Μαριονέτες: Μία ελληνική ταινία που αξίζει να δεις

 H ταινία του Παντελή Καλατζή ''ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ'' αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση ελληνικής ταινίας. Αφενός έχει ένα all star cast το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ονόματα όπως: Αλέξης Γεωργούλης, Γιώργος Κιμούλης, Γιούλικα Σκαφιδά, Άκης Σακελλαρίου, Γιώργος Χρανιώτη, Ναταλία Δραγούμη, Τάσος Νούσια, Κλέλια Ρένεση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Μάνος Βακούσης.
Αφετέρου αποτελεί την πρώτη προσπάθεια του πρωταγωνιστή Αλεξη Γεωργούλη στη συγγραφή σεναρίου. Ο ηθοποιός, γνωστός κυρίως για τους ρόλους του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως γόης, αυτή τη φορά καταπιάνεται και με το δημιουργικό κομμάτι της σύλληψης μιας κινηματογραφικής ιδέας και την αποτύπωση της στο χαρτί και παρέα με το σκηνοθέτη αλλά και τον Λάζαρο Μπαλαούρα, την έφεραν στις κινηματογραφικές οθόνες.
Η ιντριγκαδόρικη ιστορία του Φίλιππου, ενός δημοσιογράφου που ζει απομονωμένος σε κάποιο χωριό της Ελλάδας τα τελευταία έξι χρόνια και των ανατροπών που προκαλούνται στη ζωή του από την άγρια δολοφονία του αδελφικού φίλου και πρώην συνεργάτη του, είναι ένα πρώτης τάξεως υλικό για μια ταινία με ενδιαφέρον και υπαρκτό αντίκρισμα στο ελληνικό γίγνεσθαι της διαπλοκής και των κεκλεισμένων-των-θυρών παρασκηνιακών αποφάσεων που κινούν τα πραγματικά νήματα της κοινωνίας μας στη μετα-millennium εποχή.

Ο πρωταγωνιστής, επιστρέφει στην Αθήνα ώστε να ψάξει  απαντήσεις για το θάνατο του φίλου του με τα στοιχεία που συλλέγει να τον φέρνουν αντιμέτωπο με ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Έχουμε λοιπόν ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου το οποίο, με σαφείς επιρροές από τη μυθολογία που ενέπνευσαν νουβέλες συγγραφέων όπως ο Dan Brown (Κώδικας Ντα Βίντσι), προσπαθεί να κάνει κι ένα κοινωνικό σχόλιο για τις σκιώδεις θρησκευτικές σέκτες που δρουν παρασκηνιακά και στη χώρα μας, όπως άλλωστε παντού  στον κόσμο.
πί το ελληνικότερο βέβαια κι όχι πάντα επιτυχημένα. Σε κάποια σημεία οι διάλογοι φλερτάρουν με το γραφικό, αλλά η ταινία με την ηθική πυξίδα της στο σωστό προσανατολισμό και με τις άνω του μετρίου τεχνικές  συνεισφορές του σχεδιασμού παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια), της εξαιρετικής φωτογραφίας και της μουσικής του (έκπληξη!) Γιώργου Αλκαίου, τα καταφέρνει έτσι ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή ελληνική παραγωγή επιπέδου.
 
 

Δειτε Επισης

Τα κορίτσια του Scorpios Music Bar, ΠΑΜ! σε κοινή συνέντευξη: «Οι Έλληνες άντρες είναι μαμάκηδες κάργα»
Άννα Βίσση: Το prive party στην Λεμέσο και το ζεϊμπέκικο της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου
Σύννεφα στη συνεργασία της Έλενας Παπαρίζου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη - Ακυρώνουν τις συναυλίες τους;
Η σοκαριστική αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τον θάνατο του πατέρα του: «Tους είπα αφήστε τον να φύγει»
Συγκινεί η Κωνσταντίνα: «Έχουν περάσει πλέον 50 χρόνια, χάθηκαν όλες οι ελπίδες για τον πατέρα μου»
Όλα τα νεότερα για τoν Δημήτρη Κόκοτα: «Οι γιατροί του μίλησαν και ανταποκρίθηκε, αποκτά συνείδηση»
Λάκης Γαβαλάς: «Στη φυλακή είχα μηδέν λίμπιντο, δεν ξέρω αν βάζουν κάτι στο φαγητό. 15 μήνες, τίποτα»
H Διαμαντένια Ελένη Φουρέιρα στην απονομή του album της με τον Αλμπέρτο Μποτία στο πλευρό της
Ηλίας Βρεττός: «Έσκασα με την σπονδυλική στήλη. Αν είχα σκάσει με το κεφάλι στην άσφαλτο δεν θα ήμουν εδώ»
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - Το συγκλονιστικό ξέσπασμα του, οι αντιδράσεις & σειρά δηλώσεων