Μοίρασε πρόστιμα που...τσούζουν η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

 

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου εξέδωσε αποφάσεις για 22 υποθέσεις σχετικά με παραβάσεις του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών Νόμου και κανονισμών, με την καμπάνα των προστίμων να χτυπά με μικρά αλλά και μεγάλα ποσά!  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Ανάμεσα σε άλλα, η Αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο των €3.500 στην τηλεόραση Sigma και την σειρά «Γαλάτεια». Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π. 10/2000) σχετικά με τη μετάδοση εντός οικογενειακής ζώνης προγράμματος, το οποίο δεν ήταν κατάλληλο για όλο το κοινό, και την μετάδοση περιεχομένου του οποίου δεν ανταποκρινόταν στη σήμανση που δόθηκε από τον οργανισμό.

Η καμπάνα όμως έπεσε βαριά για το Sigma και όσον αφορά τη μετάδοση αποτελεσμάτων δημοσκόπησης, που σχετιζόταν με τις Εκλογές, έξι μέρες πριν τον Β' Γύρο των Προεδρικών Εκλογών. Η Αρχή επέβαλε για το πιο πάνω το διοικητικό πρόστιμο των €6.000.

Όσον αφορά τη μετάδοση διαφημίσεων παιδικών παιχνιδιών σε ώρα που απαγορεύεται από τη Νομοθεσία (13 παραβάσεις), η Αρχή επέβαλε στο Sigma το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €6.250.
 

Το συνολικό πρόστιμο των €3.000 επέβαλε η Αρχή στο TvOne για την μετάδοση Δελτίου Ειδήσεων, στο πλαίσιο του οποίου μεταδόθηκε συγκαλυμμένη οπτικοακουστική εμπορική ανακοίνωση. Στο ίδιο κανάλι η Αρχή επέβαλε απόφαση για πρόστιμο των €1.800 αναφορικά με την μετάδοση κινηματογραφικής ταινίας, χωρίς να ληφθούν μέτρα για τήρηση των γενικά παραδεκτών κανόνων της ευπρέπειας και της καλαισθησίας στη γλώσσα και στη συμπεριφορά.

Επίσης η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου διερεύνησε αυτεπάγγελτα υπόθεση που αφορούσε στο πρόγραμμα "Ολα για Σένα", όπως αυτό μεταδόθηκε στις 13.12.2017, μεταξύ των ωρών 13:00-15:10.  Η Αρχή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις σχετικά με την μετάδοση προγράμματος, που δεν διεπόταν από την αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας του ατόμου, επιβάλλοντας το συνολικό διοικητικό πρόστιμο των €7.500.


Σε αρκετές περιπτώσεις η Αρχή δεν προέβη σε επιβολή προστίμων, αλλά σε κύρωση της σύστασης, όπως για παράδειγμα έκανε και με το πρόγραμμα του Alpha Κύπρου «Με αγάπη Χριστιάνα». Η Αρχή έκρινε ότι το πρόγραμμα περιείχε λεκτικό υλικό ακατάλληλο για ανηλίκους, ενώ το πρόγραμμα έφερε οπτική και ακουστική προειδοποίηση (K), με αποτέλεσμα οι τηλεθεατές να μην είναι ενήμεροι σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος που παρακολουθούσαν.

Πρόστιμο έλαβε όμως ο Alpha όσον αφορά την σειρά "Έλα στην θέση μου", αναφορικά με δύο επεισόδια, με το ποσό να ανέρχεται στο σύνολο του στα 1000 ευρώ αλλά και για τη μετάδοση είδησης, που είχε ως κεντρικό αντικείμενο το σεξ (κτηνοβασία), χωρίς o οργανισμός να λάβει υπόψη ότι η τοποθέτηση του εν λόγω προγράμματος ήταν εντός οικογενειακής ζώνης και χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες αναπροσαρμογές, καθώς μεταδόθηκαν περιγραφικές λεπτομέρειες για τη δράση του κατηγορούμενου. Η Αρχή επέβαλε για το πιο πάνω το διοικητικό πρόστιμο των €250.

Για την ίδια προβολή της είδησης, το ίδιο ποσό των €250 υποχρεούτε να πληρώσει τόσο το Open Tv όσο κα το "EXTRA τν" 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Η Τατιάνα Στεφανίδου, έσφαξε περίτεχνα και με το γάντι τον Γιώργο Λιάγκα, στον αέρα της εκμπομπής της
Αιφνίδια αποχώρηση βόμβα της Πρωθιέρειας του Mega - H συνεργασία της Ελένης Μενεγάκη ολοκληρώνεται
Φωκάς Ευαγγελινος: «Θα πω ότι υπάρχουν τρία ευρηματικά λεπτά! Με εμπνέει η αμεσότητά της Μαρίνας Σάττι»
#MasterChefGR: Το μαγειρικό δίδυμο από την Κύπρο μπήκε στην 10άδα! Αποθέωση Χριστίνας & Μάριου!
Απασφάλισαν Χατζίδου, Γκουντάρας, Κωνσταντάρας & Τσιμτσιλή για την Super Κική
H Ελένη Φουρέιρα έγραψε ιστορία με το πρώτο διαμαντένιο άλμπουμ στην Ελλάδα
Γιώργος Λιάγκας: «Ο σταθμάρχης είχε πόρνη για να σκοτώνει την ώρα του ενώ οι επιβάτες σκοτώθηκαν κανονικά»
Γαρυφαλλιά Καληφώνη για Χρήστο Μάστορα: «Να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν έγινε ποτέ μπλοκ και unfollow»
Νίκος Αποστολόπουλος: «Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι σαν γεροντοκόρη από το χωριό που δεν παντρεύεται»
Θανάσης Ευθυμιάδης: «Οι κόρες μου συχνά δεν θέλουν να πάνε σχολείο, οριακά περνάνε τις τάξεις με τις απουσίες»