Πρεμιέρα για το #MasterChefGR! Tι είπαν Κοντιζάς, Ιωαννίδης, Κουτσόπουλος;

Το MasterChef, ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες, επιστρέφει στο Star/Οmega με τον 3ο κύκλο, για να αναδείξει τον επόμενο Έλληνα MasterChef!

Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 

Αυτή τη χρονιά οι τρεις κορυφαίοι σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, δεν ζητούν την τελειότητα, την απαιτούν! Το πάθος, το ταλέντο, η φαντασία, δεν αρκούν! Οι κριτές θέλουν να δουν στις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων πρωτοτυπία, τεχνική, ξάφνιασμα γεύσεων, πιάτα φροντισμένα με αγάπη, δουλειά, υπομονή. Και κυρίως θέλουν να τους αφήσουν απλώς… με το στόμα ανοιχτό!

Ο διαγωνιζόμενος, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του, θα είναι εκείνος, που θα αναδειχθεί νικητής και θα  κερδίσει, πέρα από τον τίτλο του MasterChef  και το έπαθλο των 50.000 ευρώ! Και αυτή τη σεζόν, ιδιαίτερο ρόλο στο MasterChef 3 θα έχει ο Γιάννης Αποστολάκης.

Reward Day

Μετά την ομαδική δοκιμασία του MasterChef, τα μέλη της νικήτριας ομάδας επιβραβεύονται με μια εξόρμηση σε ξεχωριστούς χώρους εστίασης παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη.

O Γιάννης, ως chef αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας που επισκέπτεται μαζί με τους νικητές της ομαδικής δοκιμασίας, ιδιαίτερους χώρους εστίασης και κρυμμένα μέρη γαστριμαργικού ενδιαφέροντος (bar restaurants, high-end εστιατόρια, σύγχρονες καντίνες, μεζεδοπωλεία ή παραδοσιακές ταβέρνες).

Μέσω αυτής τα διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μια μέρα χαλάρωσης καθώς βγαίνουν έξω από το στενό πλαίσιο του διαγωνισμού, γνωρίζουν chef, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν τη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Ο παλιός γνώριμος, Γιάννης Αποστολάκης, τους εξασφαλίζει πρόσβαση στις κουζίνες, τους φέρνει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τους head chef και γίνεται ο συνδετικός κρίκος της παρέας, όντας ταυτόχρονα ο ειδήμων ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.

Food and Beverage Manager στο MasterChef 3, ο άνθρωπος, που θα δημιουργεί τις συνταγές στις δοκιμασίες των υποψηφίων και θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του pantry, δηλαδή της αποθήκης τροφίμων, θα είναι ο έμπειρος Χάρης Αντωνόπουλος.

Ο Χάρης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και από μικρός κατάλαβε ότι του αρέσει να ευχαριστεί την οικογένεια και τους φίλους του, μαγειρεύοντας. Τελείωσε τη σχολή Swiss Alpine Centre με εκπαίδευση στο Freiburg της Γερμανίας και εργάστηκε στο εστιατόριο Vedema στη Σαντορίνη δίπλα σε καταξιωμένους Executive Chefs με κλασσική παιδεία.

Στα 20 του μετακομίζει στο Εδιμβούργο και πλέον ως Chef de Partie στο εστιατόριο Creelers, προορισμό για ψαροφαγία στην βόρεια Αγγλία, όπου εξειδικεύεται στα θαλασσινά του Ατλαντικού και όχι μόνο. Ως ανήσυχο πνεύμα, τολμά και σε ηλικία 24 ετών ξεκινά το πρώτο του επιχειρηματικό  βήμα, ανοίγοντας το δικό του εστιατόριο, το Santorini,  με ελληνικούς μεζέδες, το οποίο κράτησε για τα επόμενα 5 χρόνια. Η πορεία του συνεχίζεται νοτιότερα, στο Λονδίνο, σε μια από τις πιο σκληρές κουζίνες της πόλης, αυτή του θρυλικού Lindsay House βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin, με Chef Patron τον Richard Corrigan και “nose-to-tail eating” φιλοσοφία  στα μενού του.

