Ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, στην πρώτη του συνέντευξη

 

Παρουσιαστής ειδήσεων ετών 30! O Νεοκλής Νεοκλέους απαντά σε όλα, από το αν είναι ερωτευμένος μέχρι το που θα πάει διακοπές!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Στα 27 του έγινε ένας από τους νεαρότερους παρουσιαστές ειδήσεων και μάλιστα σ’ ένα μεγάλο κανάλι όπως ο ΑΝΤ1 Κύπρου. Περίπου τρία χρόνια μετά από εκείνο το αγχωτικό «3,2,1 αέρα», ο Νεοκλής Νεοκλέους δίνει την πρώτη του συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και την Αφροδίτη Γεωργίου.

Μόλις 30 ετών και είσαι ήδη κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων. Δεν αγχώθηκες αρχικά με το βάρος τέτοιας ευθύνης;
Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Στο πρώτο δελτίο ένιωθα σαν ρομπότ από το άγχος. Οι κινήσεις μου ήταν λίγο πιο μηχανικές, υπήρχε το βάρος της ευθύνης. Με τον καιρό αντιλήφθηκα ότι είναι θέμα εμπειρίας και τριβής και έτσι σιγά-σιγά απελευθερώθηκα. Πλέον, νιώθω και ο ίδιος πιο άνετα με κάθε δελτίο.

Τι θεωρείς ότι είδαν σε εσένα οι υπεύθυνοι του σταθμού και σου εμπιστεύτηκαν μια τέτοια θέση;
Αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ, παρά μόνο οι ίδιοι. Πάντως ό,τι και να είδαν, αισθάνομαι ευγνώμων.

Από όσο γνωρίζω, έχεις σπουδάσει νομική. Αυτές οι σπουδές πώς βοηθούν τον σημερινό σου ρόλο;
Οι νομικές μου γνώσεις ήταν το βήμα για να αποκτήσω κάποιες γνωριμίες που με οδήγησαν τελικά στον δρόμο της δημοσιογραφίας. Η φύση της δουλειάς του νομικού και του δημοσιογράφου, όπως και η φιλοσοφία τους, δεν απέχουν ιδιαίτερα. Και τα δύο επαγγέλματα οφείλουν να στοιχειοθετήσουν αυτό που θέλουν να πουν. Οφείλουν να λένε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, αλλιώς κινδυνεύουν να καταστούν αναξιόπιστα.

Τι σε κέρδισε στη δημοσιογραφία και την επέλεξες αντί τη νομική;
Νομίζω ότι η δημοσιογραφία με επέλεξε… Μέχρι τα 27 μου χρόνια, οπόταν και μπήκα στον χώρο, δεν είχα σκεφτεί καν να γίνω δημοσιογράφος. Η δημοσιογραφία όντως προέκυψε τυχαία μέσα από καταστάσεις που ήρθαν εντελώς ξαφνικά. Προσωπικά, ήθελα να σπουδάσω ιστορία και πολιτική όπως ο πατέρας μου. Τελικά, η οικογένειά μου με έπεισε να σπουδάσω νομική επειδή ήμουν θεωρητικό μυαλό. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Κύπριος γονέας που θέλει να βοηθήσει το παιδί του να πάει να σπουδάσει (γέλια). Σπούδασα, λοιπόν, νομική, αλλά δεν με κέρδισε. Έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο. Για να φανταστείς οι νομικοί μεταξύ τους αστειεύονται ότι όταν πας να σπουδάσεις Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο είναι σαν να μη θέλεις να γίνεις δικηγόρος και ιδού το παράδειγμα (γέλια). Κάποια στιγμή ενώ έκανα την άσκηση μου, συνειδητοποίησα ότι αντί να διαβάζω για τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου, περισσότερο αρθρογραφούσα, παρακολουθούσα δελτία ειδήσεων και πολιτικές εκπομπές. Τότε άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το επάγγελμα που έπρεπε να κάνω ήταν δημοσιογράφος! Όταν άρχισα να το σκέφτομαι, δέχτηκα κάποια τηλεφωνήματα και βρέθηκα στην Εφημερίδα “Πολίτης”. Ακολούθως ήρθε η πρόταση από τον ΑΝΤ1 την οποία δέχτηκα κατευθείαν.

