Οι Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν ρόλους σε θρυλικές σειρές

 
Η Κατερίνα Λέχου είπε ‘όχι’ στις Άγριες Μέλισσες και δεν ήταν η πρώτη που έκανε μια (εντελώς) λάθος επιλογή.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Θυμάστε το 2010; Εκείνη την εποχή που το Netflix ήταν μια εφιαλτική προφητεία του μέλλοντος, εκείνη την εποχή που τα social media βρίσκονταν ακόμα σε μία εμβρυακή ρομαντική εποχή, που χαρακτηριζόταν από αυθόρμητα δημόσια status όπως «Φανταστική σειρά το Νησί!»

Το ‘Νησί’ ήταν η τηλεοπτική σειρά που υπογράμμισε την τελευταία άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας, μέχρι την επόμενη, που ξεκίνησε από την φετινή σεζόν, με παραγωγές όπως οι ‘Άγριες Μέλισσες’ που σαρώνουν σε νούμερα τηλεθέασης.

Ένα στοιχείο που ενώνει αυτές τις δυο εποχές, ίσως και να είναι η παρουσία της Κατερίνας Λέχου στο ‘Νησί’ και η (παραλίγο) παρουσία της ίδιας ηθοποιού στις ΄Άγριες Μέλισσες’.

Η ίδια η ηθοποιός δήλωσε πρόσφατα πως λίγο έλειψε να βρεθεί στο καστ της σειράς, αλλά «έτσι είναι η ζωή» και προχωράμε. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, συγκεντρώσαμε εκείνους τους ηθοποιούς που έφτασαν ένα βήμα πριν από θρυλικούς ρόλους. Το λες και Βίβλο των Χαμένων Ευκαιριών.

 

Απαράδεκτοι: Πριν από τον Βλάσση, ήταν ο Τάκης (Μάντουρας)

Αφήνοντας στην άκρη τις φήμες περί ενδεχόμενης «ανάστασης» της σειράς, με νέα προσθήκη στον ρόλο του Βλάση, γυρίζουμε πίσω στο 1990, όταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου έψαχνε ηθοποιούς για το ρόλο του συγκάτοικου του Γιάννη. Ο θρύλος λέει πως η Δήμητρα πριν δώσει το ρόλο στον Βλάσση Μπονάτσο, είχε πλησιάσει τον Τάκη Παπαματθαίου, ο οποίος είχε αρνηθεί ευγενικά, λόγω συμμετοχής του σε άλλο τηλεοπτικό project. Ο Τάκης Παπαματθαίου έγινε ‘Τάκης Μάντουρας’ και εμφανίστηκε σε επεισόδιο της σειράς, ως ανιψιός του Βασίλη Χαλακατεβάκη.

 

Σ`Αγαπώ Μ`Αγαπάς: Όταν η Μαρίνα Κουντουράτου γνώρισε τον Θοδωρή

Σε ένα σουρεαλιστικό mix της τηλεοπτικής ιστορίας, η Εβελίνα Παπούλια, στον απόηχο της επιτυχίας των ‘Δυο Ξένων’ βρέθηκε ένα βήμα πριν τη συμμετοχής της στο ‘Σ`Αγαπώ Μ`Αγαπάς’, όταν ακόμα η Δήμητρα Παπαδοπούλου δεν είχε εμπλακεί στην διαμόρφωση του σεναρίου, που προερχόταν από παραγωγή της καναδικής τηλεόρασης. Η ίδια παραδέχτηκε πως αρνήθηκε τη συμμετοχή γιατί ‘το σενάριο δεν ήταν καλό’. Στη συνέχεια και ο Κώστας Κόκλας έκανε κάποια γυρίσματα για το ρόλο του Θοδωρή, αλλά η συνεργασία επίσης δεν προχώρησε.

 

 

Η Αγάπη Ήρθε Από Μακριά: Ο «κερατάς» Απόστολος Γκλέτσος

Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που αποτέλεσε και το ξεκίνημα της τηλεοπτικής καριέρας του Κώστα Σόμμερ, είχε ένα αρκετά «θορυβώδες» παρασκήνιο. Ο ρόλος του απατημένου συντρόφου της πρωταγωνίστριας Λίνας Σακκά, είχε γραφτεί αρχικά για τον Απόστολο Γκλέτσο, αλλά ό γνωστός ηθοποιός αρνήθηκε. Ο λόγος; «Δεν ήθελα να με πουν κερατά» δήλωσε μερικά χρόνια αργότερα. Ο ρόλος δόθηκε στον Πασχάλη Τσαρούχα.

 

Κωνσταντίνου και Ελένης: «Δημητρούλα» Βλαχάκη προ των πυλών

Ο Χάρης Ρώμας το έχει παραδεχτεί πολλάκις, πως ο ρόλος της Ελένης Βλαχάκη στο Κωνσταντίνου και Ελένης προοριζόταν για τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Χάρης Ρώμας ποτέ δεν βρέθηκαν εντός τηλεοπτικών πλατό και ο ρόλος τροποποιήθηκε σημαντικά για να ταιριάζει στην Ελένη Ράντου.

 

Δυο Ξένοι: Περισσότερο σαν «Ανατομία Ενός Εγκλήματος»

«Καλησπέρα σας»: Ακούγεται η ψυχρή φωνή του αφηγητή μέσα από ένα ημισκότεινο δωμάτιο, μπροστά από μια βιβλιοθήκη. Στο πρώτο μισό της δεκαετίας του `90, ο Γρηγόρης Βαλτινός είχε ταυτιστεί με το ρόλο το αφηγητή στην ‘Ανατομία Ενός Εγκλήματος’, όμως λίγα χρόνια μετά, το δίδυμο Ρήγα-Αποστόλου, έγραψε για εκείνον και την Ελένη Κούρκουλα (!) ένα δίδυμο χαρακτήρων για μια σειρά που θα άφηνε εποχή. Οι ‘Δύο Ξένοι’ προορίζονταν για ένα ντουέτο ηθοποιών που θεωρούνταν ‘έμπειροι’, όμως η τηλεοπτική ιστορία εξελίχθηκε τελείως διαφορετικά.

 

Δειτε Επισης

Ο λόγος που η Silia Kapsis ενώ είναι στην Ελλάδα δεν βρέθηκε στο πάρτι της #Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι
«Special πράγματα»: Το καυτό φιλί στο στόμα Σταμάτη Γονίδη – Ζαφείρη Μελά σαν Madonna - Britney Spears
Η πρώτη on camera αντίδραση της Ελένης Μενεγάκη μετά το τέλος από το Mega
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι ξεσήκωσε τους fans της #Eurovision 2024 - Για πρώτη φορά Live το #Zari
Η σοβαρή περιπέτεια υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου: «Είπα ήρθε και μένα η ώρα μου!»
Μιχάλης Ρακιντζής: Οι αποκαλύψεις για την #Eurovision και το Playback - Αινιγματικός και για τη Σοφία Αρβανίτη
#MasterChefGR: Από συμπαίκτες... αντίπαλοι! Πέντε μάγειρες για την τελική 10άδα και τρεις για αποχώρηση!
#SurvivorGR: O James εγκατέλειψε τη μονομαχία και αποχώρησε - Oι μάχες για την 4η ασυλία & το Coco Bongo
Η απάντηση του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις αντιδράσεις στις δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες
Ιωάννα Μαλέσκου: «Θεωρώ “Περρη-ττό” να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα»