Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020 | Επικοινωνία
Facebook Header Button  Tweeter Header Button   Youtube Header Button Instagram Header Button
trans gif

Η απάντηση του Τσουρούλλη για το θέμα του ΡΙΚ ήρθε από τηλεόρασης!

  21/11/2019 08:36
Η απάντηση του Τσουρούλλη για το θέμα του ΡΙΚ ήρθε από τηλεόρασης!

Η απάντηση του Τσουρούλλη για το θέμα του ΡΙΚ ήρθε από τηλεόρασης!

  21/11/2019 08:36
 
 
Η δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Συγκροτήματος Δίας ανακοινώθηκε στο δελτίο ειδήσεων
 

Απάντηση στα  δημοσιεύματα που φέρουν τον Γενικό Διευθυντή του Συγκροτήματος Δίας και της τηλεόρασης Sigma, Χρύσανθο Τσουρούλλη, να είναι ο αντικαταστάτης του Γενικού Διευθυντή του ΡΙΚ, Μιχάλη Μαραθεύτη, όπου παραιτήθηκε αιφνιδίως χτες, έδωσε μέσω γραπτής δήλωσης, που παρουσιάστηκε και με σχετικό βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συγκεκριμένα, ο Χρύσανθος Τσουρούλλης δήλωσε πως «Με κάθε σεβασμό στο δημοσιογραφικό λειτούργημα θεωρώ τα σημερινά δημοσιεύματα, που με αφορούν, αβάσιμα και κακοήθη».

Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι του ΡΙΚ έλαβαν χτες επιστολή με την οποία ο κύριος Μαραθεύτης ανακοίνωσε την παραίτηση του και εξήγησε τους λόγους της απόφασης του. 

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι χθες το βράδυ στο τέλος της συνεδρίας του Διοικητικού Συμβουλίου, έκρινα σκόπιμο να ενημερώσω τον Πρόεδρο και τα μέλη ότι έχω δεχθεί δύο εξαίρετες προτάσεις για επιτελική θέση σε μεγάλους οργανισμούς από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό. Σημείωσα ότι και στο παρελθόν έγινα δέκτης προτάσεων τις οποίες είχα απορρίψει, αλλά στην προκειμένη, λόγω της σημαντικότητας των προτάσεων, δεν θα μπορούσα να μην προβληματιστώ και να προχωρήσω στην αποδοχή μίας εκ των δύο.

Κατά την τριετή μου παραμονή στη Γενική Διεύθυνση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Κύπρου και με την πολύτιμη συνδρομή όλων εσάς, των ανθρώπων του ιδρύματος, το ΡΙΚ έκανε ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Η μετάβαση από την παραγωγή με κασέτες beta σε μια tapeless εποχή με την υιοθέτηση του συστήματος newsroom, η παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στα δημόσια νοσηλευτήρια για την πλειοψηφία των συναδέλφων που ήταν ακάλυπτοι, η πλήρης ανακαίνιση του στούντιο 1 και αναδιαμόρφωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, η αναδόμηση του τηλεοπτικού προγράμματος που έφερε το ΡΙΚ1 σε κορυφαίες θέσεις τηλεθέασης, το επιτυχές άνοιγμα σε νεανικά κοινά, η δημιουργία ενός νέου πυλώνα πολιτισμού - του ΡΙΚ Classic, η αλλαγή της εταιρικής εικόνας και των idents, η ενισχυμένη παρουσία στην EBU και της εκπροσώπησης της χώρας μας εν γένει, η εδώ διοργάνωση συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων της EBU, η ουσιαστική συμβολή στην ετοιμασία νέας οργανικής δομής, η τροχοδρόμηση ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, το άνοιγμα στην κοινωνία και η στήριξη εκδηλώσεων εκτός κέντρου και η ενεργός προσπάθεια επίλυσης χρόνιων προβλημάτων και στρεβλώσεων δεν αποτελούν παρά κάποια από τα απτά παραδείγματα συλλογικής προσπάθειας που έγιναν επί ημερών μου στο ΡΙΚ. Όλα αυτά δεν θα ήταν βεβαίως εφικτό να πραγματοποιηθούν χωρίς την δική σας εξαιρετικά πολύτιμη και καταλυτική συμβολή αλλά και την στήριξη που επιδείξατε όλο αυτό το διάστημα.

Για αυτά και άλλα πολλά, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σας, τον κόσμο του ΡΙΚ και σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια η δημόσια ραδιοτηλεόραση να αποκτήσει την διεισδυτικότητα και το προφίλ που της αξίζουν εκπληρώνοντας, όπως επιβεβαιώνουν και οι εκθέσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης στο ακέραιο τον σημαντικό της ρόλο και την αποστολή της.

Νιώθω πραγματικά ευγνώμων που γνώρισα επαγγελματίες και ανθρώπους που θα ζήλευαν όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα στην Κύπρο και το ΡΙΚ πρέπει να νιώθει περήφανο για το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.  Αυτό θα είναι πάντοτε το μήνυμα που θα μεταφέρω μετά τις εμπειρίες μου στη Γενική Διεύθυνση του ΡΙΚ.

Θέλω με αυτή την ευκαιρία να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πραγματικά εξαίρετη συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες οφείλω και στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Νοείται ότι τις ερχόμενες βδομάδες θα συνεχίσω, μέχρι και την λήξη της νενομισμένης προθεσμίας, αλλά και βεβαίως θα παραμείνω ενεργός υποστηρικτής και μετά την αποχώρηση μου από την Γενική Διεύθυνση. Εκφράζω την βεβαιότητα ότι οι αλλαγές που έχουν τροχοδρομηθεί θα συνεχίσουν και καλώ όλους να στηρίξουν αυτή την σημαντική προσπάθεια.

Ευχαριστώντας σας όλους ξανά,

Μιχάλης Μαραθεύτης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας