Η Θέκλα Πετρίδου αποκάλυψε τον λόγο που αποχώρησε από το Sigma

 

Μία βδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση στα social media της απόφασής της να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της με το Σίγμα για τη νέα σεζόν, η γνωστή ψυχολόγος και παρουσιάστρια, ξεκαθαρίζει τους λόγους της αποχώρησής της μιλώντας στο περιοδικό TvMania.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Πώς αντέδρασαν στην απόφασή σου να παραιτηθείς;
Με ανακούφιση. (γέλια) Με κατανόηση και σύμπνοια.

Οφείλω να ομολογήσω ούτε κι εγώ ανέμενα αυτή την εξέλιξη.
Για να είμαι ειλικρινής, ούτε κι εγώ την περίμενα. Αλλά η ζωή, ξέρεις… Συμβαίνει! «Όλα μπορούν να συμβούν» ήταν και το σλόγκαν του Σίγμα για την τηλεοπτική σεζόν 2018-2019!

Είσαι ικανοποιημένη από τη συνεργασία σου;
Αρκετά ικανοποιημένη. Μου δόθηκε μια εξαιρετική ευκαιρία και βήμα έκφρασης και στις 4 περιόδους συνεργασίας με το Σίγμα και τον όμιλο Δία γενικότερα. Και πάντοτε μιλούσαμε και επικοινωνούσαμε ανοικτά.

Υπήρξαν πράγματα που έπρεπε να γίνουν αλλά «χάθηκαν» στην πορεία;
Δεν μπορώ να γνωρίζω. Πρώτη φορά έκανα εκπομπή ως πρώτο επάγγελμα. Δεν έχω σπουδάσει τηλεόραση. Ήμουν για 20 χρόνια καλεσμένη και συνεργάτης, αμισθί σε εκπομπές, που απλώς πήγαινα, έκανα το κομμάτι μου και έφευγα. Οπότε δεν γνωρίζω καλά τους μηχανισμούς λειτουργίας της τηλεόρασης. Είμαι σίγουρη ότι το κανάλι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Εσένα τι σε ενδιέφερε περισσότερο η πρωινή, η μεσημεριανή ή η απογευματινή ζώνη;
Με ενδιέφερε κάθε ζώνη στην οποία έχω δουλέψει. Όταν ήμουν στη μεσημεριανή με ενδιέφερε η μεσημεριανή κι όταν ήμουν στην πρωινή η πρωινή.

Σε ποια ζώνη θεωρείς ότι βρήκες το κοινό σου;
Σε καμιά και σε όλες. Θεωρώ πως η οποιαδήποτε εκπομπή που έχει κάτι να πει, σε όποια ζώνη κι αν προβληθεί θα αποκτήσει σταδιακά το κοινό της. Και η δική μας εκπομπή, θεωρώ ότι ήταν μοναδική στο είδος της τόσο στην κυπριακή όσο και στην ελληνική τηλεόραση. Οπότε και να μεταφερόταν σε άλλη ζώνη, όπως έγινε πρόσφατα, που μεταφερθήκαμε στην πιο καυτή ώρα του απογεύματος, 4-6μ.μ., αργά αλλά σταθερά θα ανέβαιναν τα ποσοστά.

Αισθάνθηκες καθόλου μπαλάκι του τένις;
Δεν είμαι πολύ βαριά για μπαλάκι του τένις; Δεν νομίζω να μπορούσα ποτέ να αισθανθώ κάτι τέτοιο. Σκέψου τι ρακέτα θα χρειαζόταν! (γέλια)

Υπήρξαν στιγμές που ένιωσες ότι κάποιοι σε πολεμούν;
Έχω ελεγχθεί πρόσφατα από τον στενό μου συνεργάτη και φίλο ψυχίατρο, δρα Γρηγόρη Γρηγορίου και δεν έχω μανία καταδίωξης. Άρα εννοείται πως δεν ένιωσα κάτι τέτοιο.

Θεωρείς ότι το ταμπεραμέντο σου ήταν πολύ εκρηκτικό για την τηλεόραση;
Όχι, αντιθέτως. Ήταν ό,τι έπρεπε. Και αυτό το απέδειξε και η αγάπη του κόσμου. Μια μικρή «βόλτα» στο κανάλι μου στο YouTube και στους λογαριασμούς μου στα social media θα δεις πώς εκφράζεται ο κόσμος για μένα.

Υπήρξαν στιγμές που ένιωσες ότι έπρεπε να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου;
Όχι, ποτέ. Εγώ προσωπικά ποτέ δεν ένιωσα κάτι τέτοιο.

Σε ποιο σημείο της συνεργασίας σου πιστεύεις ότι η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά;
Μα δεν βούλιαξε η βάρκα! Η παρουσιάστρια κουράστηκε μετά από 16 μήνες συνεχόμενης εργασίας.

Σε αυτή τη φάση που βρίσκεσαι, θεωρείς περισσότερο τον εαυτό σου ως παρουσιάστρια παρά ψυχολόγο;
Ως ψυχολόγο, συγγραφέα και «You tuber». Ποτέ δεν θεώρησα τον εαυτό μου παρουσιάστρια.

