Ακυρώνονται λόγω κορωνοϊού όλα τα μεγάλα διεθνή μουσικά φεστιβάλ!

 

#Eurovision, #Glastonbury, #Coachella, #SXSW, #Tommorowland Winter Εκατομμύρια χάνονται από τις ακυρώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

Στον αέρα έχει τινάξει ο κορωνοϊός τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις. Μεταξύ αυτών και τα δημοφιλέστερα και πιο πολυπληθή διεθνή μουσικά φεστιβάλ, τα οποία διοργανώνονται σε ετήσια βάση, φιλοξενούν τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της γης. Η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού, που επιβάλλει την αποφυγή συνωστισμού, ανάγκασε τους διοργανωτές κορυφαίων διοργανώσεων να πάρουν τη δύσκολη απόφαση της ακύρωσής ή της αναβολής τους. Μια απόφαση που συνεπάγεται με τεράστια οικονομική ζημιά όχι μόνον για τους ιδιώτες παραγωγούς αλλά και για τις χώρες οι οποίες τα φιλοξενούν δεδομένου ότι τα φεστιβάλ αυτά αποτελούν, αναμφισβήτητα, πόλο έλξης μιας πολύ μεγάλης μερίδας τουριστών. Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουμε ήδη τις επίσημες ανακοινώσεις των πρώτων σημαντικών ακυρώσεων, παραμένουν στον αέρα πολύ μεγάλες διοργανώσεις όπως η Eurovision.

Μπορεί οι τελευταίες επίσημες δηλώσεις να αποκλείουν την ματαίωση του 25 του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τους διοργανωτές να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού και να πραγματοποιούν, καθημερινά, μαραθώνιες συσκέψεις. Αυτό που κυρίως διερευνάται είναι οι εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που η επέλαση του κορωναϊού δεν έχει κοπάσει μέχρι τα μέσα Μαΐου – οι ημιτελικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός για τις 16 του ίδιου μήνα. Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζονται είναι η τακτική που ακολουθείται τις τελευταίες ημέρες σε αρκετά μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά σόου, δηλαδή, η διεξαγωγή του διαγωνισμού, χωρίς την παρουσία κοινού. Αυτή η επιλογή αναμένεται να έχει, βεβαίως, σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στην τηλεθέαση καθώς η Eurovision έχει καθιερωθεί ως μια μεγάλη μουσική γιορτή στην οποία το ζωντανό κοινό έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή αλλά και έντονο συμβολισμό.

 

Παρόμοια στάση αναμονής κρατούν και οι διοργανωτές ενός από τα δημοφιλέστερα και μακροβιότερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου, του Glastonbury, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου, με πρωταγωνιστές τεράστια ονόματα μεταξύ των οποίων και η Τέιλορ Σουίφτ, ο Πολ Μακ Κάρντνεϊ, η Νταϊάνα Ρος κ.α. Δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά περιθώρια αναμονής για την παρακολούθηση της εξέλιξης των γεγονότων αλλά και της μεγάλης οικονομικής καταστροφής που συνεπάγεται μια ενδεχόμενη ακύρωση ενός καλλιτεχνικού γεγονότος που συγκεντρώνει περισσότερες από 200.000 κόσμου ετησίως, οι διοργανωτές συνεχίζουν τις προετοιμασίες και ελπίζουν στο θαύμα.


Δεν ισχύει το ίδιο, ωστόσο, για το άλλο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ του κόσμου, το Coachella, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε χθες, αναβάλλεται για τον Οκτώβριο του 2020. Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια και προσελκύει περί τις 100.000 κόσμου ημερησίως, δεν θέλησε να πάρει το ρίσκο ενός ενδεχόμενου φιάσκο οπότε προτίμησε να αφήσει να παρέλθει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

 

Πολλές και έντονες ήταν οι αντιδράσεις στο άκουσμα της ανακοίνωσης της ακύρωσης ενός επίσης πολύ μεγάλου φεστιβάλ, του SXSW, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, για 24η συνεχή χρονιά, από τις 16 έως τις 22 Μαρτίου, στο Όστιν του Τέξας. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της μουσικής, της τεχνολογίας και του κινηματογράφου στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες και εκπρόσωποι εταιρειών – κολοσσών από διάφορες γωνιές του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί πως το φεστιβάλ αυτό μεταδίδεται, μέσω live streaming, από την Apple Music, το Sportify κ.α.



Θύμα του κορωνοϊού έπεσε και το Γαλλικό Φεστιβάλ Ηλεκτρονικής Μουσικής «Tommorowland Winter» το οποίο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 21 Μαρτίου στις γαλλικές Άλπεις όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τη μουσική με το σκι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου: «Είπα ήρθε και μένα η ώρα μου!»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
#MasterChefGR: Από συμπαίκτες... αντίπαλοι! Πέντε μάγειρες για την τελική 10άδα και τρεις για αποχώρηση!
#SurvivorGR: O James εγκατέλειψε τη μονομαχία και αποχώρησε - Oι μάχες για την 4η ασυλία & το Coco Bongo
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θεωρώ “Περρη-ττό” να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα»
Το ‘πε και το ‘κανε ο Lavadom! Ο Ισπανός youtuber συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι!
Η Τατιάνα Στεφανίδου, έσφαξε on air, περίτεχνα και με το γάντι τον Γιώργο Λιάγκα: «Ξεχνάς, γρήγορα!»