Έφυγε σε ηλικία 103 ετών ο θρύλος του Hollywood Kirk Douglas

 
Ο Κερκ Ντάγκλας, ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου, εμβληματική μορφή μιας χρυσής εποχής για το Χόλιγουντ, πολλές ερμηνείες του οποίου θεωρούνται κλασικές, όπως αυτή στην ταινία Σπάρτακος (1960, σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ), πέθανε χθες Τετάρτη σε ηλικία 103 ετών, ανακοίνωσε ο γιος του, ο Μάικλ Ντάγκλας, επίσης διάσημος ηθοποιός.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Ο θρύλος της έβδομης τέχνης είχε αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας από τη δεκαετία του 1990 και μετά. Υπέστη εγκεφαλικό το 1996 και καρδιακή προσβολή το 2001.
 

 
Ο Κερκ Ντάγκλας έπαιξε τις επτά δεκαετίες της καριέρας του σε περίπου εκατό ταινίες, ανάμεσά τους στη μεταφορά του βιβλίου Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα του Ιουλίου Βερν (1954), αλλά και φιλμ γουέστερν, δραματικές, αστυνομικές, πολεμικές ταινίες, πολύ συχνά στον ρόλο του σκληρού.
 

 
«Με τεράστια θλίψη τα αδέλφια μου και εγώ ανακοινώνουμε ότι ο Κερκ Ντάγκλας μας άφησε (...) σε ηλικία 103 ετών. Για τον κόσμο, ήταν ένας θρύλος, ένας ηθοποιός της χρυσής εποχής των κινηματογραφικών ταινιών (...), ένας ανθρωπιστής η δέσμευση του οποίου στη δικαιοσύνη και στις υποθέσεις στις οποίες πίστευε τον μετέτρεψαν σε πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας», πάντως «για εμένα και τ` αδέρφια μου, τον Τζόελ και τον Πίτερ, ήταν απλά ο μπαμπάς», ανέφερε ο Μάικλ Ντάγκλας σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
Συγκινητικό και το αντίο από τη νύφη του, σύζυγο του Μάικλ Ντάγκλας, την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. «Αγαπημένε μου Κερκ, θα σε αγαπώ για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μου λείπεις ήδη. Ξεκουράσου» έγραψε η γνωστή ηθοποιός.

 
 
Μεγάλος γυναικάς, ο Ντάγκλας είχε διάφορες κατακτήσεις αλλά ζούσε από το 1994 με την ίδια γυναίκα, την Αν Μπάιντενς, που συνάντησε το 1954 στη Γαλλία κι έγινε η δεύτερη σύζυγός του. Ο Κερκ Ντάγκλας, γιος Εβραίων μεταναστών από τη Λευκορωσία, είχε γίνει γνωστός για το εκρηκτικό στιλ πολλών ερμηνειών του, διότι αποτύπωνε στη μεγάλη οθόνη ιδίως το αίσθημα της οργής και της εξέγερσης εναντίον «της αδικίας», όπως έλεγε ο ίδιος. Μετατράπηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της κινηματογραφικής βιομηχανίας τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.
 
 

 
Πρωταγωνίστησε επίσης στην προσπάθεια να σπάσει η λεγόμενη «μαύρη λίστα» στο Χόλιγουντ, ο αποκλεισμός ηθοποιών, σκηνοθετών και σεναριογράφων διότι συνδέονταν με το κομμουνιστικό κίνημα ή θεωρούνταν συμπαθούντες και συνοδοιπόροι τη δεκαετία του 1950. Ο ίδιος είχε εξομολογηθεί πως αισθανόταν μεγαλύτερη υπερηφάνεια για αυτό, παρά για οποιονδήποτε ρόλο του.

 
Ο Μάικλ Ντάγκλας έγραψε για τον θάνατο του πολυαγαπημένου του πατέρα...
 
«Είναι τόσο λυπηρό που τα αδέρφια μου κι εγώ ανακοινώνουμε τον θάνατο του πατέρα μας Κέρκ Ντάγκλας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 103 ετών. Για τον κόσμο ήταν ένας μύθος, ένας ηθοποιός από τις χρυσές εποχές του κινηματογράφου που έζησε όμορφες στιγμές όλα αυτά τα χρόνια , ένας δίκαιος άνθρωπος που έγινε πρότυπο για όλους εμάς που ήμασταν γύρω του.
Αλλά για εμένα και τα αδέρφια μου, Τζόελ και Πίτερ, ήταν απλώς ο πατέρας μας, για την Κάθριν ένας υπέροχος πεθερός, για τα εγγόνια του και τα δισέγγονα του ένας υπέροχος παππούς και για τη σύζυγό του Άνν, ένας υπέροχος σύζυγος.
Ο Kέρκ έζησε μια υπέροχη ζωή και θα ζει μέσα από τις ταινίες του που θα μεγαλώνουν πολλές γενιές ακόμη ενώ θα συνεχίσει να εμπνέει με το έργο που άφησε πίσω του πολλούς ανθρώπους με την φιλανθρωπία και τον αγώνα του για παγκόσμια ειρήνη.
Αφήστε με να τελειώσω με τις λέξεις που του είπε στα τελευταία του γενέθλια, τα οποία είναι αληθινά. «Πατέρα σε αγαπώ τόσο πολύ και είμαι πολύ περήφανος που είμαι γιος σου».
 
 
 
Το ίδιο συγκινητικό ήταν και το post της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς για τον πολυαγαπημένο πεθερό της. Η διάσημη ηθοποιός έγραψε συγκεκριμένα:
 
«Στον αγαπημένο μου Κέρκ, θα σε αγαπώ για όλη μου τη ζωή. Μου λείπεις ήδη. Ξεκουράσου....»
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέθανε σε ηλικία 47 ετών η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, Mandisa-Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
Θύμα άγριου ξυλοδαρμού η αδελφή της Χριστίνας Μηλιού, από τον σύντροφό της - Η κατάθεση της
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η αντίδραση της Ιωάννας Τούνη για τον έλεγχο παραπλάνησης των «influencers»: «Δεν κατάλαβα, τι ακριβώς;»
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Έλλη Κοκκίνου: «Δεν έχω κάνει πλαστικές. Βλέπω πράγματα που με ενοχλούν στο πρόσωπό μου στα 54 μου!»
Έλλη Στάη: «Πέρασαν χρόνια για να ισορροπήσω. Ήμουν πάρα πολύ αγριωπή, σκληρή και αυστηρή»
Παναγιώτα Βλαντή: «Μου έλεγαν: έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις & με έκαναν να νιώθω άσχημα»