Θεωρείς ότι στοίχισε στη γενική εικόνα της εκπομπής η μετακίνησή σου στην απογευματινή ζώνη; Είχες απώλεια τηλεθεατών;
Όχι. Από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα η ανατροφοδότηση που παίρνουμε από τον κόσμο είναι θετική. Στα νούμερα που καταγράφει η Nielsen εννοείται πως υπήρξε διαφοροποίηση, ήταν αναμενόμενο πως θα ξανακτίζαμε από την αρχή το κοινό μας στη νέα ζώνη, αλλά κοιτάζοντας ακόμη και αυτά τα λίγα στατιστικά που έχουμε στα χέρια μας δεν είναι σε καμία περίπτωση απογοητευτικά. Ίσα-ίσα δείχνουν μια σταθερή ανοδική πορεία.

Στη σχετική ανάρτησή σου στο Facebook, που γνωστοποιούσες την απόφασή σου να μη συνεχίσεις για 3η σεζόν τη συνεργασία σου με το Σίγμα, έκανες αναφορά σε λόγους που όφειλες να ενημερώσεις τη διεύθυνση του σταθμού. Σε τι αναφερόσουν;
Στους προσωπικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορώ να συνεχίσω μία καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή για τρίτη σεζόν. Είναι και λόγοι υγείας, οι οποίοι δεν αφορούν το κοινό, αλλά ένιωσα την ηθική υποχρέωση να ενημερώσω τους εργοδότες μου.

Ένιωσες τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν;
Ένιωσα πως οι δυνάμεις μου θα με εγκαταλείψουν. Είμαι εξαιρετικά προνοητικός άνθρωπος, αν και λανθασμένα κάποιοι εικάζουν πως επειδή είμαι αυθόρμητη και ειλικρινής είμαι ταυτόχρονα και παρορμητική. Καμία σχέση. Είμαι εξαιρετική επαγγελματίας σε ό,τι κάνω. Σέβομαι και εκτιμώ ανθρώπους αλλά και οργανισμούς. Δεν υπήρχε περίπτωση να «στήσω» το κανάλι, προχωρώντας σε τρίτη σεζόν και στη συνέχεια, μεσούσης της νέας τηλεοπτικής περιόδου, να αποχωρούσα λόγω της υπερκόπωσης που είναι ξεκάθαρο πως θα πάθαινα εάν συνέχιζα στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς όπως τους προηγούμενους 16 μήνες. Είμαι τελειομανής και ταυτόχρονα ρεαλίστρια.

Τι προηγήθηκε της απόφασής σου;
Το σύντομο ταξίδι μου στην Αγγλία για την αποφοίτηση του γιου μου, Λάζαρου, από το πανεπιστήμιο, όπου βρεθήκαμε οικογενειακώς, ο Παναγιώτης, ο πατέρας μου, τα παιδιά μου και ο αδελφός μου σε χαλαρή και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Εκεί συζήτησα με όλους το πόσο κουρασμένη και εξαντλημένη αισθάνομαι, το επαγγελματικό μου όραμα που έχει σχέση με τη συγγραφή, το κανάλι μου στο YouTube και την προώθηση της δουλειάς μου και σε αγγλόφωνο κοινό.

Συμφώνησαν με την απόφασή σου;
Και συμφώνησαν και στήριξαν την απόφασή μου να σταματήσω από την εκπομπή, η οποία απασχολούσε τον περισσότερο δημιουργικό χρόνο κάθε μου μέρας και όχι μόνο εργάσιμης. Με την ίδια αγάπη που στήριξαν πριν ενάμιση χρόνο την απόφασή μου να ασχοληθώ με την τηλεόραση.

Το καθημερινό, τελικά, κουράζει;
Ναι. Αν είσαι φιλότιμος και εργατικός κουράζει. Και πραγματικά θαυμάζω τον Ανδρέα Δημητρόπουλο, για παράδειγμα, που κάνει τόσα χρόνια καθημερινή εκπομπή, τόσο πρωί, τόσης διάρκειας και με τόση επιτυχία. Δεν έχω τις δικές του δυνάμεις, να είναι καλά ο άνθρωπος.

Στεναχωρημένη, πικραμένη, χαρούμενη, ικανοποιημένη… Με ποιο αίσθημα εγκαταλείπεις την καθημερινή επαφή σου με το κοινό σου;
Με αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης που κατάφερα κάτι τόσο δύσκολο για μένα προσωπικά, όπως 16 μήνες συνεχόμενης εργασίας για αρχισυνταξία και παρουσίαση καθημερινής εκπομπής. Και ευγνωμοσύνης για το μεγάλο μάθημα ζωής που πήρα, δοκιμάζοντας τον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου σε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή.

Υπάρχει κάποιο πλάνο στο μυαλό σου;
Θα εστιάσω περισσότερο την προσοχή μου στη συγγραφή, στο κανάλι μου στο YouTube που σταθερά αποκτά όλο και περισσότερο κοινό και μάλιστα τον τελευταίο καιρό και αγγλόφωνο και στις διαλέξεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Όλα αυτά όμως, μετά τις απαραίτητες διακοπές. Και το καλύτερο νέο: 24 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το καινούριο μου βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Ψυχολογικός Πόλεμος. Αντιμετωπίστε τις τοξικές συμπεριφορές στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον». Αυτή τη χρονιά θα μπορέσω να κάνω περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, που πέρσι λόγω των τηλεοπτικών μου υποχρεώσεων περιορίστηκα μόνο στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά