20 γρ. βούτυρο 160 γρ. βούτυρο 120 γρ. πραλίνα Λίγο αμαρέτο Εκτέλεση • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τα 20 γρ. βούτυρο. 

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ και χτυπάμε με ένα φουέ.

Προσθέτουμε το γάλα μόλις ζεσταθεί, σίγα – σιγά μέσα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Το ξαναρίχνουμε στο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει.

Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε την πραλίνα, λίγο αμαρέτο, ανακατεύουμε και τέλος, ρίχνουμε τα 160 γρ. βούτυρο.

Μεταφέρουμε σε μία σακούλα βάκιουμ, το απλώνουμε προσεκτικά, να γίνει μία λεπτή στρώση. Με ταψάκι το βάζουμε για 10΄ στην κατάψυψη.

Μόλις κρυώσει, την αφρατεύουμε σε μία μπασίνα με φουέ και την μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σγουρή μύτη. Για το μπισκότο Υλικά 100 γρ. φεγετίνη 100 γρ. σοκολάτα jivara Εκτέλεση • Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τη φεγετίνη και τη σοκολάτα και λιώνουμε σε μπεν μαρί. • Ανοίγουμε με πλάστη σε δύο σιλπαντ και το βάζουμε στο τσίλερ να παγώσει.

Κόβουμε λωρίδες 15 cm X 2 cm. Για το καραμελωμένο φουντούκι Υλικά 100 γρ. ζάχαρη 5 γρ. αλάτι 20 γρ. φουντούκι Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μπασίνα τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σπάμε τα φουντούκια προσεκτικά στη μέση και τα βράζουμε για 4΄. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στην μπασίνα με τη ζάχαρη.

Σε ένα κατσαρολάκι με ηλιέλαιο που έχουμε φέρει στους 175οC ρίχνουμε προσεκτικά τα φουντούκια, ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή να μην καούν, μέχρι να καραμελώσουν.

Τα βγάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και τα διαχωρίζουμε.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΙΑΤΟΥ

Έξτρα υλικά Raspberries Μύρτιλλα Φύτρες

Στην τάρτα ρίχνουμε την πανακότα dulcey μέχρι το χείλος και τη βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Αφού παγώσει η πανακότα, με οδηγό ένα στρογγυλό τσέρκι αδειάζουμε το κέντρο της τάρτας από την πανακότα και το γεμίζουμε με την πραλίνα, κάνουμε μικρές ροζέτες γύρω γύρω πάνω στην πανακότα. Ρίχνουμε μερικά καραμελωμένα φουντούκια.

Στολίζουμε τη μισή λωρίδα 15 cm X 2 cm και κάνουμε ροζέτες με την πραλίνα. Καπακώνουμε με τη δεύτερη λωρίδα απαλά για να μην μας βγει η πραλίνα από το πλάι.

Τοποθετούμε στο πιάτο την τάρτα και στα δεξιά της τοποθετούμε κατά μήκος το μπισκότο.

Βάζουμε μερικές ροζέτες ακόμα και διακοσμούμε με καραμελωμένα φουντούκια και φύτρες.

 

Οι διαγωνιζόμενοι εκτός από συνταγές και τεχνικές φαίνεται ότι τα πάνε πολύ καλά με την ίντριγκα. Ο ένας πετάει «καρφιά» στον άλλον και το πισώπλατο κουτσομπολιό είναι must για εκείνους. Αυτό συνέβη και προηγουμένως με την Κατερίνα, που τα έβαλε με συμπαίκτη της και μίλησε πολύ σκληρά για εκείνον, αλλα ειδικά με τον Ηλία που είναι η γνωστή σιγανοπαπαδιά του παιγνιδιού.

Ακόμη ένας παίκτης, λοιπόν, τα έβαλε με τους συμπαίκτες τους και τούς κουτσομπόλεψε πολύ και χωρίς να χαριστεί καθόλου: «Ξενερώνω κιόλας που πρέπει να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο και να ακούω γνώμες που έξω θα ήταν τουλάχιστον λάντζα».

