«24 ΩΡΕΣ» με τον Πολύδωρο Πολυδώρου να ανοίγει το κεφάλαιο αιχμαλωσίας στις φυλακές Αδάνων, το 1974...

 
Τραύματα πολέμου, βασανιστήρια και αλήθειες που «καίνε» σ' ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό Η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου, συναντά τον 64χρονο Πολύδωρο Πολυδώρου, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή πολέμου, το 1974, και 45 χρόνια μετά θυμάται, ξεσπά και περιγράφει τις τραυματικές εμπειρίες του, τόσο στο πεδίο μάχης όσο και στις φυλακές των Αδάνων και Αντιγιαμάν.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  
 
Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 21:15, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου μεταφέρει τους τηλεθεατές σ’ ένα οδοιπορικό στην κατεχόμενη γη, όπου ο Πολύδωρος περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο και δάκρυα στα μάτια όσα διαδραματίστηκαν από το μαύρο ξημέρωμα της 20ης Ιουλίου του 1974 μέχρι και τις οδυνηρές ώρες αιχμαλωσίας του.
 
Οι «24 ΩΡΕΣ» τού δίνουν το λόγο και ο ίδιος αρχίζει να επαναφέρει στη μνήμη του εφιαλτικές στιγμές. Όντας σε νεαρή ηλικία είδε φίλους του να χάνονται μπροστά στα μάτια του και μερικοί εξ αυτών εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα των αγνοουμένων. Μιλά ευθέως, αποκαλύπτοντας αλήθειες και υπερασπιζόμενος όλους όσοι εγκαταλείφθηκαν στο πεδίο μάχης και έχασαν τη ζωή τους. Σε πρώτο πλάνο, αποκλειστικές εικόνες από το Δίκωμο όπου υπηρετούσε, τα βουνά του Πενταδακτύλου μέχρι και την Ακανθού, αλλά και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό με Τούρκους αλεξιπτωτιστές, ρίξη ολμών και εκκωφαντικούς ήχους πολυβόλων.
 
Κλείνει τα μάτια και θυμάται την κακοποίηση που βίωσε στις 1303 ώρες αιχμαλωσίας του εντός των φυλακών, αγγίζοντας πληγές που δεν πρόκειται να επουλωθούν ποτέ. Ξύλα, σίδερα, ζωστήρες είναι μόνο μερικές από τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα του για να περιγράψουν τις τραγικές μέρες αιχμαλωσίας του. Κυριολεκτικά, με πόνο ψυχής και σώματος, «επιτρέπει» ξανά στις σειρήνες πολέμου να ηχήσουν στα αυτιά του, για να μεταφέρει το τηλεοπτικό κοινό στη μαύρη μέρα που πλήγωσε την Κύπρο. Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, οι «24 ΩΡΕΣ» ετοιμάζονται να παρουσιάσουν μία συγκινητική ανθρώπινη ιστορία, με τη φράση «Δεν Ξεχνώ» να συνοδεύει τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τον Πολύδωρο Πολυδώρου σε όλη τη διαδρομή τους στη Βόρεια Κύπρο.
 
«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 4 Μαΐου στις 21.15, στον ALPHA Κύπρου.

Δειτε Επισης

#Eurovision 2024: Aναχώρησε η Silia Kapsis για το Μάλμε της Σουηδίας
Μάνος Γαβράς: «Όταν ήμουν στο εξωτερικό κοιμόμουν στο αυτοκίνητο και έκανα μπάνιο στο γυμναστήριο»
Πάνος Σταθακόπουλος: «Σκοτώθηκε ο ξάδερφος μου & έπρεπε να πάω στο θέατρο και να χτυπιέμαι σε ένα φέρετρο»
#Eurovision 2024: Αυτή είναι η εντυπωσιακή σκηνή του φετινού υπερshow, σε σχήμα σταυρού!
Δημήτρης Παπανώτας: «Περιμένω δράση, από τις Μπεκατώρου, Δούνια, Μαγγίρα, Μπακοδήμου & χήρα Νικολαΐδη»
Δημόσια στροφή 180 μοιρών αποφάσισε να κάνει ο Κώστας Αρζόγλου για τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Nιώθω ότι είναι παντού ο αδερφός μου, όπου τον ζητήσω, έρχεται»
Ο Γιάννης Καλλιάνος ανακοίνωσε πως θα κινηθεί νομικά για τον θάνατο του πατέρα του - Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας
#SurvivorGR: Ο Γιάννης Περπατάρης πήγε σπίτι του με 16.000 ευρώ στο λογαριασμό του & οι Μπλε στη Νέα Υόρκη
#MasterChefGR: O θρίαμβος της Χριστίνας Χριστοφή! Κέρδισε τα 20.000 ευρώ του Silver Award και πάει Άννα Βίσση!