Η Κύπρια με την μελωδική φωνή πίσω από τα τραγούδια των σειρών Ανδρέα & Κούλλη

 

H Φρόσω Στυλιανού είναι από τις πιο ταλαντούχες, μελωδικές και πολλά υποσχόμενες τραγουδοποιούς της νέας γενιάς. Φέτος ντύνει μουσικά τα "Αστέρια στην άμμο". 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Δεν είναι μόνο η υπέροχη φωνή της αλλά και τα τραγούδια των οποίων γράφει τους στίχους της μουσικής. Μετά την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Άλλες Μέρες» η ταλαντούχα ερνημεύτρια και δημιουργός συνεχίζει να μας εκπλήσσει γράφοντας αυτή τη φορά το τραγούδι «Αστέρια στην άμμο» το οποίο επενδύει μουσικά την ομότιτλη σειρά του Alpha. H Φρόσω Στυλιανού μίλησε στο protothema.gr για το πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία, τι ετοιμάζει για τη συνέχεια αλλά και πού μπορεί να την απολαύσει ο κόσμος καθώς τα lives είναι κάτι που το κατέχει καλά.

Νέο τραγούδι με τίτλο «Αστέρια στην άμμο», που επενδύει μουσικά την ομότιτλη σειρά του Αlpha. Πώς προέκυψε αυτή τη συνεργασία;

Η συνεργασία με τον Κούλη Νικολάου, παραγωγό της σειράς «Αστέρια στην άμμο», προηγήθηκε του συγκεκριμένου τραγουδιού. Τον Κούλη τον γνωρίζω από παλιά. Μας συνδέουν κοινοί αγαπημένοι μας άνθρωποι στην Κύπρο. Η σειρά βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη και ενώ παίζονταν εξαρχής τραγούδια μου μέσα στα επεισόδια, μου ζητήθηκε να γράψω κάτι ειδικά για κάποιες σκηνές. Είχα το βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαίρη στα χέρια μου αλλά και το σενάριο, εμπνεύστηκα από την συγκινητική ιστορία που εκτυλισσόταν ήδη στις οθόνες μας και έτσι έγραψα την μουσική και τους στίχους του τραγουδιού «Αστέρια στην άμμο». Το έστειλα στην πρωτόλεια του μορφή στον Κούλη, ο οποίος είναι λάτρης της μουσικής και δίνει μεγάλη έμφαση στα τραγούδια που επιλέγει στις δουλειές του, ενθουσιάστηκε, και έτσι το προχωρήσαμε. Το τραγούδι άρχισε να ντύνει ήδη κάποιες σκηνές, πολύ πριν την επίσημη κυκλοφορία του από την Rain Music.

Πέρα από το τραγούδι «Αστέρια στην άμμο», τη σειρά επενδύουν και τραγούδια όπως και ορχηστρικά μέρη απο το πρώτο προσωπικό σου album «Άλλες μέρες». Πώς νιώθεις που η πρώτη σου δουλειά αγκαλιάζεται από τους τηλεθεατές;

Καταρχάς να πούμε πως μέσα στα επεισόδια δεν ακούγονται μόνο δικά μου τραγούδια και μουσικές. Το τραγούδι των τίτλων με τίτλο «Αποτσίγαρα», με την φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου να αφήνει ρωγμή στον αέρα με την ερμηνεία του, είναι σε μουσική του Αντρέα Αποστόλου και στίχους της Σάννυ Μπαλτζή. Είναι ένα πολύ συγκινητικό τραγούδι το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί πολύ απο τον κόσμο και ταξιδεύει με μεγάλες ταχύτητες. Μέσα στην σειρά, πέρα από τον δίσκο μου, ακούγονται επίσης και πρωτότυπες, εξαιρετικές μουσικές του Αντρέα Αποστόλου, με κινηματογραφική υφή, όπως επίσης και τραγούδια του σπουδαίου μας Βασίλη Παπακωνσταντίνου, απο τον τελευταίο του δίσκο «Μπλέξαμε». Εδώ να πούμε πως στο τραγούδι «Αστέρια στην άμμο» πιάνο έπαιξε ο Αντρέας Αποστόλου, ο οποίος δημιούργησε και τις ηχητικές ατμόσφαιρες μέσα στο κομμάτι.