Με την  επιστροφή του στην Ελλάδα τον βρίσκουμε στην ομάδα του «Matsuhisa Athens» με υψηλού επιπέδου fusion κουζίνα, δουλεύοντας συχνά με τον ίδιο τον Nobu san. Ύστερα από ένα μεγάλο ταξίδι-αποκάλυψη στην Ιαπωνία το 2011, πηγαίνει στο Παρίσι, για να εργαστεί στο εμβληματικό  L’Atelier De Joël Robuchon στο St.Germain, βελτιώνοντας τις ικανότητές του στη διοίκηση και στην εκπαίδευση νέων μαγείρων, σε ένα διάστερο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας. Ακολούθησε το «New Hotel» ένα πρωτοποριακού design ξενοδοχείο στην Αθήνα με market style comfort food. Στο “All Senses Gastronomy” εργάστηκε με τους Δανούς Ronnie Emborg (El Bulli) και Trine Frausing παρουσιάζοντας μια μοναδική οπτικοακουστική γαστρονομική εμπειρία στην Ελλάδα. Όπως ο ίδιος δηλώνει, μαγειρεύει πάντα από καρδιάς, με έμπνευση τα ταξίδια του, αποσκοπώντας στην ευφορία των καλεσμένων του, στο δικό του πλέον εστιατόριο, το “Franzesca Bistro”, στην Αγία Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια των οντισιόν, οι Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, είδαν, γεύθηκαν,  απογοητεύθηκαν αλλά και γοητεύθηκαν! Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες.

Ποιος θα «κάψει» έναν – έναν τους αντιπάλους του; Ποιος θα αντέξει μέχρι το τέλος; Ποιος θα γευθεί τη νίκη; Ποιος θα είναι ο επόμενος Έλληνας MasterChef;

Δείτε τα πλάνα από την πρεμιέρα του MasterChef που προβλήθηκαν Στη Φωλιά των Κου Κου:

Μπορεί στο προηγούμενο MasterChef ο Σωτήρης Κοντιζάς να ήταν ο αυστηρός κριτής του διαγωνισμού μαγειρικής, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο MasterChef 3 μέχρι στιγμής όμως, εκείνος που φαίνεται να «κερδίζει» σε αυστηρότητα είναι μάλλον ο Σωτήρης Κουτσόπουλος, ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Δεν έχω νιώσει κάτι τέτοιο, όντως;» αναρωτήθηκε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος όσο οι συνάδελφοι του γελούσαν πονηρά. «Αν περάσετε έξω από τα γυρίσματα του στούντιο μας θα τον ακούσετε. Δεν χρειάζεται να μπείτε μέσα», σχολίασε ο Πάνος Ιωαννίδης. «Ε, όχι, εντάξει ακραίο!» αντέδρασε ο Σωτήρης Κουτσόπουλος.

Ανάμεσα σε άλλα, η Κατερίνα Καραβάτου αποκάλυψε πως οι κριτές έχουν βάλει ένα στοίχημα μεταξύ τους, αλλά ο Σωτήρης Κοντιζάς θέλησε να το κρατήσει μυστικό: «Είναι στοίχημα μεταξύ μας και με κάποιο τρόπο έχει ενσωματωθεί μέσα στη ροή του MasterChef. Για το αποτέλεσμα του θα πρέπει να φτάσουμε στο τέλος του MasterChef.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Κόκοτας-Υπέστη έμφραγμα
Μαριάντα Πιερίδη: «Μου αρέσει που προκαλώ ενδιαφέρον και με φωτογραφίζουν με τον σύντροφό μου»
Η επέμβαση αφαίρεσης όγκου της Μαριαγάπης Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου»
Η επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, Ευδοκία Τσαγκλή: «Είναι επώδυνο, δολοπλόκο & κακό θρίλερ»
Emilia Vodos: «Έχω 68% αναπηρία στο αίμα. Δεν έπαιρνα τα φάρμακα & έφτασα κοντά στο να πεθάνω»
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το #SurvivorGR έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
#SATTIsfaction: Το πρώτο βίντεο από τις πρόβες της Μαρίνας Σάττι με το δυναμικό χορευτικό για την #Eurovision
H Δώρα Χρυσικού για τον αφορισμό της από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Ήθελαν να με πνίξουν»
Ηρώ: «Ο γιος μου δέχτηκε επίθεση από συμμορία ανηλίκων και τρόμαξα πολύ»
Ζέτα Μακρυπούλια – Μιχάλης Χατζηγιάννης: H νυχτερινή έξοδος που τους έφερε ξανά κοντά