Έφτυσε το φαγητό ο Σωτήρης Κοντιζάς στο #MasterChefGR

 

Τι βρήκε μέσα στο πιάτο; Ποιοι ήταν οι αρχηγοί στην 1η ομαδική δοκιμασία; Tι έγινε στη σημερινή πρώτη ομαδική δοκιμασία;

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Η πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef ήταν έτοιμη να λάβει μέρος και οι 22 πλέον διαγωνιζόμενοι, μετά την αποχώρηση του Ηλία Ηλιόπουλου, ήρθαν προσγειωμένοι και άκρως συνειδητοποιημένοι ότι υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο. Ακόμα και εκείνοι, που πίστευαν ότι είναι οι καλύτεροι, έπρεπε να αναθεωρήσουν μετά τη δοκιμασία αποχώρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Οι παίκτες του MasterChef ήταν έτοιμοι για την πρώτη τους ομαδική δοκιμασία, αλλά τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμεναν. Η πρώτη έκπληξη ήταν όταν οι κριτές ανακοίνωσαν πως η Κατερίνα Λένη δεν θα πάρει μέρος στη δοκιμασία, καθώς ήταν η νικήτρια στο τεστ δημιουργικότητας.

 

Τίποτα όμως δεν ήταν όπως το περίμεναν! Η έκπληξη ήρθε όταν ένα πλεονέκτημα, σε αυτό που ήδη είχε κερδίσει η ερασιτέχνης μαγείρισσα Κατερίνα Λένη με την κάρτα Ασυλίας, ανέτρεψε τις προσδοκίες των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων.

Η δεύτερη έκπληξη για τους παίκτες ήταν ο αριθμός των ομάδων. Μέχρι σήμερα ξέραμε πως σε όλες τις ομαδικές δοκιμασίες οι ομάδες είναι δύο, όμως, εδώ ήρθε η ανατροπή, καθώς οι παίκτες θα χωρίζονταν σε τρεις ομάδες και μάλιστα η Κατερίνα θα ήταν αυτή που θα διάλεγε τους αρχηγούς.

Η Κατερίνα επέλεξε για αρχηγούς τους Ηλία Κιαζόλι, Σταύρο Βαρθαλίτη και Ηρακλή Αποστολίδη. Οι τρεις ομάδες έπρεπε να ετοιμάσουν ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο κι ένα επιδόρπιο με βασικό υλικό το φιστίκι Αιγίνης, κάτι που προκάλεσε ακόμα μία έκπληξη στους παίκτες.

 
 
Τρεις ομάδες και όχι δυο θα ήταν η πρώτη ανατροπή για την ομαδική δοκιμασία. Πολύ γρήγορα οι φιλόδοξοι μάγειρες του διαγωνισμού κατάλαβαν ότι έπρεπε απλά να αφεθούν σε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί για αυτήν την ομαδική δοκιμασία. Το μόνο που μπορούσαν πραγματικά να κάνουν, ήταν να καταφέρουν να μείνουν ευέλικτοι και η κάθε μια από τις τρεις ομάδες να λειτουργήσει σαν ένα σώμα.
 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κριτές τους ανακοίνωσαν πως θα μαγείρευαν ανά δυάδες κάθε 15 λεπτά, κάτι σαν σκυταλοδρομία.
 

 

Σε αυτήν την εσωτερική ομαδική δοκιμασία, από την πρώτη κιόλας στιγμή τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Οι παρέες έχουν σχεδόν διαμορφωθεί. Συμπάθειες και αντιπάθειες, εμφανείς από την αρχή, έδωσαν μια ξεκάθαρη εικόνα επάνω στον εξώστη.

 

Η σοβαρότητα, η έμπνευση, η μεθοδική οργάνωση για τα πιάτα, που έπρεπε να βγουν πάντα σε επίπεδο MasterChef, η σωστή καθοδήγηση από τους αρχηγούς και η πιστή εφαρμογή των οδηγιών τους, θα απέδιδε. Αυτό όμως δεν ίσχυε το ίδιο και για τις τρεις ομάδες.

 

Στο τέλος της δοκιμασίας, οι τρεις κριτές δοκίμασαν τα πιάτα και βαθμολόγησαν τις προσπάθειες και το αποτέλεσμα της κάθε ομάδας. Στο ορεκτικό της κόκκινης ομάδας, οι κριτές βρήκαν χώμα μέσα, με τον Σωτήρη Κοντιζά να φτύνει τη μπουκιά που είχε βάλει στο στόμα του.

Οι κριτές, λοιπόν, δοκίμασαν όλα τα πιάτα, βαθμολόγησαν, αλλά το αποτέλεσμα θα το μάθουμε στο αποψινό επεισόδιο.

 

Απόψε στις 21:00, στο 13ο Επεισόδιο του MasterChef 4: Στη σημερινή ανακοίνωση, η ομαδικότητα, η αναπάντεχη επιλογή των τριών αρχηγών και η ποιοτική απόδοση των ομάδων σε σχέση με τα δεδομένα, που όφειλαν να καλύψουν τα πιάτα τους, είναι τα θέματα, που συζητούνται.

Από τις πρώτες κουβέντες κριτών και διαγωνιζόμενων, μια ομάδα διακρίνεται για την πειθαρχία και την απόδοσή της μέσα στην κουζίνα του MasterChef 4. Η αναμονή για τη γευστική όμως απόδοση είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

Αυτή η ομαδική απέδειξε ότι το μαγειρικό επίπεδο είναι αρκετά ανεβασμένο, όπως άλλωστε και οι απαιτήσεις των κριτών, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη, Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Κουβέντες πυροδοτούν ελαφρώς τα πνεύματα, αφού δύο από τις τρεις ομάδες πιστεύουν πολύ ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Η ανακοίνωση της νικήτριας ομάδας ξεσηκώνει ένα κύμα χαράς για τους νικητές θυμίζοντας εξέδρα γηπέδου και μεγάλη θλίψη για τους ηττημένους. Οι νικητές, αυτής της ομαδικής δοκιμασίας, θα συναντήσουν και θα απολαύσουν την παρέα του Γιάννη Αποστολάκη, για πρώτη φορά από την είσοδό τους στο MasterChef 4, μαζί με έναν περσινό αγαπημένο παίκτη, τον Σταμάτη Κωβαίο.

Πίσω, στην κουζίνα του MasterChef 4 όμως, μια πολύ απαιτητική δοκιμασία ασυλίας, που περιμένει τους ηττημένους, ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη με το ανατρεπτικό της αποτέλεσμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
#MasterChefGR: H απίθανη Χριστίνα Χριστοφή πέρασε στον τελικό του Silver Award! Θα αντιμετωπίσει τον Κυψίδη