EUROVISION 2016: Ακυρώνεται η νίκη της Ουκρανίας;

Tην ακύρωση της νίκης της Ουκρανίας ζητά διαδικτυακό ψήφισμα, που προκάλεσε τόσο ντόρο με αποτέλεσμα η διοργανώτρια ΕBU να απαντήσει στα όσα ακούγονται.  Το διαδικτυακό ψήφισμα κατατέθηκε την Δευτέρα και μάζεψε περισσότερες από 360.000 υπογραφές.


Όπως υποστηρίζουν, το «1944» ερμηνεύτηκε πρώτη φορά τον Μάιο του 2015, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, αλλά και προωθήθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους, ελέω και των διπλωματικών διαξιφισμών της Ουκρανίας με την Ρωσία.


Η EBU σε ανάρτηση της στο Facebook σημειώνει:  «Η Eurovision είναι ένας αγαπημένος διαγωνισμός εδώ και 61 χρόνια. Μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής. Καταλαβαίνουμε ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού προκαλεί πάντα συζητήσεις και διαφορετικές γνώμες» και συνεχίζει: «ο νικητής του 61ου διαγωνισμού αποφασίστηκε από επαγγελματίες της μουσικής και τηλεθεατές, σε ποσοστό 50 – 50. Η Τζαμάλα από την Ουκρανία κέρδισε χάρη στις ψήφους των κριτικών επιτροπών και του κοινού. Επίσης, έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση, ερμηνεύοντας ένας συναισθηματικό τραγούδι, που αφηγείται την προσωπική της ιστορία».


Απαντώντας στο αίτημα για ακύρωση του αποτελέσματος, η EBU ξεκαθαρίζει: «το αποτέλεσμα της Eurovision του 2016 είναι έγκυρο και προέκυψε σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων καναλιών και των καλλιτεχνών, τους οποίους γνωρίζει  κάθε πιστός θαυμαστής του διαγωνισμού. Η Ουκρανία είναι και θα παραμείνει η νικήτρια της Eurovision του 2016. Καλούμε όσους υπογράφουν αυτό το αίτημα να σεβαστούν το αποτέλεσμα, που είναι απολύτως σύμφωνο με τους κανόνες, αλλά και να συνεχίσουν έναν παραγωγικό διάλογο για το πώς θα ενδυναμώσουμε και θα βελτιώσουμε τον διαγωνισμό, που μπαίνει στην έβδομη δεκαετία της ζωής του».
 

Δειτε Επισης

Το «ευχαριστώ» του Χρήστου Μάστορα και η δημόσια υπόσχεση στη Μαρινέλλα
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Όταν έβγαζα πολλά χρήματα από τη δουλειά μου, τα ξόδευα αμέσως…»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Η Παναγιά και ο Ταξιάρχης μου κράταγαν το χέρι και με ξαναγύρισαν…»
Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με τη Νατάσα Θεοδωρίδου…» - Το beef με τον Νότη Σφακιανάκη
Συγκινεί η Γλυκερία για τον θάνατο της μητέρας της: «Είναι ξεριζωμός. Είναι ορφάνια. Kόβονται οι ρίζες σου»
#MasterChefGR: Αυτή είναι η τελική 10άδα του φετινού διαγωνισμού!
Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears