Τα κατάφερε η Άκληστις γίνεται αρχηγός στο #MasterChefGR!

Με ένα «Mystery Box», που έκρυβε πολλές εκπλήξεις και το ρίσκο, ξεκίνησε η νέα εβδομάδα του διαγωνισμού του Μaster Chef!

Ένα…μπάμπουσκα κουτί για τους 11 διαγωνιζόμενους προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις αλλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα μαγειρικά αποτελέσματα. Το βασικό συστατικό για τις παρασκευές των παικτών ήταν το αχλάδι αλλά και οι πιπεριές τσίλι. Κάποιοι μαγείρεψαν γλυκά, κάποιοι άλλοι δημιούργησαν πιάτα με χταπόδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News  

Οι τρεις κριτές Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης δοκίμασαν και ανέδειξαν τα τρία καλύτερα πιάτα της δοκιμασίας. Αυτά ήταν της Ιωάννας, της Σπυριδούλας και του Μανώλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή στο #MasterChefGR Αυτοί οι παίχτες επιστρέφουν!

Τελικά νικητής ήταν η Ιωάννα η οποία είχε μαγειρέψει χταπόδι στιφάδο. Αυτή είναι και η παίκτρια που παίρνει το πλεονέκτημα για την επόμενη δοκιμασία. 

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα όσα συνέβησαν στο Master Chef!

Οι παίκτες στο τεστ δημιουργικότητας έπρεπε να δημιουργήσουν παρασκευές που θα θύμιζαν παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, στην πιο γκουρμέ εκδοχή τους όμως.

Η Ασημίνα λοιπόν, κλήθηκε να μαγειρέψει κάτι που να έφερνε πολύ στις παραδοσιακές φακές. Μόνο που χρησιμοποίησε χύτρα ταχύτητας και διαπίστωσε όταν την άνοιξε πως τις είχε… κάψει! Επειδή ο χρόνος δεν την έπαιρνε για να τις κάνει από την αρχή, αποφάσισε να συμβιβαστεί με αυτές που μόλις είχε κάψει και να τις βαφτίσει… καπνιστές. Όπως όλοι γνωρίζουμε, όμως, τέτοιου είδους φαγητά, ειδικά όταν μαγειρεύονται σε κατσαρόλα παίρνουν έντονη γεύση αφού καούν. Και πρέπει να κάηκαν αρκετά αφού οι συμπαίκτες της που βρίσκονταν κάπου γύρω της και μαγείρευαν τις δικές τους παρασκευές κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά αφού είχε μυρίσει όλος ο χώρος καμένο! Δείτε τι ακριβώς συνέβη στο παρακάτω βίντεο…

Όπως πάντα, την ώρα της δοκιμασίας όπου οι παίκτες τρέχουν πανικόβλητοι για να ετοιμάσουν τις παρασκευές τους, οι κριτές περνούσαν από τους πάγκους τους για να δουν τι ακριβώς μαγειρεύουν. Μόνο που ο Σωτηρής Κοντιζάς, ο οποίος φημίζεται για την… εμμονή του να είναι οι κουζίνες καθαρές, έκανε το… λάθος να περάσει από τον πάγκο του… τσαπατσούλη Παντελή.

Όταν ο παίκτης τον είδε να τον πλησιάζει είπε αφήνοντας άφωνο τον γνωστό κριτή: «Πάντα έρχεστε στην πιο λάθος στιγμή». Ο Κοντιζάς, μην μπορώντας να αγνοήσει την ακαταστασία του πάγκου του, είπε: «Είναι απορίας άξιον. Θέλω να δω το βίντεο να δω πώς καταλήγει ένας πάγκος να γίνει έτσι. Θέλει προσπάθεια. Κατάλαβες;».

Ο Παντελής όμως, θέλοντας να τον αποπροσανατολίσει από την… γκρίνια, του πρότεινε να δοκιμάσει έναν πουρέ ρυζιού που είχε ετοιμάσει, ο οποίος έδειξε να αρέσει στον Σωτήρη Κοντιζά. Όμως ο Παντελής έκανε ένα ακόμα… θανάσιμο λάθος, σύμφωνα πάντα με τον Σωτήρη Κοντιζά. 

Μετά τη νίκη της Ιωάννας στο «Mystery Box», που έκρυβε πολλές εκπλήξεις ήρθε η σειρά του Τεστ Δημιουργικότητας, που όπως πάντα απαίτησε το 100% της φαντασίας και των μαγειρικών γνώσεων των παικτών του Μaster Chef.

Η Ιωάννα είχε το πλεονέκτημα να «μοιράσει» στους συμπαίκτες της για την ερχόμενη δοκιμασία ένα πιάτο προς παρασκευή, επιλέγοντας ανάμεσα σε γιουβαρλάκια, φακές και ιμάμ. Μόνο που οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δημιουργήσουν ένα πιάτο που θα στηρίζεται στα παραπάνω ελληνικά πιάτα και όχι ακριβώς το ίδιο.

Για παράδειγμα θα έπρεπε να κάνουν ένα πιάτο με φακές, όμως θα έπρεπε να τις προσεγγίσουν με γκουρμέ διάθεση.

Τελικά τα τρία καλύτερα πιάτα ήταν αυτά της Άλκηστις, του Ζαχίρ και του Μανώλη. Τελικά νικήτρια του τεστ δημιουργικότητας ήταν η Άλκηστις η οποία αυτομάτως γίνεται και η αρχηγός της μίας από τις δύο ομάδες στην ερχόμενη δοκιμασία. 

Όσο για τα χειρότερα πιάτα του τεστ, αυτά ήταν της Ασημίνας που έκαψε τις φακές, του Παντελή, της Σπυριδούλας, της Ιωάννας, του Χάμπου, του Πάνου. Οι παίκτες που τελικά βγήκαν υποψήφιοι προς αποχώρηση ήταν ο Χάμπος, η Ασημίνα, η Ιωάννα και η Σπυριδούλα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ορκίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ανήμερα των γενεθλίων του στο πλευρό του ο πατέρας & ο σύζυγός του
Η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Γεωργούλη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
O Πέτρος Κουσουλός κατά Πισπιρίγκου: «Είναι Μήδεια. Αυτή η γυναίκα είχε χειραγωγήσει τους πάντες»
Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά την απόφαση για Πισπιρίγκου: «Είναι ντροπή να λέμε ότι βγάζει η τηλεόραση αποφάσεις»
Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου κατέθεσε μήνυση κατά ατόμου για τα σχόλια του revenge porn της Ιωάννας Τούνη
Το viral βίντεο με το σιδέρωμα του Χρήστου Μάστορα: «Όταν σου λέει ότι της αρέσουν οι τακτικοί»
#SATTIsfaction: Η Μαρίνα Σάττι τραγούδησε σε live τους στίχους με τις ψηλές νότες του #Zari και έγινε viral
Άγρια επίθεση με μπουνιές από αγνώστους δέχθηκε ο Sin Boy την ώρα που έκανε live σε κομμωτήριο
Ο Νίκος Μουρατίδης κράζει τον... Χριστόφορο Παπακαλιάτη - Η Κλέλια Ανδριολάτου απάντησε επικά
Γιάννης Πλούταρχος: «Όχι και να μου πάρει και το όνομα του καλύτερου παιδιού ο Γρηγόρης Αρναούτογλου»