Τι άλλαξε στον Νεοκλή από τότε που βγήκε στο γυαλί μέχρι σήμερα;
Κοίτα, ειδικά από τη μέρα που μου ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιάζω δελτία ειδήσεων του σταθμού, το ένα μου στοίχημα ήταν ότι ο Νεοκλής που ήξερε ο στενός του κύκλος και όσοι αγαπά και τον αγαπούν, θα παρέμενε ακριβώς ο ίδιος. Από εκεί και πέρα, με τον καιρό απέκτησα περισσότερες εμπειρίες, γνώσεις και γνώρισα ανθρώπους που αν μου έλεγες ότι θα γνώριζα πριν από 3-4 χρόνια θα σε έβγαζα τρελή. Είμαι πια πολύ πιο συνειδητοποιημένος με τη διαχείριση του χρόνου, ενώ με βρίσκω βελτιωμένο επαγγελματία σε σχέση με την αρχή.

 

Και πώς νιώθεις τώρα που ο κόσμος σε αναγνωρίζει;
Είμαι ακόμη πάρα πολύ νέος στο χώρο για να αισθάνομαι διαφορετικά στην καθημερινότητά μου. Προς το παρόν εξακολουθώ να εκπλήσσομαι όταν συναντώ κόσμο που με αναγνωρίζει, γιατί είναι κάτι που δεν έζησα προηγουμένως. Σίγουρα χαμογελώ πιο συχνά, γιατί προκαλεί ικανοποίηση να γνωρίζεις ότι ο κόσμος παρακολουθεί τη δουλεία που παράγουμε στον ΑΝΤ1.

Τι σου λένε συνήθως;
Η πιο συνηθισμένη φράση που ακούω είναι «κάπου σε ξέρω». Την οποία ακολουθούν απορίες για το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες. Με ρωτάνε για παράδειγμα εάν φοράμε κοστούμι μόνο από τη μέση και πάνω, εάν διαβάζω από κάπου τις εισαγωγές των ρεπορτάζ ή εάν μου προκαλεί άγχος η αίσθηση του να απευθύνομαι σε χιλιάδες κόσμο.

Όποιος σε γνωρίζει προσωπικά, ξέρει ότι είσαι ένας άνθρωπος με έντονη άποψη. Η θέση σου, όμως, δεν σου επιτρέπει να μοιράζεσαι ακριβώς όσα πιστεύεις, καθώς πρέπει να κρατάς μια αντικειμενική στάση απέναντι στα πράγματα. Πόσο σε δυσκολεύει αυτό;
Υπάρχει μια δυσκολία στο να κρατάς την ισορροπία, όμως, οφείλεις να το κάνεις. Ξέρω ποια είναι η δουλειά μου και δεν μου είναι κόπος να το εξισορροπώ. Είμαι άνθρωπος που μπορεί και ισορροπεί τις απόψεις και τη ζωή του με τα επαγγελματικά του καθήκοντα. Είμαι, γενικά, ευέλικτος τύπος, οπόταν δεν μπορώ να πω ότι με δυσκολεύει ιδιαίτερα. Τα πιστεύω και η γνώμη μου δεν ήταν ποτέ κρυφά σε όσους με γνωρίζουν προσωπικά αλλά και επαγγελματικά. Οι απόψεις μου δεν παίζουν κανένα ρόλο στα επαγγελματικά μου καθήκοντα και δεν έχουν θέση. Η δουλειά μου ως παρουσιαστής είναι να εκπροσωπώ τον ΑΝΤ1 και όσο κάνω αυτή τη δουλειά γνωρίζω ότι αυτό οφείλω να κάνω και αυτό θα κάνω.

 

Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις την πιο όμορφη και την πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας σου;
Δύσκολα κι αυτό επειδή το επάγγελμά μας είναι όντως ιδιαίτερο και έχει πολλές δύσκολες μέρες. Υπήρξαν όμως και πολλές όμορφες στιγμές. Ως μια από τις πιο δύσκολες στιγμές, θεωρώ κάποια πολύ πρόσφατη. Αναφέρομαι στην έκρηξη του πυραύλου στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Στις 2 τα ξημερώματα έλαβα τηλεφώνημα από τον σταθμό για να καλύψω το θέμα. Ήμουν ξύπνιος επειδή έτσι κι αλλιώς κοιμάμαι αργά, ανταποκρίθηκα άμεσα. Γενικά, ήταν ένα διήμερο που η δουλειά ήταν πραγματικά ασταμάτητη. Όσο για την πιο ωραία στιγμή; Είχα πολλές όμορφες στιγμές. Θα επιλέξω τις φορές που τυχαίνει να συναντώ ανθρώπους που λόγω δουλειάς γνωρίζω και θαυμάζω και δεν θα γνώριζα ποτέ αν δεν ήμουν σε αυτόν τον χώρο. Κάθε τέτοια εμπειρία είναι ξεχωριστή για μένα. Αυτές είναι οι στιγμές που σε κάνουν να εκτιμάς το επάγγελμά σου.

Τι δεν φαντάζεται για σένα κάποιος που σε βλέπει εν ώρα καθήκοντος;
Νομίζω η τηλεόραση μάς αλλάζει όλους. Λίγο το κουστούμι, λίγο τα φτιαγμένα μαλλιά, το μακιγιάζ… Γενικά, κάποιος δύσκολα μπορεί να φανταστεί πώς είσαι γενικότερα στην καθημερινή σου ζωή. Φαντάζεται, μάλλον, ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο όταν παρακολουθεί κάποιον σε ένα πόστο όπως οι ειδήσεις. Ο κόσμος σε γνωρίζει με το κουστούμι, σοβαρό και αυστηρά στημένο και δεν μπορεί να σε σκεφτεί με τη βερμούδα σου, τα αθλητικά σου και γενικά τόσο χαλαρό όσο είμαι εκτός. Βλέποντας έναν παρουσιαστή ειδήσεων νομίζω πολλοί έχουν στο μυαλό τους έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής, τον οποίο εγώ δεν ακολουθώ.

Πολλές οι ώρες της δουλειάς, η αφοσίωση στα όνειρα και στην επιθυμία για επαγγελματική σταδιοδρομία αντλούν αρκετή ενέργεια… Ο έρωτας έχει θέση στη ζωή σου;
Βέβαια, σε ποιου τη ζωή δεν έχει θέση ο έρωτας;

 

Όταν είσαι ερωτευμένος, αυτό σε τονώνει ή σε αποσυντονίζει;
Όπως είπα, γενικά καταφέρνω να ισορροπώ μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Όμως, για μένα ο έρωτας είναι πάντα κάτι όμορφο! Όποιος υποστηρίξει ότι ο έρωτας τον επηρεάζει αρνητικά στη ζωή του, μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει να ερωτεύεσαι αληθινά. Ο έρωτας θεωρώ ότι γεμίζει τον κάθε ρομαντικό άνθρωπο και θεωρώ ότι είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος. Πάντως, νομίζω ότι όταν είμαι ερωτευμένος μου φαίνεται πολύ εύκολα. Μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε με ξέρει έστω και λίγο παραπάνω από το στενό επαγγελματικό πλαίσιο.

Η δημιουργία οικογένειας πόσο κοντά ή μακριά είναι στο μυαλό σου;
Αυτή τη στιγμή η δημιουργία οικογένειας, απέχει έτη φωτός. (γέλια) Τώρα, ως γενική επιθυμία; Είμαι σε μια ηλικία που οι περισσότεροι γνωστοί και φίλοι αρχίζουν να κάνουν οικογένεια ή έστω το σκέφτονται. Είναι κάτι, λοιπόν, που σκέφτομαι και εγώ.

Πώς είναι οι ιδανικές διακοπές για σένα;
Τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπου μπορείς να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες και διαφορετικούς ρυθμούς ζωής από την καθημερινότητα μας στην Κύπρο. Ιδανικά, να μπεις σε ένα αυτοκίνητό ή μια βάρκα για να ταξιδέψεις τα Ελληνικά νησιά, την Ευρώπη ή την Αμερική, ένα σαφάρι στην Αφρική ή την ανατολική Ασία.

Φέτος πώς θα περάσεις τις διακοπές σου;
Θα επισκεφτώ την Πάρο και όπως κάθε χρόνο, έτσι και αυτό το καλοκαίρι θα κάνω βουτιές στα νερά του υπέροχου Ακάμα!

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - Η Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε επικά
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»
Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κόκοτας μετά το έμφραγμα - Το ιατρικό ανακοινωθέν