«24 ΩΡΕΣ» με τον Ραπέρ, ένα χαρισματικό Ιρακινό αθλητή που γεννήθηκε με ατροφία ποδιών...

«24 ΩΡΕΣ» με τον Ραπέρ, ένα χαρισματικό Ιρακινό αθλητή που γεννήθηκε με ατροφία ποδιών... Η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου ξεδιπλώνει την ιστορία ενός νεαρού πολιτικού πρόσφυγα από το Ιράκ που γεννήθηκε με ατροφία ποδιών, βαδίζει με τη βοήθεια των χεριών του και βρίσκει διέξοδο στον αθλητισμό, συμμετέχοντας σ’ ένα πρόγραμμα Παραολυμπιακής Επιτροπής.
 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  
 
Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 21:15, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ετοιμάζεται να συναντήσει τον Ραπέρ, ο οποίος θα περιγράψει τα βιώματα και τις πικρές εμπειρίες της ζωής του, ενώ παράλληλα θα στείλει μηνύματα ανθρωπιάς και αγώνα.
 
Μια βασανισμένη, αλλά και ρομαντική ψυχή που όταν έχασε όλα τα μέλη της οικογένειάς της αποφάσισε να αναζητήσει μία νέα πατρίδα, βρίσκοντας άπλετο φως και λιμάνι στο νησί μας. Γεννήθηκε με ατροφία ποδιών, γεγονός που δεν δίνει σε κανένα το δικαίωμα να τον λυπάται, αλλά να τον θαυμάζει για την τεράστια δύναμη ψυχής και θέλησης που κρύβει μέσα του.
 
Παρόλο που δεν μπορεί να περπατά, όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος, δεν σταματά στιγμή να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο και να απολαμβάνει τη ζωή, ακόμη και μέσω του αθλητισμού! Φύλακας - άγγελος και στήριγμά του είναι ο προπονητής του, ο Πέτρος Μάντης, που γνωρίζει καλά τι θα πει προσφυγιά, καθώς όταν ήταν παιδί εκδιώχθηκε από το αγαπημένο του χωριό κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
 
Μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί μια όμορφη σχέση που θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς και σαν πατέρα-γιου, αφού πέρα από τις αθλητικές του επιδόσεις νοιάζεται για τον Ραπέρ σαν να ήταν βιολογικό του παιδί. Ο νεαρός Ιρακινός με το εθνόσημο της Κύπρου στο στήθος κάνει όνειρα για το μέλλον, αφού εκτός από τη διάκρισή του στον αθλητισμό θέλει να σπουδάσει γραφιστική και ονειρεύεται να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην Κύπρο.
 
Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν αντικρίζουν την εικόνα του; Τι ζητά από την κοινωνία και ποιες είναι οι σκληρές συνθήκες της καθημερινότητας του; Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, οι «24 ΩΡΕΣ» γνωρίζουν και το κορίτσι από τη Συρία, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας και συμμετέχει στο πρόγραμμα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και άλλους αθλητές ΑΜΕΑ που στέλνουν και αυτοί μηνύματα προς τους τηλεθεατές...
 
«24 ΩΡΕΣ»: Σάββατο 30 Μαρτίου στις 21:15, στον ALPHA Κύπρου.

Δειτε Επισης

Ζαφείρης Μελάς: «Απρόβλεπτος είναι ο Σταμάτης! Δεν είναι η πρώτη φορά που με φίλησε! Ήταν πάρα πολύ καλό!»
Η Νεκταρία Γιαννουδάκη αποκάλυψε το λόγο που αποχώρησε από τον #Sasmo για τις #Ψυχοκόρες
#Maestro: Απόσπασμα από το πρώτο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου – Το spoiler της Στεφανίας Γουλιώτη
Ο Αχιλλέας Μπέος καταγγέλλει δημόσια, σεξουαλική παρενόχληση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η αδελφή της Χριστίνα Μήλιου ξεκαθαρίζει... για τον ξυλοδαρμό της - Έξαλλη με την διαρροή της κατάθεσης της
#MasterChefGR: Ξεκίνησε το Silver Week με νέες μπριγάδες & νέους αρχηγούς ! Ο νικητής θα λάβει 20.000 ευρώ!
#SurvivorGR:Ο αγώνας για την 2η ασυλία, η δεύτερη υποψήφια, οι... άχρηστες & οι... άμυαλοι
Άστραψε και βρόντηξε ο Γιώργος Λιάγκας κατά Νίκου Μάνεση & Νίκου Μουτσινά - Ξέσπασε ξανά και ξανά
#Eurovision 2024: Η απάντηση της #EBU για το θέμα της ΕΡΤ & ΡΙΚ: «Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης»
Νίκος Πολυδερόπουλος: «Δεν έχασα χρυσόψαρο, τον αδελφό μου έχασα! Βίωσαν τον πόνο μου, που είναι η ανθρωπιά;»