Τώρα ως προς το πως νιώθω, για να πω την αλήθεια, μου φαίνεται κάπως περίεργο όταν μπαίνω στο σπίτι και ακούω την φωνή μου και τις συνθέσεις μου να βγαίνουν απo την τηλεόραση! Παρόλο που σχεδόν σε κάθε επεισόδιο παίζονται ένα, δύο, μπορεί και τρία τραγούδια μου, και σε πολλές σκηνές η ορχηστρική μου μουσική λειτουργεί ως χαλί για να δημιουργήσει ατμόσφαιρες, δεν μπορώ καθόλου να το συνηθίσω. Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι εκείνη την στιγμή είναι πως απο την στιγμή της γέννησης αυτών των τραγουδιών, είχα στο μυαλό μου «σινεματικές» ατμόσφαιρες, κυρίως απο ένστικτο και αδυναμία τεράστια στα φυσικά όργανα και στην απελευθερωτική δύναμη της κλασικής μουσικής, σε συνδυασμό με τις πλούσιες εικόνες που ούτως ή άλλως δημιουργεί. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον φανταζόμουν τα τραγούδια μου πριν τα ενσαρκώσω στο στούντιο.

Νομίζω πως την περίοδο που τα έγραφα και κυρίως που τα ενορχήστρωνα στο χαρτί, το ζούσα τόσο πολύ που νόμιζα σε στιγμές πως έφτιαχνα κάδρα για κάποιον σκηνοθέτη. Στα «Χίλια Φύλλα» έβλεπα δρόμους φθινοπωρινούς με βροχή και κίτρινα φύλλα σηκωμένα στον αέρα, στο «Πήρες παιχνίδι» έβλεπα την θάλασσα να χάνει το χρώμα της κάτω απο τον παγωμένο ήλιο..Και κοίτα πως έρχονται τα πράγματα, αυτή η πρώτη σου σκέψη όταν δημιουργείς κάτι, να χαράζει τελικά και τον δρόμο του. H ευλογία βέβαια είναι οτι πίστεψε σ’ αυτό το υλικό ο Κούλης Νικολάου και το εμπιστεύτηκε για να ακουμπήσει τις καρδιές των τηλεθεατών της όμορφης αυτής σειράς. Τον ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Αφιερώνεις κάπου το καινούριο σου single «Αστέρια στην άμμο»;
Το αφιερώνω σε όσους ψάχνουν το φως στα πιο περίεργα σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Το ‘πε και το ‘κανε ο Lavadom! Ο Ισπανός youtuber συνάντησε τη Μαρίνα Σάττι!
Η Τατιάνα Στεφανίδου, έσφαξε on air, περίτεχνα και με το γάντι τον Γιώργο Λιάγκα: «Ξεχνάς, γρήγορα!»
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται
Φωκάς Ευαγγελινος: «Θα πω ότι υπάρχουν τρία ευρηματικά λεπτά! Με εμπνέει η αμεσότητά της Μαρίνας Σάττι»
#MasterChefGR: Το μαγειρικό δίδυμο από την Κύπρο μπήκε στην 10άδα! Αποθέωση Χριστίνας & Μάριου!
#SurvivorGR: Aνατροπή στη νέα υποψηφιότητα: «Ζήτησα από όλη την ομάδα να με ψηφίσει»
Eίκοσι Έλληνες αυτοαποκαλούμενoι «influencers», στη λίστα για παραπλάνηση των καταναλωτών
Απασφάλισαν Χατζίδου, Γκουντάρας, Κωνσταντάρας & Τσιμτσιλή για την Super Κική
H Ελένη Φουρέιρα έγραψε ιστορία με το πρώτο διαμαντένιο άλμπουμ στην Ελλάδα