Hθοποιοί που κέρδισαν #Oscar επειδή υποδύθηκαν διάσημες προσωπικότητες

 

Δεν είναι μυστικό ότι οι βιογραφικές ταινίες αποτελούν πλέον ένα ασφαλές στοίχημα για τα Όσκαρ. Κάθε χρόνο την περίοδο των κινηματογραφικών βραβείων υπάρχει τουλάχιστον μια ταινια που καταγράφει την ζωή μιας διάσημης προσωπικότητας, με τον ηθοποιό που την ενσαρκώνει να φεύγει συνήθως με μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Όσκαρ ή ένα SAGA (πολλές φορές και τα τρία) στο χέρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 

Έχουμε δει ηθοποιούς να υποδύονται πολιτικές φιγούρες, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Γκάντι και ο Αβραάμ Λίνκολν, ενώ άλλες φορές χρειάζεται να κάνουν μαθήματα φωνητικής και να αποκτήσουν προφορά, για να υποδυθούν διάσημους μουσικούς, όπως ο Ρέι Τσαρλς και ο Φρέντι Μέρκιουρι.

Τούτου λεχθέντος, συγκεντρώσαμε τους ηθοποιούς που κέρδισαν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο επειδή υποδύθηκαν με εξαιρετικό τρόπο σημαντικές ιστορικές φιγούρες.

Μπάρμπαρα Στρέιζαντ

Πέρα από την καριέρα της στο χώρο της μουσικής, η Στρέιζαντ έχει διαγράψει λαμπρή πορεία στο χώρο του κινηματογράφου. Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση το 1968 στο μιούζικαλ “Ένα Αστείο Κορίτσι”, όπου υποδύθηκε την νεαρή ηθοποιό και τραγουδίστρια, Φάνι Μπράις. Η ταινία της χάρισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το οποίο μοιράστηκε με την Κάθριν Χέπμπορν επίσης νικήτρια εκείνη τη χρονιά για την ταινία “Το Λιοντάρι του Χειμώνα”.

 

Μπεν Κίνγκσλεϊ

Ο σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ είναι γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Μαχάτμα Γκάντι, στην ταινία Γκάντι του 1982, για την οποία κέρδισε Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

 

Τζο Πέσι

Ο Τζο Πέσι, γνωστός από ρόλους «κακών» και «σκληρών» που έχει ενσαρκώσει στον κινηματογράφο, κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως Τόμι Ντε Βίτο στην ταινία “Τα καλά παιδιά” του Μάρτιν Σκορτσέζε.

 

Τζούλια Ρόμπερτς

Η Τζούλια Ρόμπερτς κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Έριν Μπρόκοβιτς” του 2000, στην οποία ενσαρκώνει Έριν Μπρόκοβιτς, μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών που έγινε γνωστή για τον δικάστικό της αγώνα εναντίον της αμερικανικής εταιρίας Pacific Gas and Electric Company.

 

Τζέιμι Φοξ

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέιμι Φοξ βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 2004, επειδή ενσάρκωσε τραγουδιστή Ρέι Τσαρλς στην βιογραφική ταινία “Ray”, η οποία εξιστορεί τον βίο και την πολιτεία του ιδιοφυούς μουσικού των Blues, της Jazz, της Soul και της Rock’ n’ Roll.

 

Κέιτ Μπλάνσετ

Η Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του 2004 “Ιπτάμενος Κροίσος”, στην οποία υποδύεται την ηθοποιό της κλασσικής εποχής του Χόλιγουντ, Κάθριν Χέπμπορν.

 

Ρις Γουίδερσπουν

Το 2005, η Γουίδερσπουν έλαβε επαίνους για την ερμηνεία της ως Τζουν Κάρτερ στην ταινία “Walk the Line” που αφηγείται την αληθινή ιστορία του κάντρι μουσικού Τζόνι Κας. Η Γουίδερσπουν κέρδισε το Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα, το BAFTA και το Screen Actors Guild Award Α’ Γυναικείου Ρόλου.