Ο Ηλίας ήταν «καταπέλτης» και στο παρακάτω απόσπασμα θα δείτε όσα είπε για τους συμπαίκτες του που βρίσκονταν στον εξώστη… και γνωστή κατίνα

 

Το προξενιό του Ηλία στην Μαριάννα και το quiz

 

Μια έντονη συναισθηματικά στιγμή είχε, το βράδυ της Τρίτης, ο Ηρακλής Αποστολίδης στο επεισόδιο του MasterChef. Ο νεαρός παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής βρέθηκε υποψήφιος προς αποχώρηση και μια ερώτηση του Σωτήρης Κοντιζά στάθηκε ικανή να τον συγκινήσει.

“Στο Τεστ Δημιουργικότητας σκεφτόμουν τον πατέρα μου. Ήταν οι μέρες εκείνες που τον κηδέψαμε οπότε, όπως και να ‘χει, το μυαλό μου ήταν στη μάνα και την αδελφή μου. Οι εικόνες γυρνούσαν μέσα στο μυαλό μου” σημείωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός διαγωνιζόμενος προχωρώντας στην συγκινητική περιγραφή για τον θάνατο του πατέρα του.

“Ήταν μια χαρά, σηκώθηκε μια μέρα, δεν ήταν καθόλου καλά, την επόμενη μέρα μάθαμε τα δυσάρεστα νέα. Δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι για αυτό και έχω βάλει στόχο στη ζωή μου, με βάση το παιχνίδι, ότι δεν έχουμε προβληματισμούς εδώ πέρα μέσα. Δεν έχουμε άγχος για κάτι ούτε είναι κάτι που γίνεται μέσα και είναι κάτι τόσο κακό. Άμα φύγεις από το παιχνίδι, έφυγες” τόνισε, εμφανώς συγκινημένος, στην κάμερα ο παίκτης του MasterChef. “Από τα 13 μου μέχρι και σήμερα, τον πατέρα μου τον σκέφτομαι κάθε μέρα γιατί δεν θέλω να φύγει ποτέ από τη μνήμη μου. Η φωνή, λένε, είναι το πρώτο πράγμα που ξεχνάς από έναν άνθρωπο. Εγώ την έχω ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια. Το δεύτερο είναι η εικόνα. Όσο πιο πολύ τη δουλεύεις, τόσο πιο πολύ την κρατάς φρέσκια. Οπότε έχω διαλέξει να την φρεσκάρω συνέχεια στη μνήμη μου, όσες εικόνες μπορώ να θυμάμαι για να μην τις ξεχάσω ποτέ”.

“Όταν έλεγα πως είναι εκεί που είναι, αυτό θα τον ρωτούσα μόνο και αν είναι ευχαριστημένος με αυτό που είμαι σήμερα. Τίποτα άλλο” κατέληξε βουρκωμένος ο Ηρακλής.

 

Εκείνοι, που επέστρεψαν, πάντως στο σπίτι έχοντας πλέον ανακουφιστεί, διαπίστωσαν ένα αρκετά παγωμένο κλίμα καθώς όλοι περίμεναν πλέον την ομαδική δοκιμασία για να δουν πώς θα ανακατέψει πλέον τη «μαγειρική τράπουλα», ο αναπάντεχος νικητής του τεστ δημιουργικότητας.

“Φεύγω… Δεν μετάνιωσα τίποτα από τη στιγμή που μπήκα μέχρι και τώρα που φεύγω. Ούτε για τα λάθη μου ούτε για τίποτα. Χαίρομαι που ήρθα αν και παραδέχομαι πως θα ήθελα να κάτσω κι άλλο” σημείωσε χαρακτηριστικά η πρώην παίκτρια του MasterChef κατά την αποχώρηση της.

Συμφωνείτε, αλήθεια, με την απόφαση της κριτικής επιτροπής;

 

Δείτε το τρέιλερ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων