Tαινίες για να δεις τις καλοκαιρινές βραδιές

 

Τα μεγαλύτερα πάθη και οι πιο έντονοι έρωτες γεννιούνται και πεθαίνουν το καλοκαίρι, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να πιστεύει ο παγκόσμιος κινηματογράφος. H εποχή και οι θερμοκρασίες είναι ότι πρέπει για βραδιές σε βεράντες με παγωμένο κρασί και κάποια ταινία. Διαλέξτε! 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Adventureland

Είναι καλοκαίρι του 1987 και ο απόφοιτος κολεγίου James (Jesse Eisenberg) ξεκινάει να δουλεύει στο, αρκετά ντεκαντάνς, theme park της πόλης προκειμένου να μαζέψει τα λεφτά που χρειάζεται για το μεταπτυχιακό του. Στο Adventureland θα ξεκινήσει να κάνει παρέα με το υπόλοιπο προσωπικό (εξαιρετικοί δεύτεροι ρόλοι από την Kristen Wiig και τον Bill Hader) και τελικά θα ερωτευτεί την Em (Kristen Stewart), η οποία ήδη είναι μπλεγμένη σε μία άλλη περίπλοκη ιστορία μοιχείας με το αφεντικό της. Αστείο, αληθινό, σκληρό σε αρκετά σημεία και μία από τις λίγες ταινίες που δεν σε ενοχλεί ιδιαίτερα η παρουσία της Kristen Stewart.

 

Dirty Dancing

Θα προσπαθήσουμε να αγνοήσουμε το γεγονός πως ήταν πολλοί εκείνοι που επέτρεψαν στο Dirty Dancing να κυκλοφορήσει έτσι ακριβώς όπως το ξέρουμε στις αίθουσες και δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει «ωραία όλα αυτά, βρε παιδιά, αλλά υποτίθεται πως η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία του '60 και όλη μας η αισθητική είναι των 80s, από τα κολάν μέχρι την περμανάντ της πρωταγωνίστριας». γιατί κατά τα άλλα είναι υπέροχο φιλμ και ο ορισμός του καλοκαιριάτικου ρομάντζου. Ο Johnny και η Baby ερωτεύονται σε ρυθμούς σάλσα, μέσα σε λίμνες και χορευτικές βραδιές και υπενθυμίζουν πως μερικές φορές χρειάζεται να σπάσεις τους κανόνες για να αποκτήσεις αυτό που θες.

 

Roman Holiday

H Audrey Hepburn φέρνει το καλοκαίρι από μόνη της, ως παρουσία στην οθόνη σου. Πόσο μάλλον σε μία από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας της όπου υποδύεται μία πριγκίπισσα που έχει ανάγκη να ξεφύγει από τα σκληρά της καθήκοντα και καταλήγει να ανακαλύπτει τη μαγεία της Ρώμης μαζί με τον Gregory Peck, ο οποίος στην αρχή θέλει να της πάρει συνέντευξη όμως τελικά να την ερωτεύεται παράφορα, όπως ήταν αυτονόητο γιατί πρόκειται για την Audrey Hepburn. Δροσερό και ρομαντικό, αξεπέραστο και άρτια γυρισμένο. Θα σε κάνει να θέλεις να κλείσεις εισιτήρια για Ρώμη αμέσως.

 

(500) Days of Summer

Το 500 μέρες έχει σίγουρα περάσει στην ιστορία του indie κινηματογράφου και αποτελεί λαμπρό σημείο στην καριέρα και των δύο πρωταγωνιστών (Joseph Gordon Levitt και Zooey Deschanel) τόσο για την πολύ όμορφη αισθητική του όσο και για το σημαντικό μήνυμα που περνάει, πως μερικές φορές απλώς δεν είναι γραφτό μίας σχέσης να ορθοποδήσει. Αν έχεις να τη δεις πολύ καιρό και ακόμα πιστεύεις πως η Summer ήταν μία κακίστρω που πλήγωσε τον υπέροχο Tom, τότε σίγουρα πρέπει να τη ξαναδείς και να δώσεις προσοχή στην ενοχλητική επιμονή του Tom να θεωρεί πως βρήκε τη γυναίκα της ζωής του ενώ η ίδια του το είχε επισημάνει από την αρχή πως δεν έχει σκοπό να γίνει η κοπέλα του.

 

The Blue Lagoon

Δεν χρειάζεται καν να τη νοικιάσεις σε DVD, θα τη δείξει το Mega τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Η ιστορία της Emmeline (Brooke Shields) και του Richard (Christopher Atkins) που ναυαγούν σε ένα νησί όταν είναι ακόμα παιδιά είναι γνωστή και αγαπημένη. Οι δυο τους θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν με μόνη παρέα ο ένας τον άλλον και να μάθουν τον κόσμο μέσα από τα ακόμα αφελή και παιδικά μάτια τους. Έτσι ανακαλύπτουν τον έρωτα, το σεξ, την αγάπη και τη μοναξιά, ενώ δεν τα καταλαβαίνουν εξολοκλήρου σε ένα κλασσικό φιλμ της δεκαετίας του '80 με μία πραγματικά πανέμορφη Brooke Shields στον ρόλο που την έκανε γνωστή.

 

Begin Again

Όταν λες "καλοκαίρι" συνήθως δεν σου έρχονται στο μυαλό οι δρόμοι της Νέας Υόρκης, όμως το Begin Again θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς. Όταν χωρίζει με τον rock star σύντροφό της μετά από μία μακρόχρονη σχέση, η Gretta (Keira Knightley) ετοιμάζεται να γυρίσει στο Λονδίνο με δάκρυα στα μάτια και όχι μεγάλη διάθεση για ζωή. Τελικά όμως την ανακαλύπτει ο αποτυχημένος μουσικός παραγωγός Dan (Mark Ruffalo) και την πείθει να ηχογραφήσει ένα δικό της προσωπικό άλμπουμ με φόντο τους ήχους της πόλης. Γοητευτική, ρομαντική, αστεία και με τον James Corden σε ρόλο έκπληξη!

 

Moonrise Kingdom

Όλες οι ταινίες του Wes Anderson είναι αριστουργήματα, επομένως όταν λέμε πως αυτή είναι από τις καλύτερες τότε καταλαβαίνεις πως πρόκειται για διαμαντάκι. Ο Sam και η Suzy (Jared Gilman & Kara Hayward) είναι πολύ πιο cool από ό,τι θα έπρεπε να επιτρέπεται σε δύο δωδεκάχρονα και μας κάνουν να είμαστε με το μέρος τους από τη στιγμή που αποφασίζουν να το σκάσουν και να ζήσουν μαζί. Πολύχρωμο, απίστευτα καλογυρισμένο και σκηνοθετημένο (προφανώς), με καταπληκτικές ερμηνείες από ολόκληρο το cast και κυρίως τα παιδιά.

 

A Summer's Tale/ Conte d'été

H κινηματογραφική σειρά του Éric Rohmer με τίτλο Tales of the Four Seasons έχει ως πρωταγωνιστή του καλοκαιριού τον Gaspard (Melvil Poupaud), ο οποίος αποφασίζει να μείνει για μερικές εβδομάδες κοντά στη θάλασσα πριν την καινούρια του δουλειά και ενώ περιμένει την κοπέλα του, η οποία τον στήνει, ξεκινάει να κάνει γνωριμίες με άλλες γυναίκες στην παραλία και τελικά καταλήγει ερωτευμένος με την Margot (Amanda Langlet) και την Solene (Gwenaëlle Simon). Πνευματώδες, αστείο και με 98% στο rotten tomatoes.

Δειτε Επισης

Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά
#MasterchefGR: Πυρ και μανία έγινε ο Ηλίας με τα νεύρα του Γιάννη για τα... τσίλερ στη νέα ομαδική!