 

Έλεν Μίρεν

Η Αγγλίδα ηθοποιός, η οποία τιμήθηκε με τον τίτλο της Λαίδης από το Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας, για την προσφορά της έως τώρα, κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Βασίλισσα Ελισάβετ στην ταινία “The Queen” του 2006.

 

Σον Πεν

Ο Σον Πεν κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία του 2008 “Milk”, στην οποία υποδύεται τον Αμερικανό πολιτικό Χάρβεϊ Μιλκ, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και πρώτο δηλωμένο ομοφυλόφιλο άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο.

 

Μέριλ Στριπ

Η Στριπ, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς της σύγχρονης εποχής, το 2012 κέρδισε το τρίτο της Όσκαρ για την ταινία “Η Σιδηρά Κυρία”, στην οποία την πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

 

Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Ο πολυβραβευμένος Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις, το 2012 υποδύθηκε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αβραάμ Λίνκολν, στην ταινία “Λίνκολν” του Στίβεν Σπίλμπεργκ, όπου εμφανίστηκε στο πλευρό του Τόμι Λι Τζόουνς και της Σάλι Φιλντ σε μια ερμηνεία που του χάρισε για άλλη μια φορά την εύνοια των κριτικών καθώς και το τρίτο του Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Δράμα, Βραβείο BAFTA και Βραβείο SAG.

 

Ραμί Μάλεκ

Ο Ραμί Μάλεκ το 2018 πρωταγωνίστησε στην βιογραφική ταινία “Bohemian Rhapsody”, στον ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία, το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και το BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου.

 

Κόλιν Φερθ

Το 2011 ο Φερθ βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος στην ταινία “Ο Λόγος του Βασιλιά”. Για την ερμηνεία του βραβεύτηκε επίσης με Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Screen Actors Guild Award.

 

Έντι Ρέντμεϊν

Το 2014 ο Ρέντμεϊν ενσάρκωσε τον Άγγλο φυσικό Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία “Η Θεωρία των Πάντων”, για την οποία βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου – Δράμα, ενώ έλαβε υποψηφιότητα για Screen Actors Guild Award Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο και ένα Βραβείο BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου.

 

Σίσι Σπέισεκ

Η Σίσι Σπέισεκ είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία “Η Κόρη του Ανθρακωρύχου” το 1980, όπου υποδύθηκε την τραγουδίστρια μουσικής κάντρι Λορέτα Λιν.

 

 

Δειτε Επισης

On air σκοτωμός Λιάγκα - Καλύβα για το... περιεχόμενο του Γιώργου Αυτιά & το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια»
Η Ελένη Τσολάκη για το viral σχόλιο του Elon Musk: «Χαιρετίστε με, κάνω βαλίτσες φεύγω! Aναλάμβανω θέση CEO!»
Το grand finale, τα δώρα του Ρέμου στη Φουρέιρα για τον γιο της και τον Μποτία, και οι λαμπερές παρουσίες
Ραγίζει καρδιές ο Γιώργος Γιαννιάς για την απώλεια των γονιών του: «Νιώθω μισός»
Κώστας Αποστολάκης: «Αισθάνθηκα ότι αδίκησα την κόρη μου σε πράγματα άυλα, μη φθαρτά, ψυχολογικά»
Το βίντεο του Γιάννη Καλλιάνου με δάκρυα στα μάτια: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν»
Η μακροσκελής ανάρτηση του Αλέξη Παππά μετά το #SurvivorGR: «Δεν σημαίνει ότι τελείωσαν όλα»
Ο Πύρρος Δήμας μιλά για την αλλαγή επιθέτου της κόρης του και το θέμα που κάποιοι δημιούργησαν
Η μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε τελευταία στιγμή, για την εμφάνισή της η Μαρίνα Σάττι στην #Eurovision
#Eurovision 2024: Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Έλενα Παπαρίζου